Netflix este liderul mondial in domeniul continutului de divertisment online. Acest lucru a demonstrat o performanta mare in ceea ce priveste actiunile Netflix pe piata bursiera, ce a inregistrat o crestere de aproximativ 400% in ultimii 5 ani de zile, ceea ce a dus la o maxim istoric de 575 USD per actiune in anul 2020. (raportant in luna iulie).
Din acest articol vei afla:
- Despre Netflix
- CEO Netflix
- Prognoza Netflix
- Evolutia actiunilor Netflix
- Cum sa cumperi actiuni Netflix
- Cum sa vinzi actiuni Netflix
- Potential de risc, potential de profit cu actiunile Netflix
Despre Netflix
Netflix este o companie americana, iar sediul central in are in Los Gatos din California. Acesta a fost fondata de catre Marc Randolph si Reed Hastings in anul 1997, oferind spre publicul larg o intreaga rubrica de programe de televiziune, filme, inclusiv cele care sunt produse de catre compania in sine. Netflix are venitul primar din abonamente de streaming video.
Desi la inceput compania includea vanzarea de DVD-uri, cat si de inchiriere prin e-mail, Reed Hastings s-a hotarat sa opreasca vanzarea si sa se axeze mai mult pe inchiriere. Pe langa serviciul de inchiriere, in anul 2007 compania si-a extins si mai mult afacerea prin introducerea de mass media streaming.
Astfel ca pana in anul 2018, Netflix s-a extins in peste 190 de tari, cu peste 117 milioane de membri, ce se bucura de peste 125 de milioane de ore de emisiuni TV si filme pe zi, inclusiv seriale originale, documentare si filme de lung metraj.
CEO Netflix
In 1997, Hastings si fostul angajat al Pure Software, Marc Randolph, au cofondat Netflix, oferind inchiriere de filme clientilor din SUA prin combinarea a doua tehnologii emergente: DVD-urile – care erau mult mai usor de trimis prin posta decat casetele VHS – si un site web pentru a le comanda, in loc de un catalog printat. Cu sediul in Los Gatos, California, Netflix a acumulat o colectie de 100.000 de titluri si peste 100 de milioane de abonati.
Hastings a avut ideea pentru Netflix dupa ce a parasit Pure Software. “Am avut o mare taxa de intarziere pentru Apollo 13. S-a intarziat cu sase saptamani si datoram magazinului video 40 de dolari. Am pierdut caseta. A fost vina mea. Nu am vrut sa-i spun sotiei mele despre asta. Si eu mi-am spus: „Voi compromite integritatea casatoriei mele cu o taxa de tarziere?” Mai tarziu, in drum spre sala, mi-am dat seama ca aveau un model de afaceri mult mai bun.”
Hastings a spus ca, atunci cand a fondat Netflix, habar nu avea daca clientii vor folosi serviciul.
Prognoza Netflix
Cifra de afaceri a companiei Netflix a crescut considerabil in ultimii 5 ani si vorbim aici despre o cifra de aproximativ 200% intre anii 2016 si 2020. Analistii spun ca aceasta crestere remarcabila reflecta un succes international.
In acest an, pe data de 20 iulie, Netflix a publicat rezultate financiare, iar rezultatele au aratat o scadere a pretului in ceea ce priveste piata bursiera. Estimarile care s-au facut nu au fost in concordanta cu rezultatele financiare astfel ca Netflix a inregistrat suma de 7240 milioane USD, iar estimarea a fost de 7340 USD.
Numarul noilor abonati au fost de 1,54 milioane, iar estimarile de 1,75 milioane. Castigul pe actiune a fost de 2,97 USD, iar estimarea a fost de 3,14 USD.
Aceste rezultate arata faptul ca actiunile Netflix au scazut de pe piata bursiera. Chiar daca Netflix a fost listat la bursa in anul 2002, ea nu plateste dividente, pentru ca la acel moment era o companie in plina dezvoltare.
O veste buna pentru investitori este faptul ca Netflix va lansa un program de rascumparare in ceea ce priveste actiunile, pentru a restitui profiturile actionarilor. Aceasta veste a avut un impact asupra pretului actiunilor, in sensul in care au crescut din nou.
Evolutia actiunilor Netflix
IPO-ul din anul 2000 nu a fost prea placut pentru cei care investeau si asta pentru ca au pierdut destul de mult mai ales in perioada de explozie a internetului.
Dupa aceasta perioada preturile actiunilor au inceput sa creasca. Netflix inregistreaza constant o crestere a abonatilor, pentru ca ofera servicii de calitate la preturi accesibile pentru orice buzunar.
Daca pentru alte companii, pandemia de Coronavirus a insemnat pierderi uriase, pentru Netflix nu putem spune acelasi lucru, din contra numarul abonatilor a crescut, din motive lesne de inteles. Intre anii 2012 si 2015 preturile actiunilor au cu peste 1.000%, respectiv de la 52,81 USD la 716,06 USD.
La momentul de fata, Netflix tranzactioneaza cu 590,65 USD.
Cum sa cumperi actiuni Netflix
Daca esti interesat sa cumperi actiuni Netflix, ai nevoie de o platforma de incredere asa cum este Etoro. Deci, acceseaza www.etoro.com pentru a-ti crea aici u cont:
Dupa ce ai realizat contul, alimenteaza-l cu suma pe care ti-o doresti. Daca suma este mai mare de 2000 de dolari atunci va trebui sa treci peste cativa pasi de securitate.
Dupa ce ai urmat acesti pasi, alege actiunile dorite din lista disponibila in platforma. Ai cumparat actiuni Netflix.
Cum sa vinzi actiuni Netflix
Din aceeasi platforma, Etoro.
Potential de risc, potential de profit cu actiunile Netflix
Daca sunteti la curent cu noutatile in ceea ce priveste noile informatii despre compania Netflix, veti ajunge la concluzia ca este un moment potrivit pentru a investi. Totusi, la fel ca si in cazul altor companii, sa nu uitam de alti concurenti de pe piata, care pot influenta preturile actiunilor la bursa.
In alta ordine de idei, Netflix este o companie mare care nu va renunta cu usurinta in fata competitorilor sai. Motiv pentru care investeste in permanenta chiar si pentru a patrunde in lumea cinematografica, chiar daca unii regizori renumiti nu sunt de acord cu acest aspect. Vom sti ce va urma cu exactitate daca suntem la curent cu aceste informatii.
Concluzie
Compania Netflix poate fi o investitie buna pe piata bursei daca luam in calcul avantajele pe care le ofera si faptul ca este intr-o continua dezvoltare.
Sursa foto: https://www.idevice.ro/2021/09/20/netflix-vecini-481598/