CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Cum sa cumperi actiuni Natgas

Cum sa cumperi actiuni Natgas

Gazul natural este una dintre cele mai utilizate hidrocarburi neregenerabile. Pretul sau influenteaza aproape fiecare gospodarie, direct sau indirect.

Ca aproape orice sursa de energie neregenerabila, elibereaza dioxid de carbon atunci cand este ars. Prin urmare, unul dintre cei mai mari factori care influenteaza preturile gazelor naturale este energia verde – sau energia regenerabila (cum ar fi energia solara, energia eoliana etc.

1.Despre actiunile Natgas

2.Prognoza actiunilor Natgas 

3.Evolutia actiunilor Natgas

4.Cum sa cumperi actiuni Natgas

5.Cum sa vinzi actiuni Natgas

6.Potential de risc, potential de profit cu actiunile Natgas

Despre actiunile Natgas

Masuram gazul in unitati de MMBTU, care reprezinta un milion de unitati termice britanice – pe scurt: BTU. BTU este continutul de energie din combustibil, care este utilizat la generarea de energie electrica si abur. Un BTU este echivalent cu 1,06 Jouli.

In 2019, productia de gaze naturale a crescut cu aproape 10 miliarde de metri cubi pe zi (Bcf / zi), o crestere de 10% fata de anul precedent (2018). A fost cel mai mare volum inregistrat – conform Administratiei SUA pentru informatii energetice (EIA). 

Cel mai mare factor este coronavirusul, care influenteaza puternic razboiul preturilor si consumul de energie.

Prognoza actiunilor Natgas

Prima si cea mai importanta intrebare este cand vor creste preturile la gazele naturale.

In 2024, FMI prognozeaza ca pretul Henry Hub va creste la 2,65 dolari pe MMBtu. Intre timp, Banca Mondiala ofera o proiectie mai optimista: 3,16 dolari pe MMBtu. Banca Mondiala se asteapta ca pretul gazelor naturale la Henry Hub sa creasca la 4 dolari pe MMBtu pana in 2030.

Gazul natural este utilizat pe scara larga in sectoarele de producere a energiei, transporturi, comerciale si casnice, precum si in industriile cu consum intensiv de energie, cum ar fi productia de produse chimice, fier si otel. Statele Unite, Europa, Rusia si China, primii patru consumatori de gaze naturale, au reprezentat impreuna 53% din consumul global in 2019.

Evolutia actiunilor Natgas

Pretul scazut inseamna economii pentru proprietarii de case si soferi – dar beneficiile se vor estompa de costurile economice atat ale focarului viral, cat si ale prabusirii preturilor la gaz.

Perspectivele energetice pe termen scurt ale EIA au sugerat ca preturile gazelor naturale la Henry Hub au fost in medie de 2,33 USD pe MMBtu in 2020. Aceasta va fi de 2,54 USD pe MMBtu in 2021, potrivit EIA. 

Banca Mondiala, in perspectiva sa privind pietele de marfuri, preconizeaza ca preturile gazelor naturale din SUA vor ramane aproape de nivelurile actuale in restul anului 2021, in medie 2,80 USD / MMBtu, ceea ce marcheaza o revenire de 39% fata de 2020. Raportul citeaza redresarea economica globala, vremea rece, si intreruperile de aprovizionare ca principalii factori de revenire a preturilor in acest an. Banca Mondiala se asteapta ca celelalte doua etape, preturile de import ale gazelor naturale europene si japoneze, sa prezinte dinamici diferite in 2021, cu o crestere mai accentuata a preturilor europene si o scadere mica a preturilor japoneze.

Incepand cu anii 1930, in SUA, a existat o revolutionare a productiei de gaze naturale pentru a satisface nevoile crescande ale unei populatii in expansiune. Varful productiei de gaze naturale a venit in jurul anului 1975, dar in ceea ce priveste pretul sau de piata, preturile gazelor naturale au inceput sa creasca abia dupa ce productia a scazut de la maximul sau din toate timpurile.

Pana in 1975, aproape jumatate din gazul comercializat in SUA a fost vandut pietei intra-statale, rezultand un deficit in 1976 si 1977 in Midwest, ceea ce a determinat inchiderea temporara a fabricilor si a scolilor din lipsa de gaze naturale.

Aceste scaderi ale aprovizionarii au stabilit tendinta preturilor la gazele naturale prognozate cel mai recent, intreruperile aprovizionarii provocand cresteri ale pretului incepand cu 1990. Din punct de vedere istoric, acest lucru a contribuit la cresterea pretului, dar in epoca moderna, pretul gazului a fost in scadere, partial din cauza noii tehnologii si a ofertei suplimentare.

Noile tehnologii de fracturare hidraulica si forare orizontala au marit aceste estimari ale rezervelor recuperabile la multe sute de miliarde de metri cubi, ceea ce inseamna ca exista mai putina frica de a ramane fara. Si aceasta fracturare hidraulica a redus considerabil pretul spot al gazelor naturale din 2008.

Ca forma de combustibil fosil si faptul ca nu este finit, miscarile cererii si ofertei au o influenta mare asupra pretului gazului natural. Privirea de ansamblu istorica arata ca, din 2000 pana in 2009, au existat o serie de intreruperi ale aprovizionarii si temerile de epuizare, dar gazele de sist au aparut, prin intermediul noilor tehnologii miniere, pentru a atenua temerile de epuizare in urmatorii 100 de ani.

Cum sa cumperi actiuni Natgas

Poti sa cumperi actiuni Natgas de pe platforma www.etoro.com

Tot ce trebuie sa faci este sa iti creezi aici un cont. 

Adaugi suma dorita. Daca depaseste 2000 de dolari va trebui sa completezi cu datele personale.

Cum sa vinzi actiuni Natgas

Poti vinde actiuni Natgas tot de pe aceasta platforma, la fel de simplu. 

Potential de risc, potential de profit cu actiunile Natgas

Exista 3 factori pe termen scurt si 1 pe termen lung care influenteaza puternic preturile la gaz. Factorii pe termen scurt sunt:

Vremea

Razboiul preturilor Arabia Saudita-Rusia

Coronavirus

Avem cele mai mici preturi (preturile Henry Hub), ceea ce este bun pentru unii oameni, dar daca il priviti la nivel global si economic, va fi foarte rau pentru majoritatea oamenilor.

Concluzie 

Previziunea pretului gazelor naturale pentru urmatoarele sase luni depinde in mod absolut de coronavirus si de cat este de raspandit. Cu cat dureaza mai mult, cu atat devine mai rau.

Cel mai mare factor pe termen lung este energia regenerabila, cum ar fi energia solara sau eoliana.

Surse foto: https://stiri.md/article/economic/anre-a-aprobat-amendamente-la-codul-retelelor-de-gaze-naturale

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.