CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

cum sa cumperi actiuni Dell

Cum sa cumperi actiuni Dell


Dell este o companie americana multinationala de tehnologie a computerelor care dezvolta, vinde, repara si sustine calculatoare si produse si servicii conexe si este detinuta de compania-mama a Dell Technologies. Fondata in 1984 de Michael Dell, compania este una dintre cele mai mari corporatii tehnologice din lume, angajand peste 165.000 de oameni in SUA si in intreaga lume. 

Daca iti doresti sa investesti in actiuni Dell, atunci mai jos ai mai multe informatii despre companie precum si despre cum sa cumperi/vinzi actiuni.

1.Despre Dell

2.Prognoza Dell

3.Evolutia Dell

4.Cum sa cumperi actiuni Dell

5.Cum sa vinzi actiuni Dell

6.Potential de risc, potential de profit cu actiunile Dell

1.Despre Dell

Dell vinde computere personale (PC-uri), servere, dispozitive de stocare a datelor, switch-uri de retea, software, periferice pentru computer, televizoare HD, camere, imprimante si electronice construite de alti producatori. 

Compania este bine cunoscuta pentru inovatiile sale in gestionarea lantului de aprovizionare si comertul electronic, in special modelul sau de vanzari directe si abordarea sa de „fabricare la comanda” sau „configurare la comanda” pentru productie – livrarea de PC-uri individuale configurate conform specificatiilor clientilor. Dell a fost un furnizor pur de hardware pentru o mare parte din existenta sa, dar odata cu achizitionarea in 2009 a Perot Systems, Dell a intrat pe piata serviciilor IT. De atunci, compania a realizat achizitii suplimentare in sistemele de stocare si retea, cu scopul de a-si extinde portofoliul de la oferirea de computere la furnizarea de solutii complete pentru clientii de intreprindere.

Actiunile Dell Technologies (NYSE: DELL) au crescut cu 39,1% in 2020, conform datelor furnizate de S&P Global Market Intelligence. Conglomeratul tehnologic, care produce servere pentru companii, laptopuri si desktopuri pentru companii si consumatori si detine aproape 81% din compania de software VMware (NYSE: VMW), a avut un an surprinzator de bun in mijlocul COVID. Acest lucru s-a datorat partial binge-ului de cumparare de laptopuri din acest an, dar si un pic de inginerie financiara anuntata in timpul verii care ar putea debloca o valoare extraordinara.

In iulie, Dell si-a anuntat intentia de a elimina in cele din urma participatia la VMware intr-un efort de a debloca valoarea. In mod incredibil, la inceputul anului, toata compania a fost evaluata sub valoarea de piata a actiunii sale numai in VMware, dintre care unele sunt tranzactionate public, deoarece stocurile de software au crescut si stocurile de hardware mai ciclice au scazut imediat dupa pandemie.

Spin-off-ul Dell nu va avea loc pana in septembrie 2021, cand o astfel de miscare va deveni scutita de impozite pentru actionari, deoarece vor fi trecut cinci ani de cand Dell a achizitionat VMware, prin achizitionarea EMC. In prezent, actiunea Dell de 80,4% in VMware este in valoare de aproximativ 48,2 bilioane de dolari, iar astazi, market cap-ul Dell este de aproximativ 57,6 bilioane de dolari.

Asta inseamna ca „restul” Dell tranzactioneaza cu adevarat cu aproximativ 9,4 bilioane de dolari. Pentru context, companiile non-VMware ale Dell au obtinut deja profit operational de 4,8 bilioane de dolari in primele noua luni ale anului.

Cu siguranta, Dell arata ca unul dintre stocurile cu valoare rara din lumea tehnologiei chiar acum, chiar si dupa marea sa desfasurare din 2020.

2.Prognoza Dell

Conform datelor a 15 analisti care ofera prognoze pe 12 luni pentru Dell Technologies Inc au o tinta mediana de 120,00, cu o estimare ridicata de 137,00 si o estimare scazuta de 101,00. Estimarea mediana reprezinta o crestere de + 19,36% fata de ultimul pret de 100,54.

Dell Technologies Inc – Cota de clasa C este egala cu 100.530 USD in 2021-09-20. Pe baza previziunilor Wallet Investor, este de asteptat o crestere pe termen lung, prognoza pretului actiunilor „DELL” pentru 2026-09-14 este de 321.598 USD. Cu o investitie pe 5 ani, veniturile se asteapta sa fie de aproximativ + 219,9%. Investitia dvs. actuala de 100 USD poate ajunge pana la 319,9 USD in 2026.

3.Evolutia Dell 

Pretul de inchidere a actiunilor Dell din toate timpurile a fost de 106,60 pe 28 noiembrie 2018.

Pretul actiunilor Dell la 52 de saptamani este de 104,62, ceea ce este cu 7,4% peste pretul actual al actiunii.

Pretul scazut al actiunii Dell pe 52 de saptamani este de 58,88, adica cu 39,6% sub pretul actual al actiunii.

Privind inapoi la preturile istorice ale actiunilor DELL pentru ultimele cinci zile de tranzactionare, pe 13 septembrie 2021, DELL a deschis la 98,39 USD, tranzactionat la 99,40 USD si la 97,56 USD si a inchis la 98,89 USD. 

Volumul tranzactionarii a fost de 5,95 milioane de actiuni. La 14 septembrie 2021, DELL s-a deschis la 98,83 dolari, a tranzactionat pana la 98,90 dolari si la 97,17 dolari si a inchis la 97,44 dolari. Volumul tranzactionarii a fost de 2,82 milioane de actiuni. La 15 septembrie 2021, DELL a deschis la 97,61 dolari, a tranzactionat pana la 100,74 dolari si la 97,26 dolari si a inchis la 100,44 dolari. Volumul tranzactionarii a fost de 2,94 milioane de actiuni. Pe 16 septembrie 2021, DELL a deschis la 100,21 dolari, a tranzactionat pana la 101,59 dolari si la 99,88 dolari si a inchis la 101,40 dolari. Volumul tranzactionarii a fost de 2,78 milioane de actiuni. La 17 septembrie 2021, DELL s-a deschis la 101,41 dolari, tranzactionat pana la 102,14 dolari si pana la 98,56 dolari si a inchis la 100,53 dolari. Volumul tranzactionarii a fost de 4,41 milioane de actiuni.

4.Cum sa cumperi actiuni Dell

Ca sa cumperi actiuni Dell trebuie sa urmezi urmatorii pasi:

  • Iti creezi un cont introducand datele tale personale dupa care confirmi adresa ta de e-mail. 
  • Cauti actiunea DELL. Apoi depui suma dorita in cont. Daca nu depui mai mult de 2000 $ nu mai este necesar sa iti confirmi identitatea. 
  • Dupa ce ai gasit actiunea, selectezi cat vrei sa investesti si apesi Trade. 

Felicitari, ai cumparat actiuni Dell!

5.Cum sa vand actiuni Dell

Foarte simplu. Alegi actiunea DELL, alegi cat vrei sa vinzi si finalizezi vanzarea apasand Close Trade. Dupa ce primesti confirmarea, banii tai se vor afla in portofelul virtual.

6.Potential de risc, potential de profit cu Dell

Consensul actual intre 19 analisti de investitii chestionati este de a cumpara actiuni la Dell Technologies Inc. Aceasta evaluare a ramas constanta din septembrie, cand a fost neschimbata fata de ratingul de cumparare.

Valorile de evaluare arata ca Dell Technologies Inc. poate fi subevaluat. Scorul sau valoric A indica faptul ca ar fi o alegere buna pentru investitorii cu valoare. Sanatatea financiara si perspectivele de crestere ale DELL, demonstreaza potentialul sau de a depasi performanta pietei. In prezent are un scor de crestere de A. Modificarile recente ale preturilor si revizuirile estimarii castigurilor indica faptul ca acesta ar fi un stoc bun pentru investitorii de impuls cu un scor de impuls de B.

Anumite lucruri pot influenta valoarea actiunilor DELL si anume performanta companiei, mediul competitional precum si mediul economic. 

Concluzie

Chiar daca este vorba despre o companie cunoscuta, investitorii trebuie sa fie mereu precauti sa nu investeasca mai mult decat isi permit sa piarda. 

Sursa foto: https://www.nextbigbrand.in/dell-computers-the-story-of-trust-and-brand-value/

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.