CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Cum sa cumperi actiuni Lyft

Cum sa cumperi actiuni Lyft

Lyft Inc. dezvolta, comercializeaza si opereaza o aplicatie mobila, oferind vehicule inchiriate, scutere cu motor, un sistem de partajare a bicicletelor, inchirieri auto si livrare de alimente. Compania are sediul in San Francisco, California si opereaza in 644 de orase din Statele Unite si 12 orase din Canada. Lyft nu detine vehicule, in schimb primeste un comision de la fiecare rezervare. Tarifele sunt cotate clientului in avans, dar variaza utilizand un model de pret dinamic bazat pe cererea si oferta locala la momentul rezervarii.

Cu o cota de piata de 32%, Lyft este a doua cea mai mare companie de ridesharing din Statele Unite dupa Uber.

Din acest articol vei afla:

Despre Lyft 

CEO Lyft 

Prognoza Lyft 

Evolutia actiunilor Lyft 

Cum sa cumperi actiuni Lyft 

Cum sa vinzi actiuni Lyft 

Potential de risc, potential de profit cu actiunile Lyft 

Despre Lyft

Lyft a fost lansat in vara anului 2012 de catre programatorii de computer Logan Green si John Zimmer ca serviciu al Zimride, o companie interurbana de carpooling pe care au fondat-o in 2007.  

Aceasta a fost oficial lansata in anul 2012, iar la data de 29 martie 2019, a fost listata la bursa Nasdaq la o valoare de piata de aproximativ 20 de miliarde USD. 

Aplicatia cu acelasi nume permite calatorilor din toate colturile lumii sa solicite servicii de transport. In anul 2017 compania Lyft a atins pragul de 1 miliard de curse. 

Aceasta este renumita pentru tehnicile pe care le abordeaza. Isi doreste sa devina lider in sectorul masinilor fara sofer. Tototdata, de-a lungul timpului compania a incheiat parteneriate cu giganti din industria auto, dar si cu cele care se ocupa de dezvoltarea automobilelor autonome. 

CEO Lyft

Logan D. Green este co-fondator si CEO al Lyft, pe care l-a fondat impreuna cu John Zimmer in 2012. Lyft a luat nastere din Zimride, o companie cu actiuni de calatorie fondata anterior de Green si Zimmer in 2007.

Din iulie 2017, Lyft ofera peste 1 milion de calatorii pe zi. Incepand din octombrie 2017, Lyft este disponibil in toate cele 50 de State Unite si in Toronto.

Dupa colegiu, Logan si prietenul sau John Zimmer au facut o calatorie in Zimbabwe. Cand au ajuns acolo, si-au dat seama ca era foarte greu sa te deplasezi. Foarte putini oameni isi permiteau sa conduca singuri si guvernul nu asigura transportul public. In timp ce se aflau acolo, au vazut cativa antreprenori locali care aveau propriile lor vehicule care asigurau partajarea calatoriei catre comunitate. Acest lucru i-a dat ideea perfecta. In 2007, Logan si John s-au intors in Statele Unite si au inceput propria lor companie de partajare a vehiculelor si au numit-o Zimride, numita dupa tara in care au avut ideea. Compania lor a asortat soferii platiti cu pasagerii carpooled.

In 2013, Zimiride a fost cumparat de Enterprise Holdings. In curand, Logan a creat Lyft in San Francisco. Potrivit lui Logan, el are planificate cateva schimbari pentru Lyft in viitor. El spera sa pastreze costul asa cum este pentru riderii care doresc sa iasa la o intalnire sau la un eveniment. El doreste, de asemenea, sa ofere plimbari la preturi mai mici cu masini mai putin elegante pentru cei care trebuie doar sa mearga la serviciu sau la programarea unui medic.

Logan este un om foarte bogat. El si-a transformat afacerea intr-o corporatie de miliarde de dolari. In prezent, are o valoare neta personala de 300 de milioane de dolari. Logan Green a avut o problema cu sistemul de transport inca de cand era copil mic. De atunci, el si-a facut misiunea vietii sale de a ajuta oamenii sa ajunga acolo unde trebuie sa mearga usor si convenabil, fara a fi nevoie sa cheltuiasca o avere. El a facut acest lucru si a castigat o multime de bani in acest proces.

Prognoza Lyft 

Se estimeaza ca rata de crestere a castigurilor anuale estimate de Lyft, N / A, nu va depasi rata software de crestere a veniturilor prognozata in industria aplicatiilor din SUA – 2,7% si, desi nu se estimeaza ca va bate rata medie de crestere a castigurilor pe piata SUA de 18,5%.

Castigurile Lyft in 2021 sunt – 1.596.929.000 dolari. In medie, 4 analisti Wall Street prognozeaza castigurile LYFT pentru 2021 la -848.244.050 dolari, cu cele mai mici castiguri LYFT prognozate la -928.709.889 dolari si cele mai mari castiguri LYFT prognozate la -774.483.698 dolari. In medie, 4 analisti Wall Street prognozeaza castigurile LYFT pentru 2022 la -365.449.018 dolari, cu cele mai scazute castiguri LYFT prognozate la -516.322.465 dolari si cele mai mari castiguri LYFT prognozate la -170.989.907 dolari.

In 2023, se estimeaza ca LYFT va genera castiguri de -30.174.690 USD, cu cele mai mici castiguri prognozate la -164.284.421 USD si cele mai mari castiguri prognozate la 140.815.218 USD.

In momentul de fata Lyft tranzactioneaza cu 50,51 USD. 

Evolutia actiunilor Lyft 

In martie 2019, Lyft a devenit o companie publica, strangand 2,34 miliarde de dolari la o evaluare de 24,3 miliarde de dolari. Compania a rezervat unele actiuni pentru a fi oferite soferilor de lunga durata.

In martie 2020, Lyft a achizitionat Halo Cars, care plateste soferii sa afiseze reclame digitale pe partea de sus a vehiculelor lor. 

In aprilie 2020, Lyft a concediat 982 de angajati si a achizitionat 288 suplimentari intr-un efort de a reduce cheltuielile de functionare si de a ajusta fluxurile de numerar din cauza pandemiei COVID-19 din Statele Unite. Compania a continuat sa ofere scutere de inchiriat in San Francisco, in timp ce guvernul din Miami a cerut ca Lyft sa opreasca operatiunile. 

In august 2020, Lyft a inceput un parteneriat cu compania de inchirieri auto Sixt pentru a permite utilizatorilor sa acceseze masini de inchiriat. Majoritatea masinilor inchiriate sunt detinute si operate de Sixt, cu 85 de locatii in SUA. Lyft primeste comisioane din inchirieri.

In decembrie 2020, Lyft a anuntat ca va lansa un serviciu robotaxi din mai multe orase in 2023 cu Motional. 

In aprilie 2021, Lyft a vandut diviziei sale de autoturisme Toyota pentru 550 de milioane de dolari. Divizia a avut parteneriate cu General Motors, NuTonomy, Ford Motor Company, GoMentum Station si Magna International. Detinea, de asemenea, Blue Vision Labs, un startup de realitate augmentata din Londra, achizitionata in 2018 pentru 72 de milioane de dolari. 

Cum sa cumperi actiuni Lyft

Poti cumpara actiuni Lyft din platforma www.etoro.com. Poti crea aici un cont.

Dupa ce ai creat contul, poti depune suma pe care vrei sa o investesti. Daca vrei sa depui o suma mai mare de 2000 de dolari, va trebui sa urmezi cativa pasi de securitate.

Gata, ai cumparat actiuni Lyft. 

Cum sa vinzi actiuni Lyft 

Poti vinde actiuni Lyft din aceeasi platforma la fel de simplu. 

Potential de risc, potential de profit cu actiunile Lyft 

Inainte de a investi in actiuni Lyft este foarte important sa te documentezi cu privire la trecutul companiei, cat de puternica este pe piata, ce planuri de viitor are si asa mai departe. 

Ca in orice tranzactionare de actiuni, exista si riscuri. Deci daca te-ai decis sa investesti, trebuie sa constientizezi si posibilele riscuri pe care le poti avea. 

Concluzii

Avand in vedere ca isi propune sa isi deschida noi orizonturi in urmatorii ani, actiunile Lyft pot fi o investitie buna. 

Sursa foto: https://vocea.biz/itc/2017/may/15/google-se-aliaza-lyft-pentru-testarea-de-masini-autonome/

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.