CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

cum sa cumperi actiuni Autodesk

Cum sa cumperi actiuni Autodesk

Compania americana de software Autodesk a fost fondata in 1982 si a dezvoltat software 2D si 3D, care sunt utilizate in domenii precum arhitectura, constructii, inginerie, mass media si in industria divertismentului. Cu siguranta ati auzit de AutoCAD, programul ce permite arhitectilor si persoanelor din alte domenii sa proiecteze planuri de constructie 2D si 3D. Acesta a fost creat de compania Autodesk, iar prima versiune a aparut in decembrie 1982.

Autodesk (NASDAQ: ADSK) ar putea fi o investitie buna. Compania de software de proiectare asistata de computer (CAD) are o influenta in multe sectoare ale economiei, de la arhitectura si inginerie pana la constructii si productie. Actiunile se tranzactioneaza cu o prima puternica, iar o crestere constanta pe termen lung si o perspectiva roz fac ca aceasta sa merite o privire mai atenta. 

Din acest articol vei afla informatii suplimentare despre aceasta companie precum si cum sa cumperi/vinzi actiuni. 

1.Despre ADSK

2.Prognoza ADSK

3.Evolutia ADSK

4.Cum sa cumperi actiuni ADSK

5.Cum sa vinzi actiuni ADSK

6.Potential de risc, potential de profit cu actiunile ADSK

1.Despre ADSK

Autodesk, cel mai cunoscut pentru software-ul AutoCAD pentru arhitecti, ingineri si managementul constructiilor, a ajuns sa aiba un 2020 destul de bun. In ciuda blocarii temporare a proiectelor in primavara trecuta, suita de software Autodesk este un instrument esential pentru multi profesionisti in proiectare. Este, de asemenea, pe un program de plati recurente, fie prin oferta sa bazata pe cloud, fie prin software-ul vechi descarcat direct pe un computer. Lockdown-uri sau nu, majoritatea clientilor au continuat sa plateasca si sa isi reinnoiasca licentele software. In afara proiectarii, compania are produse pentru managementul constructiilor prin Autodesk Construction Cloud, producand cu Inventor si Fusion 360, infrastructura si inginerie civila cu Civil 3D si Innovyze si media cu produse precum Maya si Arnold. In acest moment, Autodesk a devenit un pic conglomerat, avand influente in multe piete diferite.

Ca rezultat, veniturile fiscale din 2021 (cele 12 luni incheiate la 31 ianuarie 2021) au crescut cu 16%, la 3,79 miliarde de dolari, iar fluxul de numerar gratuit a fost in esenta fix de la an la an, la 1,35 miliarde de dolari. Astfel, chiar si intr-o perioada dificila marcata de pandemie si incertitudine sporita, Autodesk s-a bucurat de o marja de flux de numerar liber de aproape 36%.

In primul trimestru fiscal 2022 (cele trei luni incheiate la 30 aprilie 2021) veniturile au crescut cu 12%, iar orientarile pe tot anul solicita o crestere a vanzarilor de la 14% la 16% si o crestere a fluxului de numerar gratuit de la 17% la 22%. Software-ul folosit in mod special pentru arhitectura, inginerie si constructii este in frunte, mai ales ca anumite proiecte suspendate temporar anul trecut pornesc din nou.

2. Prognoza ADSK

Conform estimarilor a 18 analisti care ofera prognoze pe 12 luni pentru Autodesk Inc au o tinta medie de 357,50, cu o estimare ridicata de 400,00 si o estimare scazuta de 265,00. Estimarea mediana reprezinta o crestere de + 27,98% fata de ultimul pret de 279,34.

Autodesk Inc. poate fi o optiune de investitii pe termen lung profitabila. Conform Wallet Investor, cotatia Autodesk Inc. este egala cu 279.410 USD la data de 15.09.2021. Pe baza previziunilor, este de asteptat o crestere pe termen lung, prognoza pretului actiunilor ADSK pentru 07.09.2026 este de 592.328 USD. Cu o investitie pe 5 ani, veniturile se asteapta sa fie de aproximativ +111,99%. Investitia dvs. actuala de 100 USD poate ajunge pana la 211,99 USD in 2026. Previziunea pretului pe un an este de 384,917 USD.

3.Evolutia ADSK

Pretul ridicat de inchidere a actiunilor Autodesk a fost de 342,27 pe 25 august 2021.

Pretul inalt al actiunilor Autodesk in 52 de saptamani este de 344,39, care este cu 23,3% peste pretul actual al actiunii.

Pretul scazut la 52 de saptamani al Autodesk este de 215,83, adica 22,7% sub pretul actual al actiunii.

Pretul mediu al actiunilor Autodesk pentru ultimele 52 de saptamani este de 283,34.

Privind inapoi la preturile istorice ale actiunilor ADSK pentru ultimele cinci zile de tranzactionare, la 8 septembrie 2021, ADSK a deschis la 286,45 USD, a tranzactionat de la 289,81 USD si pana la 284,80 USD si a inchis la 289,56 USD. Volumul tranzactionarii a fost de 1,50 milioane de actiuni. La 09 septembrie 2021, ADSK a deschis la 289,81 dolari, a tranzactionat de la 292,50 dolari si pana la 285,70 dolari si a inchis la 287,68 dolari. Volumul tranzactionarii a fost de 1,44 milioane de actiuni. La 10 septembrie 2021, ADSK s-a deschis la 288,66 dolari, a tranzactionat de la 290,59 dolari si pana la 284,11 dolari si a inchis la 284,43 dolari. Volumul tranzactionarii a fost de 1,57 milioane de actiuni. La 13 septembrie 2021, ADSK s-a deschis la 284,51 dolari, s-a tranzactionat de la 286,29 dolari si pana la 278,46 dolari si s-a inchis la 281,28 dolari. Volumul tranzactionarii a fost de 1,52 milioane de actiuni. La 14 septembrie 2021, ADSK s-a deschis la 282,19 dolari, s-a tranzactionat de la 282,93 dolari si pana la 278,60 dolari si s-a inchis la 279,35 dolari. Volumul tranzactionarii a fost de 1,28 milioane de actiuni.

4.Cum sa cumperi actiuni ADSK

Ca sa cumperi actiuni ADSK trebuie sa urmezi urmatorii pasi:

  • Iti creezi un cont introducand datele tale personale dupa care confirmi adresa ta de e-mail. 
  • Cauti actiunea ADSK. Apoi depui suma dorita in cont. Daca nu depui mai mult de 2000 $ nu mai este necesar sa iti confirmi identitatea. 
  • Dupa ce ai gasit actiunea, selectezi cat vrei sa investesti si apesi Trade. Felicitari ai cumparat actiuni ADSK.

5. Cum sa vinzi actiuni ADSK

Foarte simplu. Alegi actiunea ADSK, alegi cat vrei sa vinzi si finalizezi vanzarea apasand Close Trade. Dupa ce primesti confirmarea, banii tai se vor afla in portofelul virtual.

6.Potential de risc, potential de profit cu ADSK

Produsele de baza de proiectare ar trebui sa aduca profituri consistente pentru Autodesk, dar compania are alte initiative si tendinte economice care ar trebui sa contribuie la dezvoltarea afacerii sale in urmatorul deceniu. In primul rand, in cadrul fabricatiei si ingineriei mecanice, Fusion 360 creste ca o buruiana si incearca sa perturbe piata printr-o abordare bazata pe cloud. De asemenea, subcoteaza majoritatea concurentilor Autodesk, venind la un pret anual scazut de 500 USD pe an (majoritatea celorlalte produse din aceasta categorie costa cel putin cateva mii de dolari). La sfarsitul trimestrului, serviciul avea 152.000 de abonati platitori. Investitorii ar trebui sa se astepte ca acest numar sa creasca substantial in urmatorii cativa ani.

Tendintele economice si politice ar trebui sa aiba un impact pozitiv asupra afacerii Autodesk. Proiectul de lege privind infrastructura din Statele Unite, care aloca in prezent 715 bilioane de dolari pentru a ajuta la imbunatatirea transportului si a gestionarii apei (printre altele), ar trebui sa stimuleze cererea pentru multe dintre produsele Autodesk. In afara Statelor Unite, alte natiuni propun stimul fiscal. La o conferinta recenta a investitorilor, un executiv Autodesk a estimat ca 23% din totalul cheltuielilor de stimulare propuse pot fi atribuite industriilor pe care le serveste compania.

Principala problema a companiei a fost intotdeauna lipsa de profitabilitate si cresterea inegala a veniturilor. In trecut, conducerea a folosit programe de economisire a costurilor pentru a imbunatati rentabilitatea, desi aceste eforturi au fost compensate de numarul mare de investitii si achizitii pe care le-a facut compania pentru a-si spori cresterea. In plus, investitiile recente ale Autodesk in infrastructura si initiativele de marketing pentru a-si impulsiona ofertele bazate pe cloud se cantaresc in prezent in marje, provocand ingrijorare cu privire la rezultatele recente ale companiei. Compania incearca sa-si motiveze clientii sa se transfere de la abonamentele de intretinere la abonamentele la produse, oferind reduceri care, in ciuda faptului ca au crescut baza de abonamente, au afectat si rezultatele.

Concluzie 

Daca credeti in potentialul Fusion 360, Autodesk Construction Cloud si vantul din spatele stimulilor guvernamentali din intreaga lume, Autodesk ar putea genera mult mai mult de 2,4 bilioane de dolari de flux de numerar liber in cinci si 10 ani de acum incolo. Avand in vedere toti acesti factori, chiar si cu multiplul P / FCF de mare curent, Autodesk arata ca un stoc bun in care sa investiti pe termen lung. Totusi, investiti doar cat va permiteti sa pierdeti, fiindca riscuri vor exista mereu. 

Sursa foto: https://www.cadware.ro/autodesk-aduce-schimbari-in-modul-de-activare-a-licentelor/

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.