Compania Boeing este o corporatie multinationala americana care proiecteaza, produce si vinde avioane, rotori, sateliti, echipamente de telecomunicatii si rachete in intreaga lume. Compania ofera, de asemenea, servicii de leasing si asistenta pentru produse. Boeing se numara printre cei mai mari producatori mondiali de industria aerospatiala; este al doilea cel mai mare contractor de aparare din lume pe baza veniturilor din 2018 si este cel mai mare exportator din Statele Unite dupa valoarea in dolari. Actiunile Boeing sunt incluse in media industriala Dow Jones. Boeing este incorporat in Delaware.
Din acest articol vei afla:
Despre Boeing
CEO Boeing
Prognoza Boeing
Evolutia actiunilor Boeing
Cum sa cumperi actiuni Boeing
Cum sa vinzi actiuni Boeing
Potential de risc, potential de profit cu actiunile Boeing
Despre Boeing
Boeing a fost fondata de William Boeing la Seattle, Washington, la 15 iulie 1916. Actuala corporatie este rezultatul fuziunii Boeing cu McDonnell Douglas la 1 august 1997. Atunci presedintele si directorul executiv al Boeing, Philip M. Condit, si-a asumat aceste roluri in compania combinata, in timp ce Harry Stonecipher, fost CEO al McDonnell Douglas, a devenit presedinte si COO.
Compania Boeing are sediul central in Chicago, Illinois. Boeing este organizat in patru divizii principale: Boeing Commercial Airplanes (BCA); Boeing Defense, Space & Security (BDS); Boeing Global Services; si Boeing Capital. In 2019, Boeing a inregistrat vanzari de 76,6 miliarde USD. Boeing este pe locul 54 pe lista Fortune 500 a revistei Fortune (2020), si pe locul 121 pe lista “Fortune Global 500” (2020).
In 2019, reputatia globala a companiei Boeing, afacerile comerciale si ratingul financiar au suferit dupa ce 737 MAX a fost intemeiata la nivel mondial in urma a doua accidente fatale la sfarsitul anului 2018 si inceputul anului 2019.
CEO Boeing
David Calhoun este presedinte si director executiv al companiei Boeing. El supravegheaza directia strategica a companiei aerospatiale din Chicago, care are peste 140.000 de angajati in intreaga lume si valorifica talentele unei baze globale de furnizori. Boeing este cea mai mare companie aerospatiala din lume si furnizor principal de avioane comerciale; sisteme de aparare, spatiu si securitate; si servicii globale. In calitate de exportator de top din SUA, compania sustine clientii comerciali si guvernamentali din peste 150 de tari.
Calhoun, in varsta de 64 de ani, a devenit presedinte si director executiv Boeing in ianuarie 2020. A fost membru al consiliului de administratie al Boeing din 2009 si a ocupat functia de presedinte al consiliului de administratie al companiei din octombrie pana in decembrie 2019.
Calhoun are o vasta expertiza intr-o gama larga de probleme strategice, de afaceri, de siguranta si de reglementare in mai multe industrii, ca urmare a experientei sale executive, de management si pe plan operational.
Inainte de a conduce Boeing, Calhoun a functionat in calitate de director general si sef de operatiuni de portofoliu la Blackstone Group din ianuarie 2014. In timpul petrecut cu firma de investitii, s-a concentrat pe crearea si conducerea initiativelor cu valoare adaugata alaturi de directorii executivi ai companiei de portofoliu Blackstone.
Nascut in Pennsylvania, Calhoun detine o diploma de licenta in contabilitate de la Virginia Tech. Este co-autor al cartii „Cum castiga companiile” si este un jucator si un schior pasionat. Este casatorit si are patru copii.
Prognoza Boeing
Seria de avioane Boeing 737 a devenit cel mai bine vandut al companiei. Boeing 737 twinjet este un model mai scurt, mai economic, similar cu Boeing 727 si 707. Boeing 737-700, listat la un pret mediu de putin sub 90 de milioane de dolari SUA, se numara printre cele mai putin costisitoare modele, in timp ce Boeing 777-9 , la un pret de 442 de milioane de dolari SUA, se numara printre cele mai scumpe din lista de preturi a Boeing.
Impreuna cu Airbus, Embraer si Bombardier Aerospace, Boeing este unul dintre cei mai mari patru producatori de avioane din lume. In 2019, producatorul de avioane cu sediul la Chicago nu a reusit sa depaseasca principalul sau concurent, Airbus. Boeing a generat doar 76,5 miliarde de dolari SUA in venituri, comparativ cu veniturile de 78,9 miliarde de dolari SUA (sau aproximativ 70,5 miliarde de euro) generate de Airbus. Competitia dintre Boeing si Airbus a fost intensa de-a lungul anilor. Intre 2003 si 2018, ambele companii au primit o suma oarecum comparabila de comenzi. Acest lucru s-a schimbat drastic in 2019. Comparativ cu Boeing, Airbus a primit de cinci ori numarul de comenzi in perioada respectiva.
Incepand cu data de 14 octombrie 2021, pretul actual al actiunilor BA este de 221.780 $, iar datele indica faptul ca pretul activului a fost intr-o tendinta ascendenta in ultimul an (sau de la infiintare).
Pretul actiunilor Boeing a aratat o tendinta de crestere, astfel incat expertii cred ca segmente de piata similare au fost foarte populare in intervalul de timp dat.
Pretul viitor al stocului este estimat la 430,09875182586 $ (93,93%) dupa un an, conform unui sistem de predictie.
Aceasta inseamna ca, daca ati investit 100 USD acum, investitia dvs. actuala ar putea valora 193,93 $ in 2022, 14 octombrie.
Evolutia actiunilor Boeing
In 2019, Boeing a cunoscut o scadere semnificativa in performantele sale comerciale si financiare. Urmele acestei performante in scadere se intorc la lansarea familiei sale concurente Airbus 320 neo, cu o eficienta mai buna a combustibilului si a functionarii, care era o aeronava cu corp ingust comparabil similara cu a familiei Boeing 737.
Ca raspuns la aceasta, Boeing a refacut rapid avioanele familiei 737 MAX cu motoare si performante mai eficiente. Cu toate acestea, echilibrul dintre siguranta absoluta si minimizarea costurilor nu a fost pastrat temeinic. In 2017, Boeing 737 MAX a dus la doua accidente mortale care au provocat pierderea a 346 de vieti in timpul zborurilor Lion Air si Ethiopian Air. In consecinta, toate avioanele Boeing 737 MAX au fost impamantate in intreaga lume si Boeing a pierdut o incredere vitala in afaceri. Cererea de noi avioane Boeing a scazut semnificativ pe tot globul. Cea mai mare scadere a livrarilor de aeronave Boeing a fost observata in Asia de Est, de la 223 de avioane in 2018 la 68 de aeronave livrate de Boeing in 2019.
Cum sa cumperi actiuni Boeing
Daca vrei sa cuperi actiuni Boeing, poti accesa platforma www.etoro.com pentru a-ti face un cont aici. Ai cativa pasi simpli de urmat.
Dupa ce ti-ai creat contul, alimenteaza-l cu suma la care te-ai gandit sa o investesti. Daca trece de 2000 de dolari, trebuie sa mai urmaresti cativa pasi de securitate.
Alege Boeing si apasa pe close trade.
Cum sa vinzi actiuni Boeing
Poti vinde actiuni Boeing tot din aceasta platforma.
Potential de risc, potential de profit cu actiunile Boeing
Boeing este una dintre cele mai mari companii din lume, deci daca ar fi sa ne gandim la potential profit cu actiunile ei, acestea fac parte din indicele Dow Jones Industrial Average. Acest indice include 30 de companii ( cele mai consacrate si mai cunoscute), ce sunt tranzactionate la bursa din Nasdaq si New York.
Cu actiunile Boeing ai sansa sa iti diversifici portofoliul de actiuni si oportunitatea de a genera un flux de venituri pasive. Adica vei colecta plati din dividende. In plus, poti face o investitie redusa.
Iar daca ne gandim la potential de risc, atunci luam in calcul riscul de accidente, acestea putand avea un impact negativ asupra atiunilor, bineinteles pe un termen scurt. Mai luam in calcul si redresarea destul de grea a industriilor in care opereaza compania Boeing, dupa pandemia de coronavirus.
Concluzie
Pentru ca aceasta companie este cel mai important producator aerospatial din lume, multi investitori din intreaga lume iau in calcul actiunile Boeing si asta pentru ca doresc sa profite de cresterea companiei.
Deci daca vrei sa investesti in actiuni, Boeing poate fi o varianta foarte buna.
Sursa foto: https://evenimentulistoric.ro/nu-s-a-mai-intamplat-din-1962-lovitura-pentru-compania-boeing.html