CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Cum sa cumperi actiuni Gamestop

Cum sa cumperi actiuni Gamestop

GameStop Corp. este un vanzator cu amanuntul de jocuri video americane, electronice de larg consum si produse pentru jocuri. Compania are sediul central in Grapevine, Texas (o suburbie a orasului Dallas) si este cel mai mare comerciant cu amanuntul de jocuri video din intreaga lume. 417 sedii in Australia si Noua Zeelanda si 954 in Europa sub brandurile GameStop, EB Games, EB Games Australia, Micromania-Zing, ThinkGeek si Zing Pop Culture. 

Din acest articol vei afla:

Despre Gamestop 

CEO Gamestop 

Prognoza Gamestop 

Evolutia actiunilor Gamestop 

Cum sa cumperi actiuni Gamestop 

Cum sa vinzi actiuni Gamestop 

Potential de risc, potential de profit cu actiunile Gamestop 

Despre Gamestop

Compania a fost infiintata in Dallas in 1984 ca Babbage’s si si-a luat numele actual in 1999. Performanta companiei a scazut la mijlocul anilor 2010 datorita schimbarii vanzarilor de jocuri video catre cumparaturi si descarcari online si investitiilor esuate de GameStop cu privire la smartphone-uri.

In 2021, pretul actiunilor companiei a crescut din cauza unei scurte strangeri orchestrate de utilizatorii forumului Internet forum r/wallstreetbets. Compania a primit o atentie semnificativa a presei in perioada ianuarie si februarie 2021, datorita volatilitatii pretului actiunilor sale.

In plus fata de magazinele de vanzare cu amanuntul, GameStop detine si publica Game Informer, o revista de jocuri video, iar in Australia ruleaza Zing Marketplace o piata retro de jocuri electronice si cultura pop care faciliteaza vanzarile de la consumator la consumator.

GameStop isi gaseste radacinile in Babbage’s, un retailer de software din Dallas, Texas, fondat in 1984 de fosti colegi de scoala din Harvard Business School James McCurry si Gary M. Kusin. Compania a fost numita dupa Charles Babbage si si-a deschis primul magazin in NorthPark Center din Dallas cu ajutorul lui Ross Perot, un investitor timpuriu in companie.

Compania a inceput rapid sa se concentreze pe vanzarile de jocuri video pentru Atari 2600, pe atunci dominanta. Babbage’s a inceput sa vanda jocuri Nintendo in 1987. Babbage’s a devenit o companie publica printr-o oferta initiala in 1988. Pana in 1991, jocurile video reprezentau doua treimi din vanzarile Babbage.

CEO Gamestop 

Matt Furlong este directorul executiv al GameStop. El a fost numit in acest rol in iunie 2021. 

Matt este un lider veteran in comertul electronic, cu o experienta semnificativa in implementarea strategiilor de crestere in geografii si categorii de produse globale. Cel mai recent, a fost lider de tara si a supravegheat afacerea Amazon din Australia, intr-o perioada de crestere substantiala. Anterior, el a fost consilier tehnic al sefului companiei Amazon pentru consumatori din America de Nord. De-a lungul celor aproape noua ani petrecuti la Amazon, a condus, de asemenea, o varietate de categorii de produse si a supravegheat extinderea puternica a cotei de piata. Matt si-a inceput cariera la Procter & Gamble, unde a fost un director axat pe strategii de brand, marketing si vanzari.

Prognoza Gamestop 

In ianuarie 2021, un scurt declin a dus la o crestere de 1.500% a pretului actiunilor GameStop in decurs de doua saptamani, atingand un maxim intraday de 483,00 USD incepand cu 29 ianuarie 2021, la bursa din New York. Acest efect a fost atribuit in principal unui efort coordonat de catre comunitatea Reddit r/wallstreetbets, un subreddit dedicat actiunilor cu risc de piata ridicat. O crestere a pretului actiunilor la tranzactionarea cu program prelungit a avut loc dupa ce Elon Musk a publicat pe Twitter o postare care include „Gamestonk!” (cu referire la r / wallstreetbets) si un link catre comunitate. Matt Levine a comparat situatia cu „strangerea scurta” din 2012 cu care SEC l-a acuzat pe Philip Falcone.

Daca ne raportam la o prognoza pe viitor, nu prea stim ce se va intampla, insa unii experti sunt de parere ca pe termen lung compania sa scada la pret, insa nici acest aspect nu se poate spune cu exactitate. O modalitate pentru a creste este ca investitorii sa cumpere in continuare actiuni Gamestop, pentru ca ar putea fi o investitie buna, chiar daca momentan cifrele arata opusul acestui lucru.  

La momentul actual pretul actiunilor Gamestop este de 177.96 USD.

Evolutia actiunilor Gamestop 

GameStop a achizitionat EB Games (anterior Electronics Boutique) in 2005 pentru 1,44 miliarde de dolari. Achizitia a extins operatiunile GameStop in Europa, Canada, Australia si Noua Zeelanda. Doi ani mai tarziu, in 2007, GameStop a achizitionat Rhino Video Games de la Blockbuster LLC pentru o suma nedivulgata. Rhino Video Games a operat 70 de magazine de jocuri video in sud-estul Statelor Unite.

GameStop a fondat MovieStop in 2004 ca un magazin independent care s-a concentrat pe filme noi si folosite. Au fost deschise peste 42 de locatii, care de obicei erau adiacente locatiilor GameStop. GameStop a oferit proprietarilor privati MovieStop in 2012. In noiembrie 2014, Draw Another Circle LLC, o companie controlata de executivul de merchandising Joel Weinshanker, care detine si Hastings Entertainment, a cumparat MovieStop. Lantul s-a inchis in 2016.

Piata materialelor fizice de joc a fost intr-o stare de declin din cauza jocurilor descarcabile de pe servicii precum Xbox Live, PlayStation Network, Nintendo eShop si Steam. Acest lucru a dus la o scadere a vanzarilor la GameStop. In 2017, GameStop a raportat o scadere de 16,4% a vanzarilor pentru sezonul de vacanta 2016, dar si-a exprimat optimismul in afacerile sale de jocuri non-fizice.

Pretul ridicat de inchidere a actiunilor GameStop din toate timpurile a fost de 347,51 pe 27 ianuarie 2021.

Pretul ridicat al actiunilor GameStop in 52 de saptamani este de 483,00, ceea ce este cu 173% peste pretul actual al actiunii.

Pretul scazut al actiunilor GameStop in 52 de saptamani este de 9,10, ceea ce este cu 94,9% sub pretul actual al actiunii.

Pretul mediu al actiunilor GameStop pentru ultimele 52 de saptamani este de 128,62.

Cum sa cumperi actiuni Gamestop 

Poti cumpara actiuni Gamestop online de pe platforma www.etoro.com. Poti crea aici un cont.

Dupa ce ai creat contul, alimenteaza-l cu ce suma doresti. Daca suma trece de 2000 de dolari va trebui sa completezi cu validarea identitatii.

Din lista de actiuni alege actiunile Gamestop, close trade.  

Cum sa vinzi actiuni Gamestop 

Daca te gandesti sa vinzi actiuni Gamestop o poti face tot din aceasta platforma Etoro. 

Potential de risc, potential de profit cu actiunile Gamestop 

Daca vrei sa te axezi pe aceasta companie ca si investitie, poti folosi CFD-uri pentru a-ti putea controla investitia. Totusi, ai in vedere ca tendinta stocurilor companiei Gamestop variaza destul de mult.

Mai mult decat atat, trebuie sa te documentezi foarte bine cu privire la istoricul actiunilor, ce planuri de viitor are compania si asa mai departe. In acest fel vei lua ce mai potrivita decizie pentru tine.

Concluzie 

Gamestop este o companie care a avut o crestere de peste 8.000% intr-un an de zile. Acest lucru spune destul de multe. Insa, informatia este putere si nu putem preconiza ce va fi in viitor atat timp cat nimic nu este sigur. 

Sursa foto: https://www.bitrefill.com/buy/gamestop-italy/?hl=en

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.