CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Cum sa cumperi actiuni Coca Cola

Cum sa cumperi actiuni Coca Cola

Coca Cola, una dintre cele mai cunoscute companii in toate colturile lumii, este liderul mondial in sectorul de bauturi non-alcoolice. Tot la nivel mondial in momentul de fata se consuma aproximativ 50 de miliarde de bauturi racoritoare, iar aproape un miliard apartin companiei de Coca Cola. Desigur, este si principalul concurent pentru Pepsi. 

Din acest articol vei afla:

  1. Despre Coca Cola  
  2. CEO Coca Cola  
  3. Prognoza Coca Cola  
  4. Evolutia actiunilor Coca Cola 
  5. Cum sa cumperi actiuni Coca Cola  
  6. Cum sa vinzi actiuni Coca Cola 
  7. Potential de risc, potential de profit cu actiunile Coca Cola 

Despre Coca Cola 

Coca Cola este una dintre cele mai cunoscute branduri, de foarte multe generatii. Putem spune ca este mai renumita decat Microsoft sau Apple si a avut un puternic impact asupra tuturor. 

Pentru ca este atat de puternic si brand si companie, Coca Cola a reusit sa-si impuna si culorile in traditia sarbatorilor de iarna (Craciun). Este de altfel foarte prezenta in mai toate cosurile de cumparaturi ale cumparatorilor din aproape tot globul. 

Compania are sediul in Atlanta, Georgia si a fost inventata in anul 1886 de catre un farmacist pe nume John Pemberton. Coca Cola a fost intai brevetata ca si medicament. In urmatorii ani, licenta a fost cumparata de catre un om de afaceri pe nume Asa Griggs Candler ceea ce a dus la o dominatie pe piata bauturilor racoritoare. 

Daca ne raportam la actiunile Coca Cola, putem spune ca este o investitie pe termen lung. 

CEO Coca Cola  

John Pemberton s-a nascut in Georgia in anul 1831 la data de 8 iulie. In anul 1850 a primit licenta farmaceutica dupa ce a absolvit Colegiul Medical Reform din acelasi stat. 

Acesta a fost ranit in batalia de la Columbs, iar pentru calmarea durerilor a inceput sa isi administreze morfina, doar ca a devenit dependent de ea. 

John Pemberton a inceput sa faca experiente cu coca, o planta din care se obtine cocaina pentru ca isi dorea sa scape de dependenta de morfina. Dupa mai multe combinatii, a amestecat coca cu nuci kola, ceea ce a dus la un sirop pentru Coca Cola. Atunci cand a gustat din licoare, datorita gustului pe care il avea, a fost convins ca era aproape de succes. Astfel ca mers la o farmacie din apropiere cu niste monstre de Coca Cola pentru a vedea si parerea celorlalti, acestia spunand la randul lor ca are un gust excelent.

Initial, acest amestec a avut valoare medicinala, fiind numit “tonic pentru creier”. Ulterior acesta a avut un pret de 5 centi per pahar si a inceput sa se vanda ca si bautura racoritoare. 

Farmacistul a sustinut ca aceasta bautura a vindecat numeroase boli precum dependenta de morfina, impotenta, durerile de cap, dispepsia si neurastenia. 

John Pemberton si-a dorit foarte mult sa lase mostenire compania fiului sau pe nume Charley si sustinea ca si alte companii pot folosi aceasta formula, insa Charley era proprietarul denumirii. 

Insa, fiul sau era focusat pe a obtine cat mai repede tot mai multi bani, fapt pentru care in anul 1888 impreuna cu tatal sau a vandut patentul Coca Cola omului de afaceri Asa Candler.

Tot in acelasi an, farmacistul John Pemberton a murit de cancer la stomac. Astfel ca sub conducerea lui Candler, Coca Cola a devenit corporatia Coca Cola, ce a devenit in scurt timp cel mai mare producator si totodata comerciant de bauturi racoritoare din intreaga lume. 

Prognoza Coca Cola  

Pretul actiunilor Coca Cola au crescut constant, mai cu seama din anul 2009 unde a  continuat la un maxim istoric in anul 2020. In acest interval de timp pretul actiunilor a crescut de la 18,71 USD in 2009 la 60,12 USD in 2020, ceea ce inseamna o crestere de aproximativ 200% in doar 11 ani. 

Dupa aceasta crestere din anul 2020, pretul a scazut la 35,25 USD din cauza pandemiei de coronavirus. 

Inceputul anului curent nu a fost tocmai satisfacator pentru investitori, deoarece in ianuarie pretul a scazut din nou cu aproximativ 50%, reusind sa se redreseze in luna februarie. 

Insa, ce a dus mai departe o scadere drastica a pretului actiunilor Coca Cola cu aproximativ 1,6% la bursa, respectiv cu 4 miliarde de USD mai putin ca si valoare a companiei? 

Gestul fotbalistului Cristiano Ronaldo de la o conferinta de presa, unde a indepartat 2 sticle de Cola in detrimentul unei sticle de apa.

Totusi, poate ca nu ar trebui sa ne ingrijoreze acest lucru, chiar daca aceasta suma pare enorma. Este bine sa urmarim toate informatiile care vin despre aceasta companie, tot ce tine de bursa si investitii. 

Investitorii, cat si analistii sunt de parere ca este o companie foarte puternica pe piata si ca va avea un viitor tot mai bun in ceea ce priveste investitiile. 

Evolutia actiunilor Coca Cola 

Incepand cu anul 1963, cresterea dividentelor a fost constanta in fiecare an, ceea ce duce la o motivatie pentru investitori sa cumpere actiuni. 

Pentru cei care vor sa investeasca pe un termen mai lung, cumpararea de actiuni Coca Cola poate fi ideala, fiind ca un fel de “asigurare” pentru a primi dividende ce sunt intr-o continua crestere, indiferent de piata. 

In momentul de fata, Coca Cola tranzactioneaza cu 54,06 USD. 

Cum sa cumperi actiuni Coca Cola

Daca vrei sa cumperi actiuni Coca Cola si daca vrei totodata sa afli mai multe informatii despre piata companiei, acceseaza platforma www.etoro.com. Creeaza aici un cont:

Aici poti alimenta contul cu ce suma doresti. Retine, daca suma trece de 200 de dolari, este necesar sa mai treci de cativa pasi si confirmi ale veridicitatii datelor.

La doar cateva clickuri distanta ai cumparat cu succes actiuni Coca Cola. 

Cum sa vinzi actiuni Coca Cola

Poti vinde actiuni Coca Cola tot din platforma Etoro.

Potential de risc, potential de profit cu actiunile Coca Cola

Asa cum am mentionat si mai sus, cresterea dividendelor a fost constanta in fiecare an, incepand cu anul 1963, ceea de determina o puternica motivatie pentru cei care doresc sa investeasca in Coca Cola. Compania are destul de multe puncte forte, incepand de la cat este de cunoscuta la nivel mondial, pana la istoria in sine. 

Totusi, este foarte important de retinut ca informatiile despre performantele din trecut nu pot influenta performantele viitoare. Nu ne putem baza pe acest aspect, pentru ca la orice investitie exista un risc. Important este daca merita sa riscam sau nu. 

Concluzie 

In concluzie, liderul mondial Coca Cola este o companie in domeniul bauturilor racoritoare, ce plateste dividende de cateva decenii bune, astfel ca obtine randamente remarcabile. 

Aceasta este listata la Bursa din New York sub codul NYSE: KO iar la data de 30 iulie 2019 avea o capitalizare pe piata de 231 miliarde USD. 

Majoritatea analistilor, cat si investitorii considera cu siguranta o investitie buna, avand in vedere dividendele pe care le plateste. 

Sursa foto: https://ro.wikipedia.org/wiki/The_Coca-Cola_Company

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.