CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Cum sa cumperi actiuni Google

Cum sa cumperi actiuni Google

Multinationala si cunoscuta companie americana Google s-a dezvoltat continuu si puternic, din 1998 de cand exista si motorul de cautare cu acelasi nume. Este unul din numele cu greutate din domeniu si pe langa motorul de cautare ofera utilizatorilor si alte resurse: Google Images, Google Books, Google Calendar, Google Documents etc.

Din acest articol vei afla:

  1. Despre Google
  2. CEO Google
  3. Prognoza Google
  4. Evolutia actiunilor Google 
  5. Cum sa cumperi actiuni Google
  6. Cum sa vinzi actiuni Google
  7. Potential de risc, potential de profit cu actiunile Google

Despre Google

Povestea Google este scrisa de Larry Finn si Sergey Brin, in 1998. Cei doi au pus bazele Google. Anii au trecut, serviciile s-au diversificat, iar acest model de business a ramas unul etalon in zilele noastre. Ca drept dovada actiunile Google la bursa sunt la mare cautare si au un imens potential de investitie buna. 

Interesant de spus este ca nici numele nu este unul intamplator ales. Google vine de fapt de la un joc de cuvinte, googol, un neologism. Este menit sa scoata in evidenta cat de multe cautari sunt realizate. 

CEO Google

Sundar Pichai a fost numit CEO la Google in 2015, iar ulterior in 2019 a ajuns la carma intregii companii mama si anume Alphabet. Este inginer indiano-american. Este vazut drept modest si om cu viziune. 

Sub conducerea sa compania a prosperat si astazi vorbim despre un colos al domeniului cu prea putine sanse sa fie detronat. Este una din companii cu mare capitalizare pe piata bursiera, din 2020 incoace. 

Prognoza Google

Cifra de afaceri Google a crescut simtitor in ultimul deceniu. Intr-o oarecare masura succesul a fost datorat publicitatii online. Acum, chiar daca acest business nu ar mai evolua, ci doar si-ar mentine nivelul, ramane totusi cu un potential urias. Are o pozitie de lider de necontestat. 

Cu toate acestea, in 2017 profitul per actiune era in declin. Asta a fost o consecinta a faptului ca UE a amendat pentru abuz pozitia sa dominanta. Cat despre fluxul sau de numerar operational, acesta creste an de an. Asadar in ciuda amenzii de la UE investitorii nu ar trebui sa se ingrijoreze cu privire la situatia financiara a companiei Google. 

Evolutia actiunilor Google

In 2012 cunostea un trend ascendent si spargea zona de rezistenta de nivel 650 de dolari. In 2014 a atins un maxim record de 1228 de dolari, insa Google decide sa reduca pretul actiunilor la jumatate, pentru ca mai  multi investitori sa aiba sansa de a cumpara. 

In 2020 trendul ascendent al actiunilor acestei companii se arata din nou la cote inalte. Ajunsese la 1530 de dolari per actiune. 

Alphabet, compania mama, a avut de asemenea performante bune anul acesta. Acestea au crescut cu pana la 50% si au depasit Nasdaq Composite si alte nume importante precum Amazon si Apple.

Cum sa cumperi actiuni Google 

Poti cumpara actiuni Google destul de usor, dar sigur, prin platforma www.etoro.com

Faci cont, ca in orice alta platforma, setezi datele si alimentezi contul cu o suma pe care o consideri oportuna de investit. 

Pentru sume mai mari, de peste 2000 de dolari vei trece si prin cativa pasi extra de validare, fiind verificata identitatea ta. 

Cauta in cont lista de actiuni si descopera Google. Selectezi cat anume ai dori sa cumperi si apesi close trade. 

Cum sa vinzi actiuni Google

Daca doresti sa vinzi actiunile tale Google din aceeasi platforma si in cativa pasi simpli poti face acest lucru. Selectezi actiunile si apesi trade. 

Potential de risc, potential de profit cu actiunile Google 

Google inca se mai poate maturiza pe piata online, a publicitatii. Are o pozitie solida, flux de numerar si acest context ii permite sa aiba o traiectorie buna. Noile tehnologii sunt de asemenea de partea acestui prognostic bun. 

Si totusi, autoritatile publice pot semnala o problema la aceasta pozitie de monopol, din cauza modului in care sunt gestionate datele utilizatorilor. Daca ne gandim si la controversa legata de faptul ca online-ul ataca in mod direct modul traditional de a lucra, ca pretext, exista inamici pentru aceasta companie. 

Concluzie 

Tinand cont de toate acestea, cu ceva prudenta pe termen scurt, cu factori tehnici de partea voastra, achizitia de actiuni Google la bursa ar putea fi o buna investitie. 

Sursa foto: 

https://www.news9live.com/business/for-sale-select-us-stocks-in-india-but-should-you-buy-dont-google-it-explained-here-64980.html

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.