CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Cum sa cumperi actiuni Blue Airlines

Cum sa cumperi actiuni Blue Airlines

Blue Air, companie aeriana din Romania, isi are sediul central in capitala. Este al doilea operator de transport aerian din tara, avand o cota de piata de 21%. Are baze operationale in orase precum Bucuresti, Bacau, Iasi, Constanta si Cluj. 

Pentru cei care nu stiu, listarea la bursa a acestei companii are loc prin procedeul de tip preluare inversa, ceea ce este mai rapid decat listarea clasica. In acest fel compania isi propune sa aduca o suma de aproximativ 250 de milioane de euro. Finantarile de acest gen ar urma sa ajute si la schimbarea flotei, in prezent reprezentata de 15 avioane si 50 de Boeing 737 MAX.

Din acest articol vei afla:

  1. Despre Blue Airlines
  2. CEO Blue Airlines 
  3. Prognoza Blue Airlines
  4. Evolutia actiunilor Blue Airlines
  5. Cum sa cumperi actiuni Blue Airlines
  6. Cum sa vinzi actiuni Blue Airlines
  7. Potential de risc, potential de profit cu actiunile Blue Airlines

Despre Blue Airlines

Fondata in 2004, compania Blue Airlines este detinuta 99,99% de Airline Invest SA, Teodor-Cristian Rada, iar restul de fratele sau, Mihai Catalin Rada. Inainte de pandemie compania a fost profitabila, inregistra 6,75 milioane de euro in 2019. 

Cifrele arata ca a transportat peste 30 de milioane de pasageri, a efectuat zboruri de peste 340 de milioane de kilometri si detine certificarea IATA Operational Safety Audit (IOSA) de la International Air Transport Association (IATA) pentru standarde exceptionale de operare. Este de asemenea membra cu toate drepturile IATA.

Ca model de business, Blue Airlines se bazeaza pe low cost, low complexity, avand ca scop sa devina lider in randul companiilor aeriene, in Europa Centrala si de Est. 

CEO Blue Airlines 

Oana Petrescu este CEO-ul Blue Airlines, din 2019. Aceasta activeaza in cadrul companiei inca din 2018. Are experienta vasta, de peste 28 de ani in finante, IT si management. A ocupat si functia de partener de audit, risc advisory si consultant la diverse companii. 

Prognoza Blue Airlines

Sa tinem cont de faptul ca aceasta companie si-a schimbat organizarea juridica. A trecut de la SRL la SA. Si-a schimbat implicit numele, Blue Air – Airline Management Solutions SRL la Blue Air Aviation. Astfel de masuri au fost luate ca parte dintr-o strategie complexa de a consolida pozitia de lider pe piata de operator aerian paneuropean. Aceasta a fost explicatia reprezentantilor, ca reactie la masurile luate. 

Blue Airlines inca nu este listata la bursa, asadar va fi un new entry cat de curand. 

Evolutia Blue Airlines

In 2018 cifra de afaceri era de  460 de milioane de euro. In total sunt aproximativ  1.500 de angajați, 800 sunt personal navigant.

In iunie raportul arata ca Blue Airlines a scazut cu 65 de procente si avea incasari de 757 de milioane, fata de 2,1 miliarde in 2019. A scazut si numarul de pasageri transportati, ajungand la 1,8 milioane in 2020. Acestea sunt efectele pandemiei. 

Cu pierderi in valoare de 212 milioane lei, pandemia a stopat orice plan de crestere a companiei. A primit insa ajutor si de la stat pentru a se redresa. 

Cum sa cumperi actiuni Blue Airlines  

Atunci cand vor fi disponibile, actiunile Blue Airlines vor putea fi cumparate online si simplu. Vei urma aceeasi pasi. Accesezi www.etoro.com, creezi un cont si alimentezi. 

Daca depui in cont o suma mai mare de 2000 de dolari ti se va cere verificare de identitate. 

Alegi actiunile dorite si cumperi cu un singur click. 

Cum sa vinzi actiuni Blue Airlines 

Pentru a vinde actiuni Blue Airlines, atunci cand vei considera ca este oportun, poti face totul la fel de simplu. 

Potential de risc, potential de profit cu actiunile Blue Airlines

Blue Airlines ar uma ca in toamna acestui an sa se listeze la bursa. Sansele ca aceste actiuni sa fie bine cotate sunt destul de mari. Sa nu uitam de decizia strategica a companiei de a efectua zboruri catre capitalele europene, in detrimentul aeroporturilor secundare. Ori asta inseamna o pozitie buna in randul operatorilor low cost. 

Are competitori pe piata, unul este Wizz Air. Insa asta nu ii scade sansele de a fi o companiei competitiva. 

Concluzie 

Un risc exista oricand, iar pandemia ne-a aratat asta. Insa tocmai pentru ca pierderile in acest domeniu au fost foarte mari, este de inteles ca sunt luate masuri pentru a compensa cu activitatea din acest an. 

Urmareste evolutia acestei companii, actioneaza rapid si cumpara actiuni cand sunt disponibile. 

Sursa foto: https://www.airlines-inform.com/world_airlines/blue_air.html

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.