CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Cum sa cumperi actiuni MasterCard

Cum sa cumperi actiuni MasterCard

MasterCard este compania multinationala americana ce  ofera servicii financiare. Isi are sediul central Mastercard International Global Headquarters in Purchase, New York. Toata lumea stie despre MasterCard. Investitorii adora MasterCard, iar in 2020 operatorul de carduri de  credit  a inregistrat venituri nete de 15,3 miliarde de dolari. Aceste valori au fost insa in scadere, pentru ca pandemia a franat tot globul si economia. 

In 2021 MasterCard a avut o capitalizare de piata de 351,03 miliarde USD. Daca te gandesti sa investesti in actiuni MasterCard ai ajuns in locul potrivit pentru a afla informatii despre companie, evolutia actiunilor sale si nu numai. 

Din acest articol vei afla: 

Despre Mastercard 

CEO Mastercard 

Prognoza Mastercard 

Evolutia actiunilor Mastercard 

Cum sa cumperi actiuni Mastercard 

Cum sa vinzi actiuni Mastercard 

Potential de risc, potential de profit cu actiunile Mastercard 

Despre Mastercard 

Aceasta corporatie a fost infiintata in 1966. Mai multe banci din California au gandit o strategie pentru a concura cu BankAmericard. Purta numele la inceput de Interbank, care ulterior a fost schimbat in Master Charge. 

Compania-mama din spatele MasterCard a fost United California Bank. In 1979, cardul a fost in cele din urma redenumit MasterCard si a ramas acelasi de atunci. 

Din 2006 compania este listata la bursa, actiunile sale au simbolul MA. In 2020, in an pandemic, volumul brut a fost de 6,3 trilioane de dolari, ceea ce arata cantitatea de bani tranzactionata pe toate ofertele sale de carduri. Compania colaboreaza cu variate institutii pentru a oferi mai multe tipuri de carduri. Ofertele sale de carduri includ carduri de credit, de debit si preplatite. Majoritatea afacerilor MasterCard se realizează prin parteneriate cu institutii financiare.

CEO Mastercard 

In iunie anul curent noul CEO MasterCard a fost numit in persoana lui Michael Miebach. Acesta este  director veteran la Mastercard. Are o experienta solida in spate si multi il sustin ca fiind omul potrivit la locul potrivit. Are rolul de a dezvolta, comercializa si gestiona ofertele globale de produse de baza ale companiei. 

Numirea sa poate fi un moment usor bulversant. Sunt putine aspecte ce sunt cunoscute despre acest personaj, ceea ce ar putea oferi neincredere investitorilor. Este totusi in echipa MasterCard de multa vreme si face parte si din echipa fundatiei McDonalds. 

CEO-ul Michael Miebach a mentionat despre cheltuielile interne si transfrontaliere ca motiv pentru performantele recente ale companiei. Chiar și cu cea mai recenta majorare a dividendelor, aceasta produce inca 0,47%, cu un raport de plata de doar 25%. Compania a cumpărat, de asemenea, actiuni echivalente cu aproximativ 1,7% din capitalizarea de piata in acest an.

Prognoza Mastercard 

Companiile (de obicei) platesc dividende din castigurile lor. Daca o companie cheltuie mai mult decat castiga, dividendul ar trebui sa fie redus. Compararea platilor dividendelor cu profitul net al unei companii dupa impozitare este o modalitate simpla de a verifica realitatea daca un dividend este sustenabil. Privind datele, vedem ca 24% din profiturile Mastercard au fost platite ca dividende in ultimele 12 luni. 

Pe langa compararea dividendelor cu profiturile, ar trebui sa verifici daca compania a generat suficienti bani pentru a-si plăti dividendul. Anul trecut, rata de plata a numerarului Mastercard a fost de 24%, ceea ce este relativ scazut si sugereaza ca dividendul a fost acoperit complet de fluxul de numerar. Este încurajator sa vedem ca dividendul este acoperit atat de profit, cat si de fluxul de numerar.

In ceea ce priveste pretul actiunilor previziunile au o tinta medie de 47,50, cu o estimare ridicata de 482,00 si una scazuta de 385,00. 

Evolutia actiunilor MasterCard 

Actiunile MasterCard sunt de clasa A, cu estimari ce indica o posibila crestere de la 

354.960 USD la 403.733 USD intr-un an. 

MasterCard are si o politica buna a dividentelor – compania a anunțat ca va plati 0,44 dolari pe actiune pe 7 mai investitorilor incepand cu 9 aprilie. Pe termen de 10 ani, cu o rate de crestere a dividentelor de 18%, plata anuală va ajunge la 9,21 dolari, egal cu un randament de aproximativ 2,7% din cost. 

La ora actuala pretul prer actiune este de 345.34 USD. In aprilie 2021 pretul de inchidere era de 395,65 de dolari. Cel mai ridicat pret si cel mai scazut a fost  401,50, respectiv 281,20 de dolari. Un pret mediu al acestor actiuni este de 354,49 de dolari in ultimele 52 de saptamani. 

Cum sa cumperi actiuni MasterCard 

Poti cumpara simplu, rapid si fara comision actiunile acestea. Vei putea tranzactiona utilizand contul tau din platforma Etoro. Incepe prin a accesa pagina si a crea un cont aici – www.etoro.com.

Urmeaza toti pasii de securitate, depune bani in cont pentru a fi gata sa tranzactionezi. 

Alimenteaza contul. Daca suma depaseste 2000 de dolari reconfirmi datele. 

Cauta actiunile dorite si cumpara instant. 

Cum sa vinzi actiuni MasterCard 

La fel de simplu poti vinde aceste actiunui, din cateva click-uri. Selecteaza-le si pasa Close Trade. Banii sunt imediat in contul tau. 

Potential de risc, potential de profit cu actiunile MasterCard 

MasterCard are un ROCE – Return on Capital Employed – adica rata de profitabilitate este de 37%. Acesta este un prag foarte bun si face ca un investitor sa fie entuziasmat despre cumpararea acestor actiuni. Per total, MasterCard inseamna un mix de putere, bun randament si sanse de crestere. 

Nu duce insa lipsa de competitori – principalii sai rivali sunt Discover, Capital One, American Express, PayPal si Visa. 

Exista aceasta tendinta de a ne increpta spre o lume cashless, MasterCard are toate sansele sa bifeze evolutie si crestere buna. Desre cat de bine este sa investesti in aceste actiuni sau nu tine insa si de obiectivele pe care ti le propui, de toleranta la risc pe care o ai. Sa nu uitam de volatilitatea pietei. 

Concluzie 

Concluzia este ca actiunile MasterCard sunt supraevaluate, daca ne uitam la performantele sale actuale. A fost insa un an  dificil cel pandemic si se resimte presiunea asupra veniturilor.

Sursa foto: 

https://anupghosal.com/this-is-how-mastercard-logo-vector-will-look-like-in-8-years-time-mastercard-logo-vector/mastercard-logo-free-download-mastercard-logo-vector/

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.