CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

cum sa cumperi actiuni IBM

Cum sa cumperi actiuni IBM


IBM prescurtare de la International Business Machines este o companie americana ce produce tehnologie avansata. De-a lungul anilor IBM si-a dovedit puterea de creatie inovatoare si inventivitatea, axandu-se pe supracalculatoare, servere si sisteme integrate si chiar la dezvoltarea sistemului de operare renumit – Linux. IBM este de asemenea recunoscut pentru crearea a doua dintre cele mai utilizate lucruri din lume, codurile de bare ale produselor si tehnologia benzii magnetice, utilizata la carduri. In ultimii ani IBM actiunile IBM au avut scaderi considerabile, pana in punctul stagnarii, insa se pare ca lucrurile se vor redresa. IBM are un nou CEO si planuri ambitioase pentru viitor. Actiunile IBM sunt notate in Nasdaq IBM. Daca iti doresti sa investesti si tu in aceste actiuni, ai jos toate informatiile necesare despre companie si cum sa vinzi/cumperi actiunile.

1.Despre IBM

2.Prognoza IBM

3.Evolutia IBM

4.Cum sa cumpar actiuni IBM

5.Cum sa vand actiuni IBM

6.Potential de risc, potential de profit cu actiunile IBM

1.Despre IBM

In ultimii zece ani, actiunile IBM au scazut cu aproape 20%, deoarece S&P 500 a adunat aproape 280%. Chiar si dupa luarea in calcul a dividendelor reinvestite, IBM a generat un randament total mai mic de 20% in timp ce S&P 500 a produs un randament total de peste 360%.

IBM s-a luptat cand cresterea veniturilor s-a oprit. In timp ce multi dintre colegii sai din industrie si-au extins ecosistemele cloud cu investitii si achizitii agresive, IBM a redus costurile si a rascumparat mai multe actiuni pentru a-si spori castigurile pe actiune. IBM a incercat in cele din urma sa ajunga din urma cu cateva achizitii mari de cloud, dar nu a putut extinde acele companii noi suficient de rapid pentru a compensa stagnarea afacerilor sale mai vechi.

Aceasta istorie nefericita sugereaza ca stocul IBM reprezinta bani morti, dar performantele anterioare nu sunt niciodata un indicator fiabil pentru castigurile viitoare. Deci, IBM ar putea fi de fapt o piesa contrara ieftina pe aceasta piata spumoasa.

Un „nou” IBM va aparea in acest an. Seful cloud al IBM, Arvind Krishna, i-a succedat lui Ginni Rometty in functia de CEO al gigantului tehnologic in aprilie trecut. In octombrie, IBM a anuntat ca va dezvolta unitatea de servicii de infrastructura gestionata cu crestere mai lenta intr-o noua companie numita Kyndryl. IBM se asteapta ca spin-off-ul sa se incheie pana la sfarsitul anului 2021. Scepticii vor pretinde ca IBM muta pur si simplu aceleasi parti vechi, dar IBM crede ca spin-off-ul va elibera mai multe resurse pentru a-si extinde afacerile cloud hibrid si AI. Intre timp, Kyndryl se poate concentra pe extinderea propriilor servicii IT fara sarcina de a sprijini initiativele IBM bazate pe cloud, care ar putea largi santul sau impotriva companiilor IT cu crestere mai mare, precum Accenture. 

Krishna considera ca cloudul hibrid reprezinta o „oportunitate de piata de 1 trilion de dolari” pe termen lung. Daca acest plan de extindere va da roade, „noul” IBM ar putea genera din nou o crestere constanta a veniturilor.

2.Prognoza IBM

Din cei 15 analisti chestionati pentru a furniza o prognoza de actiuni IBM, consensul general a fost ca IBM isi va continua cresterea intr-un mod constant pe parcursul urmatoarelor 12 luni. Prezicerile au o tinta mediana de 149,50, cu o estimare ridicata de 176,00 si o estimare scazuta de 115,00. Estimarea mediana reprezinta o crestere de + 9,11% fata de ultimul pret de 137,02.

Conform Wallet Investor cotatia International Business Machines Corporation este egala cu 149.000 USD la 15.09.2021. Pe baza previziunilor, este de asteptat o crestere pe termen lung, prognoza pretului actiunilor „IBM” pentru 11.09.2026 este de 478.962 USD. Cu o investitie pe 5 ani, veniturile se asteapta sa fie de aproximativ + 221,45%. Investitia dvs. actuala de 100 USD poate ajunge pana la 321,45 USD în 2026.

3.Evolutia IBM

Daca ne uitam in urma in ultimul an, putem vedea ca IBM a avut urcusuri si coborasuri. Pretul actiunilor a oscilat in jurul valorii de 125 USD din iulie pana in octombrie, cand unele rezultate trimestriale slabe au vazut ca a scazut la un nivel minim de 105,92 USD pe 28 octombrie. Cu toate acestea, in curand s-a inregistrat o anumita recuperare, iar stocul s-a redresat curand la nivelurile pe care le atinsese inainte de rezultate.

Un anumit sentiment de déja vu a aparut dupa rezultatele trimestriale din ianuarie, pretul scazand de la un maxim intraday de 132,24 USD pe 21 ianuarie la un minim de 117,36 USD in cursul tranzactionarii de a doua zi. Din nou, a existat o oarecare recuperare si a existat chiar o oarecare crestere atunci cand, dupa urmatorul set de rezultate trimestriale, a atins 148,74 USD pe 29 aprilie. Acest model a fost repetat in iulie. Acesta a inchis 19 iulie la 138,07 dolari si, in urma rezultatelor obtinute peste noapte, s-a deschis pe 20 iulie la 142,65 dolari, o crestere cu putin peste 3%.

4.   Cum sa cumpar IBM

Ca sa cumperi actiuni IBM trebuie sa urmezi urmatorii pasi:

  • Iti creezi un cont introducand datele tale personale dupa care confirmi adresa ta de e-mail. 
  • Cauti actiunea IBM. Apoi depui suma dorita in cont. Daca nu depui mai mult de 2000 $ nu mai este necesar sa iti confirmi identitatea. 
  • Dupa ce ai gasit actiunea, selectezi cat vrei sa investesti si apesi Trade. 

5. Cum sa vand actiuni IBM

Foarte simplu. Alegi actiunea IBM, alegi cat vrei sa vinzi si finalizezi vanzarea apasand Close Trade. Dupa ce primesti confirmarea, banii tai se vor afla in portofelul virtual.

6. Potential de risc, potential de profit cu actiunile IBM

Actiunile IBM se tranzactioneaza cu venituri ulterioare de 12 ori, ceea ce le face mult mai ieftine decat Amazon, Microsoft si Alphabet. Cu toate acestea, se sustine ca aceasta crestere a sa lenta justifica aceasta reducere abrupta.

Dar daca cresterea IBM se stabilizeaza si prezinta unele semne de organizare a unei schimbari asemanatoare Microsoft, ar putea comanda o evaluare mult mai mare. Intre timp, raportul P / E scazut al IBM ar putea sa-si limiteze potentialul de dezavantaj si sa-l faca un stoc atragator de refugiu in cazul in care piata se prabuseste.

IBM este optimist cu privire la viitorul sau, cu un flux de numerar gratuit de la 11 bilioane la 12 bilioane de dolari in 2021.

Exista o anumita precautie cu privire la veniturile sistemelor IBM, care au scazut cu 7,3%, pana la 1,7 bilioane de dolari, totusi. Desi aceasta nu a fost o surpriza, potentialii investitori trebuie sa ia nota.

Concluzie

Investitia in actiunile IBM ar putea fi foarte profitabila, daca credeti in predictiile mai optimiste. Cu toate acestea, este important sa retineti ca majoritatea analistilor par sa le spuna oamenilor sa pastreze actiunile IBM mai degraba decat sa sfatuiasca oamenii sa le cumpere. Va trebui sa fiti precaut si sa nu uitati niciodata ca preturile actiunilor pot scadea si creste. Amintiti-va intotdeauna decizia dvs. de tranzactionare depinde de atitudinea dvs. fata de risc, de expertiza dvs. pe aceasta piata, de raspandirea portofoliului de investitii si de cat de confortabil va simtiti cand pierdeti bani.

Sursa foto: https://blogs.salleurl.edu/en/new-storage-solutions-ibm

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.