CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Cum sa cumperi actiuni Microsoft

Cum sa cumperi actiuni Microsoft

Microsoft, o revolutie digitala. Produsele Microsoft au revolutionat si declansat de altfel revolutia digitala in ultimii 40 de ani. Toata lumea a auzit de Microsoft, precum si de fondatorul sau Bil Gates in mod special, dar si de Paul Allen. 

Despre aceasta se poate spune pe scurt ca ocupa locul 3 in topul celor mai bogate companii.

Din acest articol vei afla:

Despre Microsoft

CEO Microsoft

Prognoza Microsoft

Evolutia actiunilor Microsoft

Cum sa cumperi actiuni Microsoft

Cum sa vinzi actiuni Microsoft

Potential de risc, potential de profit cu actiunile Microsoft

Despre Microsoft 

Microsoft Corporation a fost fondata in 1975. A avut ca activitate principala dezvoltare de sisteme de operare, software si hardware. De-a lungul timpului insa si-a extins activitatea si in alte sectoare, de la cloud la inteligenta artificiala. 

De la Microsoft sunt poate mai cunoscute sistemele de operare Windows sau consolele Xbox. Dar de asemenea produse emblematice marca Microsoft sunt si instrumentele desktop Office, motorul de cautare Bing sau browserul Web Explorer si serviciul One Cloud. 

CEO Microsoft

Satya Nadella este CEO Microsoft incepand cu februarie 2014. A fost de asemenea vicepresedinte executiv la Microsoft Cloud si Enterprise. Anterior acestor pozitii a fost activ in cercetarea si dezvoltarea pentru divizia de servicii online, membru al personalului tehnic de la Sun Microsystems.

Pozitia sa este o demonstratie de incredere pe care conducerea companiei a aratat-o fata de Nadella. Aceasta numire vine dupa ce John Thompson, cel care l-a inlocuit pe Gates, a preluat alte atributii. Insusi Nadella detine actiuni in aceasta companie, estimativ, mai mult de 1,6 milioane de actiuni. 

Prognoza Microsoft

Actiunile Microsoft la bursa au avut o crestere puternica din 2014. O perioada de timp au fost considerate cu valoare ciclica. Adica progreseaza cand este expansiune economica, dar si scade brusc cand este recesiune. Dar, Microsoft s-a extins in ultimii ani si s-a diversificat astfel incat acestea nu sunt actiuni pur de tehnologie. Acum sunt mai degraba titlu de venit, rezistente la perturbari si distribuie si dividente, chiar si cand este recesiune. 

O transformare notabila este incepand cu 2014 de cand Microsoft are un consum redus de numerar si un profit considerabil, pentru a-si permite sa redistribuie o parte din profit catre investitori. Acest lucru o face diferita de alte companii de nisa, ce reinvestesc de regula numerarul. 

Pandemia, work from home de asemenea au stimulat serviciile Microsoft anul trecut. In al patrulea semestru din 2020, al doilea trimestru al anului fiscal 2021 – castigul a fost de 2,03 dolari per actiune. 

Profitul net a crescut cu peste 30 de procente. Compania are o crestere a veniturilor cu 21% in servicii  cloud. 

Evolutia actiunilor Microsoft

Acest an a adus tranzactii in crestere pentru actiunile Microsoft, cu peste 29 de procente. Evolutia este una simtita, ce a dus la capitalizarea producatorului de software la  1.007 miliarde de dolari. Asta inseamna un record depasit din 30 aprilie 2019 cand a atins 1.000 de miliarde de dolari, potrivit Market Watch.

In ultima perioada actiunile Microsoft au avut crestere de 9,7 procente, una din cele mai bune evolutii de tranzactionare din ultimii 4 ani. La ora actuala are un maxim de 300 de dolari per actiune. 

Cum sa cumperi actiuni Microsoft 

Daca te intereseaza actiunile Microsoft, poti cumpara /vinde simplu si sigur prin platforma etoro. Acceseaza pagina, www.etoro.com. Aici iti creezi un cont in cativa pasi simpli: 

Capitalul dumneavoastră este în pericol.

Depune in cont suma pe care doresti sa o investesti. Pentru tot ce depaseste 2000 de dolari ai si cativa pasi de securitate ce implica confirmarea identitatii. 

Alegi actinile, cantitatea si inchei deal-ul cu o simpla apasare de buton. Atat de usor poti cumpara actiuni Microsoft! 

Cum sa vinzi actiuni Microsoft 

Din acelasi cont, selectezi actiunile dorite si la fel de simplu poti vinde atunci cand consideri momentul oportun. 

Potential de risc, potential de profit cu actiunile Microsoft

Microsoft mizeaza pe diferiti factori ce au potential ridicat. Vorbim de cloud, de inteligenta artificiala. De asemenea, are un model de afacere mai diversificat si este lider pe nisa de software. 

Trebuie mentionat de asemenea ca nu are risc de reglementare si se bucura de un bilant sanatos. Adica are profitabilitate, un nivel rezonabil al datoriei si gestioneaza foarte bine fluxul de numerar. 

Insa, sunt si ceva riscuri. Se stie ca intreg sectorul tehnologic este sensibil la perturbari. Iar pe termen scurt rata dobanzii poate creste peste medie. 

Concluzie 

Microsoft este in topul companiilor, iar la bursa are o istorie puternica de crestere. Desi acest istoric nu este indeajuns pentru a lua o decizie. Nu degeaba se spune ca investesti in functie de cat iti permiti sa pierzi, o mentalitate care va pune la adapost in cazul in care chiar ati pierde acei bani. 

Sursa foto: https://news.microsoft.com/2020/07/28/mastercard-collaborates-with-microsoft-to-accelerate-innovation-across-digital-commerce-and-startup-ecosystems/

eToro este o platformă cu mai multe active care oferă atât investiții în acțiuni și criptoactive, cât și tranzacționare CFD-uri.

Vă rugăm să rețineți că CFD-urile sunt instrumente complexe și prezintă un risc ridicat de a pierde bani rapid din cauza efectului de levier. 78% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să vă gândiți dacă înțelegeți cum funcționează CFD-urile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul mare de a vă pierde banii.

Performanța trecută nu este un indiciu al rezultatelor viitoare. Istoricul de tranzacționare prezentat este de mai puțin de 5 ani întregi și poate să nu fie suficient ca bază pentru decizia de investiție.

Copy trading este un serviciu de gestionare a portofoliului, oferit de eToro (Europe) Ltd., care este autorizat și reglementat de Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din Cipru.

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE și în Marea Britanie. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol.

eToro USA LLC nu oferă CFD-uri și nu face nicio declarație și nu își asumă nicio responsabilitate cu privire la acuratețea sau completitudinea conținutului acestei publicații, care a fost pregătită de partenerul nostru utilizând informații publice care nu sunt specifice unei entități despre eToro.

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.