CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Cum sa cumperi actiuni Baidu

Cum sa cumperi actiuni Baidu

Baidu este o companie care a fost infiintata in anul 2000. Are sediul in Beijing, China, iar domeniul de activitate se raporteaza la tehnologie ce ofera solutii de internet in China, Egipt, Brazilia, Japonia, Indonezia, Thailanda si in alte tari. 

Din acest articol vei afla:

  1. Despre Baidu 
  2. CEO Baidu  
  3. Prognoza Baidu 
  4. Evolutia actiunilor Baidu 
  5. Cum sa cumperi actiuni Baidu 
  6. Cum sa vinzi actiuni Baidu 
  7. Potential de risc, potential de profit cu actiunile Baidu 

Despre Baidu 

Concret, Baidu ofera servicii de cautare web precum Baidu Knows, Baidu PostBar, dar si alte produse de cautare: Video si Image Search, Maps, News Search etc. 

In anul 2018 rezultatele companiei din punct de vedere fiscal aratau venituri de 3,93 miliarde USD.

Este cel mai mare motor de cautare din China si a fost creat de catre Robin Li, fiind printre altele cel mai popular site in limba chineza din toata tara de regiune. 

CEO Baidu  

Majoritatea bogatiei lui Li provine din implicarea sa de 20% la Baidu. Aplicatia sa mobila avea 316 milioane de utilizatori activi zilnic, conform inregistrarii companiei din 3 martie 2021.

Li detine 16% din actiuni direct si prin Handsome Rewards, o companie holding din Insulele Virgine Britanice si controleaza inca 4% prin intermediul sotiei sale, Melissa Ma. El este creditat cu ei in calculul valorii nete, deoarece este fondatorul si directorul executiv al companiei.

Valoarea numerarului sau si a altor active se bazeaza pe o analiza a tranzactiilor din interior, a impozitelor si a performantei pietei.

Whitney Yan, un purtator de cuvant al Baidu, a refuzat sa comenteze averea lui Li. Baidu a primit oferte de preluare de la Yahoo, Microsoft si Google in 2005 – toate pentru peste 1 miliard de dolari – dupa ce compania a devenit cel mai mare site de cautare pe internet din China. Pentru a preveni plecarea lui Li, membrii consiliului Baidu au votat sa vanda actiuni. Compania a avut o oferta publica initiala pe 5 august 2005; actiunile au crescut de la 27 USD la 122 USD fiecare in prima zi de tranzactionare pe Nasdaq – evaluand pe scurt compania la peste 4 miliarde USD si catapultandu-l Li pentru statutul de miliardar pentru prima data.

Prognoza Baidu 

Conform unor statistici, Baidu controleaza 61,6% din piata de cautare din China. Iar din 2015 procentul utilizatorilor globali de internet ce au vizita web-ul era de aproximativ 5,5%, acesta fiind un numar destul de mare. 

Pretul actiunii este la momentul actual de 160,52 USD, iar din punct de vedere a analistilor estimarile pot urca intre 250 USD  si 337 USD.

Potentialul Baidu pentru viitor se afirma ca ar fi unul destul de mare, avand in vedere ca in China doar 50% din populatie are acces la internet. 

Evolutia actiunilor Baidu

Unitatea de afaceri globala Baidu (GBU) este responsabila pentru produsele si serviciile internationale Baidu pentru pietele din afara Chinei. Portofoliul de produse Baidu GBU include aplicatii de tastatura Simeji si Facemoji Keyboard, platforma de recomandare de continut popIn, retea de realitate augmentata OmniAR, proiector inteligent japonez popIn Aladdin si platforma publicitara MediaGo, care este axata pe agentii de publicitate chinezi care doresc sa ajunga la utilizatori din strainatate. In 2017, Baidu GBU a incheiat un parteneriat cu Snap Inc. pentru a actiona ca revanzator oficial al companiei pentru Snapchat in Marea Chinei, Coreea de Sud, Japonia si Singapore. Parteneriatul a fost prelungit in 2019. 

Baidu are al doilea cel mai mare motor de cautare din lume si detine o cota de piata de 76,05% pe piata motoarelor de cautare din China. In decembrie 2007, Baidu a devenit prima companie chineza care a fost inclusa in indicele NASDAQ-100. Incepand din mai 2018, capacitatea de piata a lui Baidu a crescut la 99 miliarde USD. In octombrie 2018, Baidu a devenit prima firma chineza care s-a alaturat consortiului de etica a computerelor din SUA Partnership on AI.

Baidu a devenit public pe Wall Street printr-o entitate cu interes variabil (VIE) cu sediul in Insulele Cayman la 5 august 2005.

La 31 iulie 2012, Baidu a anuntat ca vor face echipa cu Sina pentru a oferi rezultate de cautare pe mobil.

La 18 noiembrie 2012, Baidu a anuntat ca vor colabora cu Qualcomm pentru a oferi stocare gratuita in cloud utilizatorilor Android cu procesoare Snapdragon. 

Pe 2 august 2013, Baidu si-a lansat aplicatia Personal Assistant, conceputa pentru a ajuta directorii executivi, managerii si lucratorii cu gulere albe sa isi gestioneze relatiile de afaceri. 

Pe 16 mai 2014, Baidu l-a numit pe Dr. Andrew Ng in functia de om de stiinta sef. Dr. Ng va conduce cercetarea Baidu in Silicon Valley si Beijing.

La 18 iulie 2014, compania a lansat o versiune braziliana a motorului de cautare, Baidu Busca. 

La 9 octombrie 2014, Baidu a anuntat achizitionarea site-ului brazilian local de e-commerce Peixe Urbano.

In septembrie 2017, Baidu a lansat un fond de conducere autonoma de 1,5 miliarde de dolari pentru a investi in pana la 100 de proiecte de conducere autonoma in urmatorii trei ani. In acelasi timp, a fost lansat si software-ul open source Apollo versiunea 1.5.

Avansand rapid pana in august 2021, Baidu a dezvaluit un nou concept Robocar capabil sa conduca autonom nivelul 5. De asemenea, vine cu cel mai recent cip AI de a doua generatie, care poate analiza imprejurimile interne si externe pentru a oferi sugestii predictive pentru a satisface in mod proactiv nevoile pasagerilor.

Cum sa cumperi actiuni Baidu 

Poti accesa platforma www.etoro.com pentru a crea un cont aici. Totul este foarte simplu.

Poti investi aici ce suma doresti. Daca depasesti suma de 2000 va trebui sa iti confirmi identitatea.

Cum sa vinzi actiuni Baidu

Tot din aceasta platforma, la fel de simplu. 

Potential de risc, potential de profit cu actiunile Baidu 

Dupa cum bine stim, este important ca inainte de a face orice investitie, sa analizam indeaproape compania in care ne dorim sa investim. Ne putem documenta cu privire la cat de competitiva este compania Baidu in aceasta industrie, ce planuri de viitor are, care a fost evolutia pretului actiunilor si asa mai departe. 

Riscuri exista, la fel care in oricare alta investitie, insa depinde de asemenea si de cum evolueaza piata. 

Concluzie

Baidu a iesit la bursa in anul 2005 si a deschis cu 27 USD per actiune. Din acel moment, actiunile au coborat si au crescut, osciland de la o luna la alta.

In anul 2019, pretul actiunilor companiei Baidu au atins pretul de 284 USD, doar ca a scazut odata cu declinul economiei chineze. 

Sursa foto: https://sensorstechforum.com/baidu-virus-remove/

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.