CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

cum sa cumperi actiuni Intel

Cum sa cumperi actiuni Intel

Intel este o companie americana de tehnologie, tranzactionata pe NASDAQ sub simbolul INTC. Este cunoscuta drept una dintre cele mai mari companii producatoare de hardware de calculator.

Intel (NASDAQ: INTC) a fost o investitie slaba in ultimii trei ani. Actiunile producatorului de cipuri au crescut cu aproximativ 15%, dar s-au indepartat mult in urma castigului PHLX Semiconductor Index de aproximativ 130%. Nu se poate nega ca stocul Intel (INTC) este ieftin. Actiunile din gigantul semiconductorului tranzactioneaza pentru un raport pret-castig (P / E) scazut de 13x. Aceasta este cu mult sub evaluarea principalilor sai rivali, Advanced Micro Devices (AMD) si Nvidia (NVDA), care se tranzactioneaza pentru castiguri de aproximativ 44x si respectiv 54,9x.

Daca vrei sa afli mai multe despre compania Intel si informatii despre cum sa cumperi/vinzi actiunea INTC citeste in continuare.

1.Despre Intel

2.Prognoza Intel

3.Evolutia Intel

4.Cum sa cumperi actiuni Intel

5.Cum sa vinzi actiuni Intel

6.Potential de risc, potential de profit cu actiunile Intel

1.Despre Intel

Intel a generat o crestere mica, deoarece a suferit o lipsa de cipuri, a amanat actualizarile de cipuri si a ramas in urma TSMC (NYSE: TSM) in cursa procesului de a crea cipuri mai mici si mai avansate. Actiunile Intel pe pietele procesorului de PC-uri si centre de date s-au destramat si pe masura ce AMD (NASDAQ: AMD), care si-a externalizat productia catre turnatorii superioare, TSMC a castigat teren.

Intel a pierdut, de asemenea, Apple (NASDAQ: AAPL) ca un client major dupa ce Apple si-a cumparat afacerea cu modem in banda de baza si a optat pentru inlocuirea procesoarelor Mac Intel cu propriile procesoare bazate pe Arm.

O mare parte din aceasta discrepanta de evaluare are legatura cu cresterea anemica a companiei si cu numeroasele sale greseli din trecut. Dar cu un nou CEO, Pat Gelsinger, care ar putea intoarce nava sa, Intel ar putea sa revina. In caz contrar, castigurile s-ar putea imbunatati, iar piata ar putea, la randul sau, sa o recompenseze cu un multiplu de evaluare la termen mult mai mare.

2. Prognoza Intel

Conform estimarilor a 33 de analisti care ofera prognoze pe 12 luni pentru Intel Corp, au o tinta medie de 60,00, cu o estimare ridicata de 85,00 si o estimare scazuta de 40,00. Estimarea mediana reprezinta o crestere de + 13,25% fata de ultimul pret de 52,98.

Cotatia Intel Corp este egala cu 53.020 USD la 21.09.2021. Pe baza previziunilor Wallet Investor, este de asteptat o crestere pe termen lung, prognoza pretului actiunilor “INTC” pentru 2026-09-18 este de 68,489 USD. Cu o investitie pe 5 ani, veniturile se asteapta sa fie de aproximativ + 29,18%. Investitia dvs. actuala de 100 USD poate ajunge pana la 129,18 USD in 2026.

3.Evolutia Intel 

Cel mai mare pret de inchidere a actiunilor Intel din toate timpurile a fost de 74,88 la 31 august 2000. Pretul inalt al actiunilor Intel pe 52 de saptamani este de 68,49, ceea ce este cu 26,2% peste pretul actual al actiunii.

Privind inapoi la preturile istorice ale actiunilor INTC din ultimele cinci zile de tranzactionare, pe 14 septembrie 2021, INTC a deschis la 55,37 USD, tranzactionat de la 55,44 USD si pana la 54,27 USD si a inchis la 54,52 USD. Volumul tranzactionarii a constituit un total de 22,07 milioane de actiuni. La 15 septembrie 2021, INTC s-a deschis la 54,67 dolari, s-a tranzactionat de la 55,15 dolari si pana la 54,42 dolari si a inchis la 55,12 dolari. Volumul tranzactionarii a fost de 18,80 milioane de actiuni. Pe 16 septembrie 2021, INTC s-a deschis la 54,86 dolari, s-a tranzactionat de la 54,95 dolari si pana la 54,24 dolari si s-a inchis la 54,83 dolari. Volumul tranzactionarii a constituit un total de 19,86 milioane de actiuni. La 17 septembrie 2021, INTC s-a deschis la 54,59 dolari, s-a tranzactionat de la 54,59 dolari si pana la 53,67 dolari si s-a inchis la 54,26 dolari. Volumul tranzactionarii a fost de 35,36 milioane de actiuni. La 20 septembrie 2021, INTC s-a deschis la 53,21 dolari, s-a tranzactionat de la 53,50 dolari si pana la 52,32 dolari si s-a inchis la 52,98 dolari. Volumul tranzactionarii a fost de 35,03 milioane de actiuni.

4.Cum sa cumperi actiuni Intel

Ca sa cumperi actiuni INTC trebuie sa urmezi urmatorii pasi:

  • Iti creezi un cont introducand datele tale personale dupa care confirmi adresa ta de e-mail. 
  • Depui suma dorita in cont. Daca nu depui mai mult de 2000 $ nu mai este necesar sa iti confirmi identitatea. 
  • Cauti actiunea INTC. Dupa ce ai gasit actiunea, selectezi cat vrei sa investesti si apesi Trade. 

Felicitari, ai cumparat actiunea INTC.

5. Cum sa vinzi actiuni INTC

Foarte simplu. Alegi actiunea INTC, alegi cat vrei sa vinzi si finalizezi vanzarea apasand Close Trade. Dupa ce primesti confirmarea, banii tai se vor afla in portofelul virtual.

6.Potential de risc, potential de profit cu Intel

In ultimii ani, AMD si Nvidia au inregistrat castiguri puternice de cote de piata, pe cheltuiala Intel. Acest lucru a fost cel mai sever in ceea ce priveste cota de piata CPU. Din 2019, Intel a trecut de la a avea 76,8% din piata CPU, la putin peste 60%.

Motivul? Obstacolele fabricarii, care la randul lor au dus la intarzieri ale produselor. Dupa cum s-a mentionat mai sus, noua conducere lucreaza pentru a trece de la aceste probleme din trecut si pentru a recupera timpul pierdut. Deocamdata, investitorii vor pedepsi in continuare actiunile pentru greselile Intel din trecut. Cu toate acestea, investitorii nu ar trebui sa considere acest lucru ca cea mai buna miscare este de a evita actiunile INTC. Foarte reduse, aceste probleme sunt mai mult decat contabilizate la pretul actiunilor de astazi. Daca reuseste sa-si imbunatateasca rezultatele? Investitorii ar putea raspunde impingand stocul la preturi substantial mai mari.

In aceasta harta revizuita, Intel si-a redenumit nodurile pentru a reflecta mai bine densitatea tranzistorului fiecarei generatii si a evidentia comparatii mai favorabile cu TSMC. Gelsinger a declarat ca Intel va ajunge la TSMC in cursa procesului pana in 2024, apoi va revendica procesul de conducere pana in 2025.

Gelsinger intentioneaza sa atinga acest obiectiv cheltuind zeci de bilioane de dolari pe noi turnatorii, modernizand uzinele companiei pentru a utiliza cele mai recente masini de litografie ASML (NASDAQ: ASML), extinzand serviciile sale de turnatorie terta parte pentru a retrage comenzile de la TSMC si atragerea guvernului subventii in SUA si Europa pentru a rezolva deficitul in curs de desfasurare a cipurilor si pentru a elimina blocajele productiei din Asia.

Daca Intel atinge toate aceste obiective, cresterea sa ar putea accelera in urmatorul deceniu si o va face din nou o investitie convingatoare pe termen lung. Intel ar putea provoca Nvidia si AMD pe piata laptopurilor cu GPU-urile sale mobile DG1, sa urmareasca piata desktop-urilor cu GPU-urile sale DG2 si sa intre pe piata GPU-urilor din centrul de date cu GPU-urile Ponte Vecchio de top. Aceasta este inca o afacere incipienta pentru Intel, care se va baza in mod ironic pe TSMC pentru a-si fabrica GPU-urile, dar ar putea genera un nou flux de venituri in timp ce isi extinde santul impotriva Nvidia si AMD.

Concluzia

Intel ar putea fi o cumparare. Desigur, este inca discutabil daca un nou CEO la conducere va schimba povestea pentru Intel. Chiar daca se intampla, poate dura ceva timp, deoarece stocul continua sa se prabuseasca. Cu toate acestea, daca investitorii pot fi rabdatori, ar merita sa profite de evaluarea sa scazuta si pentru a cumpara actiuni INTC. Asteptarea poate merita. Nu numai atat, exista un dividend decent de colectat pe parcurs. Mereu investiti doar sume pe care sunteti dispusi sa le pierdeti, fiindca riscuri exista mereu. 

Sursa foto: 

https://www.notebookcheck.net/A-96-EU-iGPU-described-as-Intel-Gen12-surfaces-on-Compubench.435699.0.html

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.