CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Cum sa cumperi actiuni Carnival Corp

Cum sa cumperi actiuni Carnival Corp

Carnival Corporation & Plc este un operator de croaziere britanico-american, in prezent cea mai mare companie de agrement din lume, cu o flota combinata de peste 100 de nave pe 10 marci de linii de croaziera. Carnival Corp este listat atat in ​​indicii S&P 500, cat si in indicii FTSE 250.

Afla in continuare cum poti cumpara actiuni Carnival Corp si alte informatii relevante.

Din acest articol vei afla:

1.Despre Carnival Corp

2.CEO Carnival Corp

3.Prognoza Carnival Corp

4.Evolutia actiunilor Carnival Corp

5.Cum sa cumperi actiuni Carnival Corp

6.Cum sa vinzi actiuni Carnival Corp

7.Potential de risc, potential de profit cu actiunile Carnival Corp

1.Despre Carnival Corp

Carnival Corporation & plc este un operator de croaziere. Fiind o companie cu lista dubla, este compusa din doua companii – Carnival Corporation, cu sediul in SUA si Carnival plc cu sediul in Marea Britanie – care functioneaza ca o singura entitate. Carnival Corporation este listata la bursa din New York, in timp ce Carnival plc este listata la bursa din Londra, ADR-urile reprezentand actiunile Carnival plc disponibile la bursa din New York. 

Entitatea americana Carnival Corporation are sediul central in Statele Unite, cu sediul operational situat in orasul Doral, Florida. Entitatea britanica Carnival plc are sediul in Southampton. Carnival Corporation a fost infiintata sub numele de Carnival Cruise Line in 1972. Compania a crescut constant in anii 1970 si 1980, facand o oferta publica initiala la Bursa de Valori din New York in 1987. Capitalul generat a fost utilizat pentru finantarea achizitiilor. Intre 1989 si 1999, compania a achizitionat Holland America Line, Windstar Cruises, Westours, Seabourn Cruise Line, Costa Cruises si Cunard Line. Denumirea Carnival Corporation a fost adoptata in 1993, pentru a distinge compania-mama de filiala sa emblematica a liniei de croaziera.

2.CEO Carnival Corp

Arnold W. Donald, nascut la data de 17 decembrie 1954, este un om de afaceri american si director executiv (CEO) al Carnival Corporation & plc din iulie 2013, in locul lui Micky Arison. Donald si-a inceput cariera lucrand la Monsanto din St. Louis si a ocupat diferite functii de-a lungul a 23 de ani, inclusiv in calitate de presedinte la sectoarele de nutritie si consumatori Monsanto si vicepresedinte senior al companiei-mama.

Donald detine o diploma de licenta in economie la Colegiul Carleton in 1976 si o diploma de licenta in inginerie mecanica de la Washington University din St. Louis in 1977. A obtinut un MBA de la Universitatea din Chicago Graduate School of Business in 1980.

Donald s-a alaturat companiei Carnival Corp in calitate de CEO in iulie 2013 si, pana la sfarsitul anului 2019, valoarea companiei s-a dublat aproximativ, pana la 51 de miliarde de dolari.

3.Prognoza Carnival Corp

Prețul CCL este astazi 24.330 USD.

Prognoza pentru 1 an Carnival Corp. : 50.60766116078 

Prognoza pentru 5 ani Carnival Corp. : 254.911.

Incepand cu 13 octombrie 2021, pretul curent al actiunilor CCL este de 24.330$, iar datele indica faptul ca pretul activului a fost in tendinta ascendenta in ultimul an (sau de la infiintare). Pretul actiunilor Carnival Corp a aratat o tendinta de crestere, astfel incat expertii cred ca segmentele de piata similare au fost foarte populare in intervalul de timp dat.

Predictiile date iau in considerare mai multe variabile, cum ar fi modificarile volumului, modificarile preturilor, ciclurile pietei, stocurile similare. Pretul viitor al actiunii este estimat la 50,60766116078$ (108,005%) dupa un an, conform sistemului de predictie.

Sunt 16 analisti care ofera prognoze pe 12 luni pentru Carnival Corp care au o tinta medie de 28,50, cu o estimare ridicata de 41,00 si o estimare scazuta de 17,78. Estimarea mediana reprezinta o crestere de + 18,01% fata de ultimul pret de 24,15.

4.Evolutia actiunilor Carnival Corp

Carnival Corp, cand a publicat rezultatele trimestriale ale veniturilor joi, 30 septembrie, compania a raportat (1,75 dolari) castigurile pe actiune (EPS) pentru trimestrul respectiv, lipsind estimarea de consens de (1,53 dolari) cu 0,22 dolari. Carnival Co. a avut o rentabilitate negativa a capitalurilor proprii de douasprezece luni negativa de 38,85% si o marja neta negativa de 6.471,63%. In acelasi trimestru al anului precedent, afacerea a inregistrat EPS (2,19 USD).

Actiunile Carnival Co. se tranzactionau la 21,75 USD pe data de 11 martie 2020, cand coronavirusul (COVID-19) a atins statutul de pandemie conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS). De atunci, actiunile CCL au crescut cu 11,9% si se tranzactioneaza acum la 24,33 USD.

O parte din actiunile Carnival Corp (CCL) pot fi achizitionate in prezent pentru aproximativ 24,33 USD. Carnival Corp are o capitalizare de piata de 23,69 miliarde de dolari si genereaza venituri de 5,60 miliarde de dolari in fiecare an. Compania castiga venituri nete (profit) -10,24 miliarde de dolari in fiecare an sau (7,47 dolari) pe baza castigurilor pe actiune.

5.Cum sa cumperi actiuni Carnival Corp

Pentru inceput creeaza cont pe platforma www.etoro.com, pentru a cumpara actiuni Carnival Corp.

Trebuie doar sa introduci informatiile cu caracter personal. 

Mai apoi cauti in lista actiunile Carnival Corp.

Adaugi suma pe care vrei sa o investesti. 

Peste acest pas de confirmare poti sari daca nu depui mai mult de 2000$.

Selectezi din nou actiunile Carnival Corp.

Apesi close trade si gata, ai cumparat actiuni Carnival Corp.

6.Cum sa vinzi actiuni Carnival Corp

Pentru a vinde utilizezi aceeasi platforma, eToro.ro si selectezi actiunile Carnival Corp. Apesi close trade si gata, ai vandut!

7.Potential de risc, potential de profit cu actiunile Carnival Corp

Daca investesti 100 USD acum, investitia ta actuala ar putea valora 208.005 $ pe data de 13 octombrie (joi) 2022. Asta inseamna ca aceasta actiune este potrivita ca o noua adaugare la portofoliul tau deoarece tranzactionarea pietelor alcatuitoare este intotdeauna mult mai usoara. Potentialul de profit este destul de mare, iar daca investesti bani de care te poti lipsi la momentul actual si pe care nu te bazezi, cu siguranta nu vei avea de pierdut. Ci din contra, in timp vei avea de castigat.

Concluzii:

Conform datelor si informatiilor despre actiunile Carnival Corp, este o varianta de luat in calcul cu privire la adaugarea unei noi actiuni la portofoliul de investitii. 

Sursa foto: 

https://www.travelpulse.com/news/cruise/carnival-corp-sees-huge-rise-in-q1-earnings-for-2015.html

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.