CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Cum sa cumperi actiuni Nickel

Cum sa cumperi actiuni Nickel

Nichelul este unul dintre cele mai populare metale utilizate in sectorul industrial. Acesta este folosit pentru producerea otelului inoxidabil, fabricarea monedelor, invelisul bateriilor, diferite aliaje si placari de protectie. 

Nichelul este popular pentru duritatea si rezistenta sa la coroziune dar si pentru rezistenta sa la temperaturi foarte scazute sau ridicate.

Cel mai mare producator de otel este China si cel mai mare consumator este Europa. 

Nichelul este produs in mai multe locuri din intreaga lume, de la Asia de Sud-Est pana la America de Nord. 

Din acest articol vei afla:

1.Despre Nickel 

2.Prognoza Nickel 

3.Evolutia actiunilor Nickel 

4.Cum sa cumperi actiuni Nickel 

5.Cum sa vinzi actiuni Nickel 

6.Potential de risc, potential de profit cu actiunile Nickel 

Despre Nickel 

Nichelul este un metal lucios si este utilizat pentru diverse aplicatii, cum ar fi placarea metalelor, datorita rezistentei sale la coroziune. Nichelul nu se extrage direct, ci se extrage din minereuri precum limonitul de minereu de fier. Metalul poate fi extras prin procedee de prajire si reducere. 

Cel mai adesea nichelul este utilizat ca parte a otelurilor nichelate, inclusiv a otelului inoxidabil, in aliaje si in galvanizare. Consumul mondial de nichel a atins 2,32 milioane de tone metrice in 2019. Din punct de vedere istoric, nichelul a fost utilizat din 3500 i.Hr. ca aliaj natural de nichel-fier.

Prognoza actiunilor Nickel

Evolutia pretului in ceea ce priveste Nichelul poate fi influentat de mai multi factori. Putem spune ca cererea de acest material este in crestere si asta pentru ca tot mai multe industrii il folosesc, spre urmare consumatorii existenti isi maresc consumul.

Aceasta cerere, totusi, provine din consumul solid de otel inoxidabil, nu din asteptarile de anul trecut cu privire la consumul de baterii.

China conduce in mare masura pretul nichelului. O presiune tehnica asupra SHFE si o cerere fizica puternica, manifestata prin cresterea importurilor, sustin pretul.

Un raport Reuters explica modul in care inventarul SHFE scazuse la doar 4.455 tone la sfarsitul lunii august. Aceasta a marcat cel mai scazut nivel de la inceputul contractului in 2015.

Postul continua sa raporteze ca aprovizionarea interna de nichel rafinat a fost limitata in acest an, scazand cu 16% in primele sapte luni ale anului 2021. Importurile de nichel rus s-au prabusit in mod similar la mai putin de jumatate din importuri in aceeasi perioada a anului 2020.

In 2020, nichelul a avut un pret mediu de aproximativ 13.787 de dolari SUA pe tona.

Prognozele pentru productia, consumul si pretul nichelului arata o tendinta de crestere pe parcursul anilor urmatori.

Fitch Solutions a ridicat pretul mediu prognozat pentru nichel anul acesta de la 16.500 dolari pe tona la 17.500 dolari, ceea ce inseamna ca in perioada septembrie-decembrie ar putea fi in medie 16.672 dolari / tona.

Cu toate acestea, firma britanica de informatii comerciale, grupul CRU, considera ca preturile sunt ferme pana la sfarsitul anului. “CRU se asteapta ca pretul nichelului sa ramana ferm pana la sfarsitul anului 2021, deoarece se estimeaza ca fundamentele pietei vor sustine pretul”, a declarat Nikhil Shah, analist principal, editor al serviciilor legate de nichel la CRU. 

Evolutia actiunilor Nickel

In ultimele doua decenii, pretul mediu al nichelului s-a dublat, apoi a scazut din nou la niveluri similare. In 2000, nichelul a fost evaluat la aproximativ 8.638 de dolari SUA pe tona metrica. Pana in 2011, nichelul era evaluat la 22.910 dolari SUA pe tona. Incepand cu 2020, pretul nichelului a scazut la 13.787 de dolari SUA pe tona.

In 2020, Indonezia a produs unele dintre cele mai mari volume de nichel din mine din lume, totalizand 760.000 de tone metrice, in timp ce Filipine a produs 320.000 de tone metrice. Norilsk Nickel (cunoscut si sub numele de Nornickel) din Rusia este unul dintre cei mai mari producatori de nichel din lume. Una dintre cele mai mari operatiuni miniere este situata in nordul Rusiei, in zona Norilsk-Talnakh. In 2019, compania a produs 166.265 tone metrice de nichel rafinat, ceea ce a reprezentat o mare parte din productia de nichel din tara.

La momentul actual, pretul Nickel tranzactioneaza cu 19360,00 USD. 

Cum sa cumperi actiuni Nickel 

Daca te gandesti sa cumperi actiuni Nickel poti accesa platforma www.etoro.com

Creeaza aici un cont si urmeaza pasii:

Adaugi aici suma pe care vrei sa o investesti. Daca investesti o suma mai mare de 2000 de dolari, va trebui sa treci peste cativa pasi de securitate. 

Cum sa vinzi actiuni Nickel 

Poti sa vinzi actiuni tot din aceasta platforma, la fel de simplu. Trebuie sa urmezi doar cativa pasi. 

Potential de risc, potential de profit cu actiunile Nickel 

Pot exista mai multe avantaje in tranzactionarea nichelului. Diversificarea portofoliului este un posibil beneficiu. Chiar daca aveti o investitie in metale pretioase, metalele de baza, cum ar fi nichelul, au proprietati diferite si tind sa se deplaseze cu piata in loc sa se opuna acesteia. Nichelul este, de asemenea, o modalitate de acoperire impotriva unui dolar slab si a inflatiei. Pe piata de astazi, se pare ca se va constata ca va exista o cerere pe scara larga de nichel din cauza cererii de catre China. 

Există o cerere tot mai mare de nichel de utilizat în oțel inoxidabil. Pe măsură ce industria vehiculelor electrice se extinde și necesitatea bateriilor de asemenea, cererea de nichel poate exploda. Pe măsură ce cererea crește, prețul nichelului va crește.

Exista riscuri substantiale in investitiile cu nichel. Se pare ca exista o crestere insuficienta a metalului. Exista bariere semnificative la intrare atunci cand se deschide o noua mina. Nichelul este o marfa, iar speculatorii incearca sa tranzactioneze cu miscari mici de pret. Daca exista o incetinire economica globala, este posibil ca cei din China sa nu cumpere la fel de mult nichel. In acest caz, SUA ar putea pune planurile sale de infrastructura in asteptare, ceea ce ar reduce cererea de nichel.

Concluzie 

Investitia in nichel este un pariu pentru perspectivele sectoarelor industriale pentru ca acestea folosesc o multime de metale comune. Investitiile in nichel si investitiile in alte metale de baza, cum ar fi zincul, fierul, aluminiul si uraniul, difera de investitiile in metale pretioase precum aurul si argintul. Preturile metalelor de baza se misca odata cu economia; preturile metalelor pretioase se deplaseaza adesea in directia opusa economiei. 

Sursa foto: https://www.refractorymetal.org/facts-about-nickel/

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.