CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

cum sa cumperi actiuni MSCI

Cum sa cumperi actiuni MSCI


MSCI este un acronim pentru Morgan Stanley Capital International. Este o firma de cercetare a investitiilor care furnizeaza indici bursieri, riscul portofoliului si analize ale performantei si instrumente de guvernanta investitorilor institutionali si fondurilor speculative. MSCI este probabil cel mai bine cunoscut pentru indicii de referinta – inclusiv MSCI Emerging Market Index si MSCI Frontier Markets Index – care sunt gestionati de MSCI Barra. Compania continua sa lanseze noi indici in fiecare an. MSCI (NYSE: MSCI) ofera produse de investitii si date financiare catre unii dintre cei mai mari manageri de active din lume. S-ar putea sa il cunoasteti mai mult pentru fondurile sale tranzactionate la bursa (ETF) decat pentru propria afacere. Dar afacerea sa este una puternica si a fost un mare castigator pentru investitori, in crestere cu aproape 500% in ultimii cinci ani.

Daca vrei sa afli mai multe despre compania MSCI si informatii despre cum sa cumperi/vinzi actiuni MSCI citeste in continuare.

1.Despre MSCI

2.Prognoza MSCI

3.Evolutia MSCI

4.Cum sa cumperi actiuni MSCI

5.Cum sa vinzi actiuni MSCI

6.Potential de risc, potential de profit cu actiunile MSCI

1.Despre MSCI

MSCI s-a format atunci cand Morgan Stanley a cumparat drepturile de licentiere pentru datele Capital International in 1986. Capital International a introdus o serie de indici bursieri in 1969 pentru a reflecta pietele internationale – primii indici bursieri globali pentru pietele din afara Statelor Unite. Cand Morgan Stanley a cumparat drepturile de licentiere pentru datele Capital in 1986, a inceput sa utilizeze acronimul MSCI, Morgan Stanley devenind cel mai mare actionar al sau. In 2004, MSCI a achizitionat Barra, o firma de gestionare a riscurilor si de analiza a portofoliului, pentru aproximativ 816,4 milioane de dolari. Fuziunea ambelor entitati a dus la o noua firma, MSCI Barra, care a fost separata intr-o oferta publica initiala (IPO) in 2007 si a inceput sa tranzactioneze la bursa din New York (NYSE) sub bursa MSCI. In 2009, firma a devenit o companie publica independenta.

Firma pune la dispozitia clientilor sai instrumente de investitii de la Barra, Financial Engineering Associates, RiskMetrics, Institutional Shareholder Services, Measurisk si Centrul de Cercetare si Analiza Financiara. De asemenea, publica indexuri care sunt disponibile pe scara larga pentru publicul care investeste.

MSCI este probabil cel mai bine cunoscut pentru indicii sai de actiuni – peste 160.000, care se concentreaza pe diferite zone geografice si tipuri de stocuri, cum ar fi capitalizare mica, capitalizare medie si capitalizare mare. Ele urmaresc performanta stocurilor incluse in acestea si actioneaza ca baza pentru fondurile tranzactionate la bursa (ETF). La 30 iunie 2019, existau active in administrare (AUM) de 12,3 trilioane de dolari comparative cu indicii firmei.

2.Prognoza MSCI

Pretul MSCI Inc este egal cu 634.590 USD la 21.09.2021. Pe baza previziunilor Wallet Investor, este de asteptat o crestere pe termen lung, prognoza pretului actiunilor „MSCI” pentru 18.09.2026 este de 1318.650 USD. Cu o investitie pe 5 ani, veniturile se asteapta sa fie de aproximativ + 107,8%. Investitia dvs. actuala de 100 USD poate ajunge pana la 207,8 USD in 2026. Avand in vedere tendinta actuala pe termen scurt, stocul este de asteptat sa creasca cu 26% in urmatoarele 3 luni si, cu o probabilitate de 90%, sa detina un pret cuprins intre 799,58 USD si 852,92 USD la sfarsitul acestei perioade de 3 luni.

3.Evolutia MSCI

Cel mai mare pret de inchidere a actiunilor MSCI Inc a fost de 659,18 pe 8 septembrie 2021.

Pretul ridicat al actiunilor MSCI Inc in 52 de saptamani este de 667,07, care este cu 4% peste pretul actual al actiunii.

Pretul scazut la 52 de saptamani al actiunii MSCI Inc este de 336,03, ceea ce este cu 47,6% sub pretul actual al actiunii.

Privind inapoi la preturile istorice ale actiunilor MSCI din ultimele cinci zile de tranzactionare, pe 14 septembrie 2021, MSCI a deschis la 647,18 USD, tranzactionat de la 656,34 USD pana la 643,60 USD si a inchis la 653,27 USD. Volumul tranzactionarii a fost de 277,90K actiuni. La 15 septembrie 2021, MSCI a deschis la 653,05 dolari, a tranzactionat pana la 656,22 dolari pana la 646,74 dolari si a inchis la 647,36 dolari. Volumul tranzactionarii a fost de 305,00K actiuni. Pe 16 septembrie 2021, MSCI s-a deschis la 649,33 USD, a tranzactionat de la 653,15 USD pana la 644,43 USD si a inchis la 652,15 USD. Volumul tranzactionarii a fost de 506,40K actiuni. La 17 septembrie 2021, MSCI s-a deschis la 645,40 dolari, a tranzactionat de la 651,40 dolari si pana la 638,59 dolari si a inchis la 641,66 dolari. Volumul tranzactionarii a fost de 562.10K actiuni. La 20 septembrie 2021, MSCI s-a deschis la 631,05 dolari, a tranzactionat de la 638,16 dolari si pana la 624,93 dolari si a inchis la 634,59 dolari. Volumul tranzactionarii a fost de 446,80K actiuni.

4.Cum sa cumperi actiuni MSCI

Ca sa cumperi actiuni MSCI trebuie sa urmezi urmatorii pasi:

  • Iti creezi un cont introducand datele tale personale dupa care confirmi adresa ta de e-mail. 
  • Depui suma dorita in cont. Daca nu depui mai mult de 2000 $ nu mai este necesar sa iti confirmi identitatea. 
  • Cauti actiunea MSCI. Dupa ce ai gasit actiunea, selectezi cat vrei sa investesti si apesi Trade. 

Felicitari, ai cumparat actiunea MSCI.

5. Cum sa vinzi actiuni MSCI

Foarte simplu. Alegi actiunea MSCI, alegi cat vrei sa vinzi si finalizezi vanzarea apasand Close Trade. Dupa ce primesti confirmarea, banii tai se vor afla in portofelul virtual.

6.Potential de risc, potential de profit cu actiunile MSCI

Investitorii ar putea fi ingrijorati de faptul ca MSCI este prea scump pentru pretul actual al actiunii. Compania are un raport pret-castiguri (P / E) de 56, care este cu mult peste norma recenta dintre 30 si 40. Dar cresterea constanta a vanzarilor si a castigurilor si loialitatea clientilor sustin un argument puternic ca isi merita prima.

MSCI este o companie excelenta care continua sa prospere – chiar si in fata pandemiei COVID-19 – datorita modelului sau de afaceri bazat pe abonament, care il face o alegere de investitii constanta si stabila, in ciuda evaluarii sale ridicate.

MSCI are un numar de competitori, in functie de segmentul operational pe care il priviti. In segmentul sau de indici, compania concureaza cu S&P Dow Jones Indices – care este detinuta in comun de S&P Global si CME Group -, precum si cu FTSE Russell, o filiala a London Stock Exchange Group. In analiza, compania gaseste concurenta din partea Qontigo, BlackRock Solutions, Bloomberg Finance L.P. si FactSet Research Systems.

Ceea ce diferentiaza MSCI de concurentii sai este baza sa de date extinsa pe pietele globale, indici de capital proprii, algoritmi de risc si ESG. Compania se bazeaza puternic pe drepturile de proprietate intelectuala pentru a pastra proprietatea multor aspecte ale produselor si serviciilor sale. De asemenea, relatiile sale puternice cu clientii sai ii ofera un avantaj fata de concurenti, mai ales ca clientii fericiti raman cu MSCI ani de zile.

Concluzie:

Rata de pastrare a MSCI, o valoare care urmareste capacitatea companiei de a-si pastra clientii in timp, este in mod constant cu 90% si mai mare in ultimii cinci ani. MSCI face o treaba buna de mentinere a clientelei, semn ca clientii sai sunt clar multumiti de serviciile si produsele sale. Mentinerea unei rate de pastrare ridicate este esentiala pentru ca modelul sau de venituri pe baza de abonament sa functioneze. In orice investitii pot exista riscuri, asa ca investiti doar sume pe care va permiteti sa le pierdeti. 

Sursa foto: 

https://www.euromoney.com/article/b1dbtqkccxw6w9/msci-china-reweighting-a-big-deal-but-not-that-big

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.