CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

cum sa cumperi actiuni Facebook

Cum sa cumperi actiuni Facebook

La zece ani dupa lansarea Facebook pe piata bursiera, traiectoria sa a devenit haotica, fiind insotita si de o cadere brusca. In anul 2011 actiunea Facebook a atins un minim istoric al pretului, iar in 2018 a avut iar de suferit, datorita scandalului legat de Cambridge Analytica. Nici pandemia nu a fost mai blanda, avand un impact destul de puternic asupra actiunilor Facebook. Totusi a reusit sa supravietuiasca, prin valorificarea modelului de afaceri, atragerii publicitatii, iar acum este un activ foarte cautat in randul investitorilor. Este suficient sa spunem ca Facebook (FB) a inregistrat cresteri si coborasuri in ultimii ani, la fel ca si pretul actiunilor sale. Inca de la oferta publica initiala din mai 2012, a ramas o companie de profil care capteaza in mod constant imaginatia publicului.

Iata ce trebuie sa luati in considerare inainte de a cumpara actiuni Facebook si cum puteti cumpara/vinde aceste actiuni.

1.Despre Facebook

2.Prognoza Facebook

3.Evolutia Facebook

4.Cum sa cumpar actiuni Facebook

5.Cum sa vand actiuni Facebook

6.Potential de risc, potential de profit cu actiunile Facebook

1.Despre Facebook

Centrat initial asupra studentilor universitari, Facebook s-a bucurat ulterior de o expansiune dramatica sub fondatorul si directorul sau executiv Mark Zuckerberg. In aceste zile, misiunea sa este de a oferi oamenilor puterea de a partaja continut – cu scopul final de a face lumea „mai deschisa si mai conectata”.

Site-ul Facebook si aplicatiile mobile ofera acces la servicii de mesagerie instantanee, incurajand in acelasi timp utilizatorii sa partajeze continut interesant prin intermediul paginilor de profil si al fluxurilor de stiri. Cu toate acestea, atractia Facebook se intinde mult dincolo de indivizi, deoarece intreprinderile, agentiile guvernamentale si organizatiile non-profit pot crea si pagini pentru a-si promova serviciile. In plus, Facebook este proprietarul popularei aplicatii de partajare a fotografiilor Instagram, dupa ce a cumparat firma in 2012. Detine si aplicatia de mesagerie WhatsApp.

Un membru cheie al popularului grup FAANG de superstaruri din industria tehnologica, care include si Amazon (AMZN), Apple (AAPL), Netflix (NFLX) si Alphabet (GOOG), Facebook este detinut pe scara larga atat de investitorii de retail cat si de cei institutionali. Actiunile sale s-au bucurat de o crestere exceptional de puternica si relativ lina de ani de zile dupa IPO, dar acest lucru a fost punctat de ingrijorarea actionarilor cu privire la scandalurile de confidentialitate a datelor si investigatiile antitrust. Cu toate acestea, actiunile de pe Facebook s-au recuperat, atingand maxime istorice in toamna anului 2020.

2.Prognoza Facebook

Conform estimarilor a 40 de analisti care ofera prognoze pe 12 luni pentru Facebook Inc au o tinta medie de 425,00 USD, cu o estimare ridicata de 500,00 USD si o estimare scazuta de 355,00 USD. Estimarea mediana reprezinta o crestere de + 12,95% fata de ultimul pret de 376,26 USD.

In medie, analistii din Wall Street prezic ca pretul actiunilor Facebook ar putea ramane la 390,14 USD pana la 1 septembrie 2022. 

Pentru prognoza stocului Facebook 2026 (5 ani), sunt oferite 12 predictii pentru fiecare luna a anului 2026 cu o prognoza medie a stocului Facebook de 423,59 USD, o prognoza ridicata de 426,11 USD si o prognoza scazuta de 420,4 USD. Prognoza medie a actiunilor Facebook pe 2026 reprezinta o crestere de 12,58% fata de ultimul pret de 376,260009765625 USD.

3.Evolutia Facebook

Pretul de inchidere cel mai ridicat al tuturor timpurilor al actiunilor Facebook a fost de 382,05 la 1 septembrie 2021.

Pretul ridicat al actiunilor Facebook pe 52 de saptamani este de 384,33, care este cu 2,1% peste pretul actual al actiunilor.

Pretul scazut al actiunilor Facebook pe 52 de saptamani este de 244,13, adica cu 35,1% sub pretul actual al actiunii.

Pretul mediu al actiunilor Facebook pentru ultimele 52 de saptamani este de 299,50.

4.Cum sa cumpar actiuni Facebook

Ca sa cumperi actiuni FB trebuie sa urmezi urmatorii pasi:

  • Iti creezi un cont introducand datele tale personale dupa care confirmi adresa ta de e-mail. 
  • Cauti actiunea FB. Apoi depui suma dorita in cont. Daca nu depui mai mult de 2000 $ nu mai este necesar sa iti confirmi identitatea. 
  • Dupa ce ai gasit actiunea, selectezi cat vrei sa investesti si apesi Trade. 

5. Cum sa vand actiuni Facebook

Foarte simplu. Alegi actiunea FB, alegi cat vrei sa vinzi si finalizezi vanzarea apasand Close Trade. Dupa ce primesti confirmarea, banii tai se vor afla in portofelul virtual.

6.Potential de risc, potential de profit cu actiunile Facebook

In ciuda numeroaselor probleme pe care Facebook le-a intampinat, s-ar putea argumenta ca perspectivele pe termen lung ale companiei raman pozitive. Un astfel de caz depinde de modul in care compania si stocul acesteia sunt analizate.

Posibilitatea de a atinge punctul de saturatie. Desi Facebook a inregistrat o crestere impresionanta de-a lungul anilor, exista pericolul ca intr-o buna zi sa nu mai poata inregistra noi utilizatori. Cu peste un miliard de oameni care acceseaza deja serviciile companiei in fiecare zi, ar putea exista o limita pentru cresterea utilizatorilor acesteia? Pentru a argumenta cumpararea de actiuni Facebook, investitorul ar trebui sa analizeze cresterea veniturilor publicitare, inclusiv cresterea mobila, tendintele de utilizare, riscurile pentru operatiuni, perspectivele si indrumarile.

De asemenea, analizati tendintele privind marjele de profit, veniturile totale si utilizatorii activi lunari (MAU). Aceste numere merg in sus, in jos sau lateral? Desi actiunile FB au o evaluare comparativ mai ieftina, nu trebuie uitata versatilitatea companiei si capacitatea sa de a inova. Compania are un flux de numerar substantial, elemente fundamentale puternice si un bilant impresionant. Investitorii ar trebui sa ia in considerare abilitatile puternice de achizitie ale Facebook si echipa de management cu inalta calificare.

Concluzie 

​​Intr-adevar, Facebook este un stoc in crestere rapida, care pare a fi atractiv in prezent, pe baza evaluarii si fundamentelor sale actuale. Actiunile ar putea tranzactiona lateral sau chiar sa scada pe termen scurt. Cu toate acestea, stocul are potentialul de a tranzactiona la o evaluare premium in viitor.

Performanta anterioara nu este o indicatie a rezultatelor viitoare. Toate tranzactiile implica riscuri. Investiti numai capitalul pe care sunteti dispusi sa-l pierdeti.

Sursa foto: 

https://www.wsj.com/articles/facebook-google-arent-tech-stocks-what-that-means-for-investors-1530461352

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.