JPMorgan Chase & Co. este o companie ce ofera servicii bancare si de investitii, pe toate piețele de capital. Ofera de asemenea si consultanta pentru strategia si structura corporativa, pentru a creste capitalul propriu, gestionarea riscurilor.
Compania a fost fondata în 1968 si are sediul in New York. Cunoscuta drept lider pe nisa sa, nici nu ne mira acest fapt, intrucat are unele dintre cele mai bune tehnologii mobile de finantare si bancare. Este una din cele mai de incredere banci, de elita.
Daca te intereseaza aceasta companie, ai dori sa cumperi actiuni, ai ajuns unde trebuie. Din acest articol vei afla:
Despre JPMorgan
CEO JPMorgan
Prognoza JPMorgan
Evolutia actiunilor JPMorgan
Cum sa cumperi actiuni JPMorgan
Cum sa vinzi actiuni JPMorgan
Potential de risc, potential de profit cu actiunile JPMorgan
Despre JPMorgan
J.P.Morgan a fost deja numita de catre Global Finance cea mai buna banca privata. Povestea acesteia incepe din 1871.
J.P. Morgan si J.P. Morgan Chase sunt servicii similare, ambele vin cu solutii financiare pentru consumatori si institutii. Chase este responsabil pentru comertul cu amanuntul, serviciile bancare cu amanuntul si serviciile de carduri pentru consumatorii obisnuiti.
J.P.Morgan se concentrează pe gestionarea activelor, investitii bancare si servicii private, ca parte a JPMorgan Chase. Compania-mama a fost infiintata atunci cand Chase Manhattan Bank a cumparat JP Morgan in 2000. A iesit din criza financiara ca fiind una din cele mai puternice banci, dar a avut ceva probleme cu anii de ancheta, desfasurata de guvern, privind ipoteca bancii.
CEO JPMorgan
Jamie Dimon este CEO din 2005. Anterior acestei pozitii a fost parte din consiliul de administratie al Federal Reserve Bank din New York.
Dimon este considerat un CEO foarte bun. Spune gura lumii ca este genul de leader care asculta parerea echipei sale si lucreaza cot la cot cu aceasta. Sub conducerea sa compania si-a consolidat pozitia de lider pe piata de profil. Si are, intr-adevar, o competitie acerba.
Veniturile sale sunt estimate la 27.8 millioane de dolari.
Prognoza JPMorgan
La ora actuala pretul per actiuni este de 160.68 USD. Rata anuala de crestere a veniturilor estimate estte de 1,14%. Estimari:
2021: venituri de 365.280.118.851.551 dolari
2022: venituri de 362.676.703.439.284 dolari
2023: venituri generate de 395.335.732.450.980 dolari
ROE prognozat este de 14,42%, ceea ce este considerat slab.
Evolutia actiunilor JPMorgan
Pana acum, cel mai mic pret al acestor actiuni a fost de 95,24 USD, iar cel mai mare a fost de 171,51 USD in ultimele 12 luni.
Pretul mediu tinta pentru actiunile JPMorgan Chase & Co. este de 178,13 USD. Ultima actualizare a castigurilor declarate a fost pe 13 octombrie anul curent. Au fost raportate castiguri per actiune de 3,74 USD pentru trimestrul respectiv, depasind estimarea de consens de 3,005 USD, cu 0,735 USD.
In 2020 veniturile nete raportate au fost 29,2 miliarde USD.
Cum sa cumperi actiuni JPMorgan
Cumpara actiuni JPMorgan din platforma etoro.com, fara sa platesti comisioane inutile. Incepe prin a accesa pagina si a crea un cont aici – www.etoro.com.
Ai cativa pasi de securitate de urmat si ceva pasi in plus daca alimentarea contului tau va fi cu o suma mai mare de 2000 de dolari.
Dupa validarea datelor cauta actiuni JPMorgan, alege cat sa investesti si cumpara.
Cum sa vinzi actiuni JPMorgan
La fel de simplu poti vinde aceste actiuni, din cateva click-uri. Selecteaza-le si apasa Close Trade. Banii sunt imediat in contul tau.
Potential de risc, potential de profit cu actiunile JPMorgan
JPMorgan Chase & Co. plateste un dividend trimestrial de 1 USD, ceea ce inseamna un randament anual al dividendului de 2,22%.
Printre principalii concurenți ai JPMorgan Chase se numara Morgan Stanley, Goldman Sachs, HSBC, Citi, Wells Fargo si Bank of America.
Actiunile acestea au rating C. Analistii spun ca o astfel de investitie este buna mai ales pentru un incepator. Cei mai avansati sunt de parere insa ca aici lipsesc activele. Cu toate acestea, compania are una din cele mai bune performante privind actiunile bancare, din ultimii ani.
Concluzie
Sa cumperi sau sa nu cumperi, asta e intrebarea. Depinde de toleranta ta la risc, de volatilitatea pietei, de cat esti dispus sa investesti. Alege sa cumperi atat cat ti-ai permite, de fapt, sa pierzi.
Sursa foto: https://www.investors.com/news/bank-stocks-gain-ahead-of-q3-earnings-reports/