CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Cum sa cumperi actiuni McDonalds

Cum sa cumperi actiuni McDonalds

McDonalds este cel mai mare lant de restaurante cu servire rapida din lume, ce are aproximativ 32.000 de restaurante ce servesc in fiecare zi peste 60 de milioane de oameni in 117 tari. 

Din acest articol vei afla:

  1. Despre McDonalds 
  2. CEO McDonalds  
  3. Prognoza McDonalds 
  4. Evolutia actiunilor McDonalds  
  5. Cum sa cumperi actiuni McDonalds 
  6. Cum sa vinzi actiuni McDonalds  
  7. Potential de risc, potential de profit cu actiunile McDonalds 

Despre McDonalds 

McDonalds, cel mai mare lant de restaurante de servire rapida cu hamburgeri din intreaga lume, a pornit in America in anul 1940, fiind o afacere de familie. Restaurantul a fost deschis de 2 frati pe nume Mac Macdonald si Dick, in San Bernardino, California. 

Corporatia isi dateaza fondarea din momentul in care s-a deschis restaurantul franciza de catre Ray Kroc. Acesta a cumparat apoi drepturile legale ale fratilor in ceea ce priveste compania, ducand astfel expansiunea sa in toata lumea. 

Odata ce s-a extins, compania a avut un real succes pe multe piete internationale, devenind astfel si un simbol al globalizarii si stilului de viata american. Acesta are ca prioritatea vanzarea de hamburgeri, cartofi prajiti, pui, milkshake-uri, bauturi carbogazoase. 

In anul 2011, corporatia a incasat peste 27 de miliarde de dolari. 

CEO McDonalds 

Raymond Albert Kroc (5 octombrie 1902 – 14 ianuarie 1984) a fost un om de afaceri american. A cumparat compania de fast-food McDonalds in 1961 si a ocupat functia de CEO din 1967 pana in 1973. Kroc este creditat cu extinderea globala a McDonalds, transformandu-l in cea mai de succes corporatie de fast-food din lume. Datorita cresterii companiei cat Kroc a fost la conducere acesta a fost mentionat si ca „fondatorul” McDonalds Corporation. Dupa ce s-a retras din McDonalds, a detinut San Diego Padres din Major League Baseball (MLB) din 1974 pana la moartea sa in 1984.

Dupa cel de-al doilea razboi mondial, Kroc si-a gasit un loc de munca in calitate de vanzator de mixer de lapte pentru producatorul de echipamente pentru servicii de alimentatie Prince Castle. Cand vanzarile de mixere Prince Castle au scazut din cauza concurentei produselor Hamilton Beach la preturi mai mici, Kroc a fost impresionat de Richard si Maurice McDonald, care cumparasera opt dintre mixerele sale pentru restaurantul lor din San Bernardino, California si le-a vizitat in 1954.

In 1955, Kroc a deschis primul francizat McDonalds in timpul mandatului sau ca agent de franciza al fratilor McDonald in Des Plaines, Illinois. Restaurantul a fost demolat in 1985. Recunoscand valoarea sa istorica si nostalgica, in 1990, McDonalds Corporation a achizitionat standul si l-a reabilitat intr-o stare moderna, dar aproape originala, apoi a construit un muzeu adiacent si un magazin de cadouri pentru a comemora locul numit McDonald’s # 1 Muzeul Magazinului.

Pana la moartea lui Kroc, lantul avea 7.500 de puncte de desfacere in Statele Unite si in alte 31 de tari si teritorii. Vanzarile totale la nivel de sistem ale restaurantelor sale au fost de peste 8 miliarde de dolari in 1983, iar averea sa personala s-a ridicat la aproximativ 600 de milioane de dolari

In prezent, CEO este Chris Kempczinski. 

Prognoza McDonalds

Corporatia a fost listata la Bursa de valori din New York sub codul MCD. Chiar daca a fost lovita din plin in anul 2020 de pandemia de Covid, McDonalds s-a adaptat foarte rapid masurilor de siguranta. In momentul in care si-a redeschis magazinele in intreaga lume, cresterea a fost foarte vizibila si asta pentru zilnic s-au format din nou cozi.

Analistii prezic ca odata ce oamenii din lume se vaccineaza impotriva virusului Covid-19, veniturile MCD vor creste cu aproximativ 13,7%. 

Totodata, este unul dintre motivele pentru care prognoza companiei arata foarte bine spre viitor, spun analistii, care si sfatuiesc o investitie in actiuni MCD. 

Evolutia actiunilor McDonalds  

Compania realizeaza programe de rascumparare a actiunilor. Aproximativ 49% din profitul net este distribuit actionarilor. In anul 2011 a avut ca si randament de dividende de 2,9%.

In 2012, a avut profit de crestere cu 5% pana la aproximativ 1,27 USD, iar in urmatorii 5 ani a avut o crestere de 89,2%. 

La ora actuala, 2021, pretul unei actiuni MCD este de 240,50 dolari. 

Cum sa cumperi actiuni McDonalds

Poti sa cumperi actiuni McDonalds cu ajutorul platformei www.etoro.com. Creeaza aici un cont si urmeaza pasii.

Poti investi de asemenea ce suma doresti. Daca investitia ta este mai mare de 2000 de dolari atunci va trebui sa mai treci de cativa pasi de validare a  datelor. 

Felicitari! Tocmai ai cumparat actiuni McDonalds.

Cum sa vinzi actiuni McDonalds  

Din aceeasi platforma, la fel de simplu. 

Potential de risc, potential de profit cu actiunile McDonalds 

Atunci cand vrei sa investesti in actiuni McDonalds este foarte important sa verifici actiunile companiei din ultimele 6 luni pentru a-ti face o parere. Toti investitorii ar trebui sa aiba in vedere acest aspect si sa se documenteze de asemenea. Am putea spune ca performantele pe care le-a avut in trecut nu prezinta o garantie pentru viitor. 

Ia in calcul cat de competitiva este compania MCD in aceasta industrie, ce planuri de viitor are, cum arata rapoartele financiare, care a fost evolutia pretului unei actiuni si, de asemenea, care sunt estimarile preturilor pentru perioada urmatoare. 

Concluzie 

McDonalds este o corporatie foarte mare la nivel mondial, cunoscuta, de altfel, de toata lumea. In plus, compania se incadreaza la top 5 dividende pentru a investi in anul 2021. 

Sursa foto: https://ro.wikipedia.org/wiki/McDonald%27s

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.