CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Cum sa cumperi actiuni Goldman Sachs

Cum sa cumperi actiuni Goldman Sachs

Goldman Sachs Group, Inc. este o banca multinationala americana de investitii si o companie de servicii financiare cu sediul in New York City. Ofera servicii de gestionare a investitiilor, valori mobiliare, gestionare a activelor, intermediere primara si subscriere de valori mobiliare. De asemenea, ofera investitii bancare.

Din acest articol vei afla:

Despre actiunile Goldman Sachs 

CEO Goldman Sachs 

Prognoza actiunilor Goldman Sachs 

Evolutia actiunilor Goldman Sachs 

Cum sa cumperi actiuni Goldman Sachs 

Cum sa vinzi actiuni Goldman Sachs 

Potential de risc, potential de profit cu actiunile Goldman Sachs 

Despre actiunile Goldman Sachs

Banca Goldman Sachs este una dintre cele mai mari intreprinderi bancare de investitii din lume dupa venituri si este un dealer principal pe piata de securitate a Trezoreriei Statelor Unite si, in general, un producator de piata proeminent. Este considerata o banca importanta din punct de vedere sistemic de catre Consiliul pentru stabilitate financiara. Grupul mai detine Goldman Sachs Bank SUA, o banca directa. Goldman Sachs a fost fondata in 1869 si are sediul la 200 West Street din Lower Manhattan, cu sedii suplimentare in alte centre financiare internationale.

Ca urmare a implicarii sale in securitizare in timpul crizei ipotecare subprime, Goldman Sachs a suferit in timpul crizei financiare din 2007-2008, si a primit o investitie de 10 miliarde USD de la Departamentul Trezoreriei Statelor Unite ca parte a Programului de salvare a activelor cu probleme, un ajutor financiar creat prin Legea de stabilizare economica de urgenta din 2008. Investitia a fost facuta in noiembrie 2008 si a fost rambursata cu dobanda in iunie 2009.

CEO Goldman Sachs

David Michael Solomon (n. C. 1962) este un bancher de investitii american si director executiv (CEO) al Goldman Sachs, functie pe care o detine din octombrie 2018. De asemenea, este presedinte al bancii din ianuarie 2019. Inainte de a-si asuma rolul de CEO, Solomon a fost presedinte si director de operatiuni din ianuarie 2017 pana in septembrie 2018 si a fost sef comun al diviziei de investitii bancare din iulie 2006 pana in decembrie 2016. Solomon a succedat in mod oficial lui Lloyd Blankfein, anterior CEO, pe 1 octombrie , 2018 si a fost numit presedinte dupa pensionarea lui Blankfein.

Prognoza actiunilor Goldman Sachs 

Chiar daca a avut un randament scazut sub media sectorului bancar, Goldman Sachs a avut o continua crestere in ceea ce priveste dividentele. Acest lucru poate fi o dovada a  faptul ca banca este apta din punct de vedere financiar. 

Totusi, intre ani 2015 si 2017, actiunile bancii au fost sub 10%, iar in anul 2018 a revenit la o valoare de aproximativ 13%.

In alta ordine de idei, rata de crestere a dividentelor este constanta chiar si atunci cand BNA (castigul net pe actiune) scade . 

Spre exemplu, in anul 2017, BNA Goldman Sachs a fost cu aproximativ 45% mai mic decat in anul 2016. Acest lucru a rezultat ca a trecut de la 16, 29 USD la 9,01 USD, insa dividendul in aceeasi perioada a platit cu 11,5%.

Analistii sunt de parere ca banca Goldman poate fi o alegere buna pentru traderii care sunt interesati de o investitie pe un termen lung. 

Evolutia actiunilor Goldman Sachs 

Iata ca din anul 2003 pana in anul 2007, banca Goldman Sachs a profitat de boom-ul imobiliar din Statele Unite. Asta inseamna ca este una dintre putinele banci din acest sector care au ajuns la profit chiar in mijlocul crizei subprime.

Dupa aproximativ 10 ani, actiunile bancii au crescut la cele mai inalte valori istorice, chiar inainte de a le depasi la inceputul anului 2018, astfel ca Goldman Sachs a ajuns la un maxim istoric de 275,25 USD per actiune. 

Insa, pana la finalul anului a ajuns si la un minim istoric de 151,61 USD, adica o scadere de aproximativ 45%. 

In vara anului 2019, a ajuns la 180,71 USD, dupa care actiunile au inceput sa creasca depasind pragul de 200 USD in urmatoarea luna. 

In prezent, actiunile Goldman Sachs tranzactioneaza cu 412,16 USD. 

Cum sa cumperi actiuni Goldman Sachs

Daca vrei sa cumperi actiuni Goldman Sachs, poti accesa una dintre cele mai cunoscute platforme in acest sens –  www.etoro.com. Acceseaza platforma, creeaza un cont si urmeaza pasii. 

Dupa ce ai creat contul, alimenteaza-l cu suma pe care vrei sa o investesti. Daca depaseste suma de 2000 de dolari, atunci va trebuie sa urmezi cativa pasi in plus pentru validarea identitatii. 

Cum sa vinzi actiuni Goldman Sachs 

Daca te gandesti sa vinzi actiuni Goldman Sachs, o poti face tot din aceasta platforma. 

Potential de risc, potential de profit cu actiunile Goldman Sachs 

Desi castigurile din perioada 2008-2012 au fost oarecum neregulate pe parcursul crizei ipotecilor subprime, acestea si-au revenit, ba chiar s-au stabilizat. 

Tinem cont de rapoartele cu castigurile trimestriale atunci cand vrem sa investim. Sunt “surse” importante ce trebuie analizate pentru a trage o concluzie si pentru a vedea evolutia preturilor. 

Daca privim in spate, istoricul bancii Goldman Sachs a demonstrat ca poate obtine profituri in orice situatie. Este un aspect pozitiv si de luat in calcul. 

Totodata, analistii sunt de parere ca aceeasta banca poate fi o alegere destul de buna pentru investitorii care sunt in cautarea unei oportunitati de investitii pe termen lung. 

Concluzie 

Daca facem o comparatie intre bancile europene si cele americane, cele din urma au posibilitatea de a rescumpara actiuni si asta pentru a creste pretul actiunilor. Este unul dintre motivele pentru care Goldman Sachs a reusit sa atinga noi maxime istorice precum si nivelurile anterioare crizei. 

Din acest motiv, aceasta banca este destul de tentanta atunci cand vine vorba de a investi in actiuni. 

Sursa foto: https://bani.md/veste-buna-goldman-sachs-spune-ca-deficitul-de-chipuri-ar-trebui-sa-se-diminueze-mai-curand-de-cat-ne-imaginam/


Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.