CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Cum sa cumperi actiuni Nvidia

Cum sa cumperi actiuni Nvidia

NVIDIA este cunoscut pentru dezvoltarea circuitelor integrate, care sunt utilizate in orice, de la console de jocuri electronice la computere personale (PC-uri). Compania este un producator de frunte de unitati de procesare grafica (GPU) de ultima generatie. 

NVIDIA este o companie multinationala americana de tehnologie, infiintata in Delaware si cu sediul in Santa Clara, California. Proiecteaza unitati de procesare grafica (GPU) pentru pietele de jocuri si profesionale, precum si sisteme pe unitati cu cip (SoC) pentru piata de calculatoare mobile si auto. Linia sa GPU principala, etichetata „GeForce”, este in competitie directa cu GPU-urile marcii „Radeon” de la Advanced Micro Devices (AMD).

Poti afla in continuarea articolului informatii relevante si utile despre actiunile Nvidia, precum si platforma de pe care poti vinde sau cumpara astfel de actiuni.

Din acest articol vei afla:

1.Despre Nvidia

2.Prognoza Nvidia

3.Evolutia actiunilor Nvidia

4.Cum sa cumperi actiuni Nvidia

5.Cum sa vinzi actiuni Nvidia

6.Potential de risc, potential de profit cu actiunile Nvidia

1.Despre Nvidia

Nvidia este o companie a carei nume nu a fost ales la intamplare. Este un joc de cuvinte, cu mai multe semnificatii. Una dintre radacinile cheie ale numelui Nvidia este cuvantul invidia, care in latina inseamna invidie. Invidia si viziunea sunt strans legate in mitologie, ochiul sau privirea fiind un simbol comun, precum arata si simbolul din logo. 

Nvidia GeForce Now este un serviciu de jocuri cloud prin care jucati jocuri gazduite pe servicii la distanta si transmise pe internet catre unul dintre dispozitivele acceptate – la fel ca Google Stadia, xCloud de pe Xbox, Shadow sau PlayStation Now.

De la fondarea companiei in 1993, Nvidia a revolutionat modul in care functioneaza electronica de consum. Cea mai importanta contributie de la Nvidia sunt unitatile lor de procesare grafica (GPU), care permit jocurilor video sa aiba imagini remarcabile. Nvidia a creat, de asemenea, drone si alti roboti pentru scopuri diverse. Nvidia Corp. (NVDA) a popularizat unitatea de procesare grafica (GPU) si obtine marea majoritate a veniturilor sale din aceste cipuri specializate. Unii dintre cei mai mari concurenti ai companiei includ Intel Corp. si Advanced Micro Devices Inc.

Serviciul de jocuri cloud GeForce Now al Nvidia a anuntat unele modificari in ceea ce priveste planurile de abonament. De acum abonamentele platite costa 9,99 USD pe luna sau 99,99 USD pe an – acum sunt denumite abonamente „prioritare”. GeForce Now este un serviciu excelent de jocuri cloud, oferind jocuri 1080p la 60 de cadre pe secunda, gratuit. Acestea fiind spuse, are cateva probleme si una dintre ele fiind suportul jocului.

Software-ul aplicatiei NVIDIA GeForce NOW de pe Windows contine o vulnerabilitate in dependenta sa de software open-source in care biblioteca OpenSSL este vulnerabila la atacurile binare de plantare ale unui utilizator local, ceea ce poate duce la executarea codului sau la escaladarea privilegiilor.

La 1 septembrie 2020, Nvidia a anuntat oficial seria GeForce 30 bazata pe noua microarhitectura Ampere a companiei. 

La 13 septembrie 2020, s-a anuntat ca Nvidia va cumpara Arm Holdings de la SoftBank Group pentru 40 de miliarde de dolari, sub rezerva controlului obisnuit, acesta din urma pastrand o cota de 10% din Nvidia.   

In octombrie 2020, Nvidia si-a anuntat planul de a construi cel mai puternic computer din Cambridge, Anglia. Numit Cambridge-1, computerul va folosi AI pentru a sprijini cercetarea in domeniul sanatatii, cu o finalizare preconizata pana la sfarsitul anului 2020, la un cost de aproximativ 40 de milioane de lire sterline. Potrivit lui Jensen Huang, „supercomputerul Cambridge-1 va servi drept centru de inovatie pentru Marea Britanie si va continua lucrarea inovatoare realizata de cercetatorii natiunii in domeniul sanatatii critice si al descoperirii medicamentelor.” 

De asemenea, in octombrie 2020, odata cu lansarea Nvidia RTX A6000, Nvidia a anuntat ca isi retrage marca Quadro pentru statia de lucru GPU, trecand numele produsului la Nvidia RTX pentru viitoarele produse si productia urmand sa fie bazata pe arhitectura Nvidia Ampere.

In august 2021, preluarea propusa a Arm Holdings a fost blocata dupa ce Autoritatea Regatului Unit pentru Concurenta si Piete a ridicat „preocupari semnificative in materie de concurenta”.

2.Prognoza Nvidia

Cei 37 de analisti care ofera prognoze pe 12 luni pentru Nvidia Corp au o tinta medie de 230,00, cu o estimare ridicata de 328,42 si o estimare scazuta de 130,00. Estimarea mediana reprezinta o crestere de + 8,28% fata de ultimul pret de 212,41.

Nvidia se asteapta ca veniturile din al treilea trimestru sa ajunga la 6,8 miliarde de dolari, plus sau minus 2%. Cresterea va fi probabil condusa de sectorul centrelor de date, intrucat piata jocurilor de noroc ramane limitata la aprovizionare, a adaugat directorul financiar.

Tinta medie a pretului actiunii Nvidia de la 33 de analisti care au emis prognoze pentru actiune este de 210,30 USD pe actiune, variind de la un minim de 100 USD la un maxim de 300 USD, potrivit datelor MarketBeat. Exista 29 de ratinguri de cumparare, o cumparare puternica, doua detineri si o recomandare de vanzare.

Pe termen lung, prognozele bazate pe algoritmi prevad ca pretul actiunii Nvidia va continua sa accelereze. Wallet Investor prezice ca pretul actiunilor va creste la 238,70 dolari pana la sfarsitul anului 2021, apoi va ajunge la 319,33 dolari pana la sfarsitul anului 2022 si la 562,38 dolari pana la sfarsitul anului 2025.

3.Evolutia actiunilor Nvidia

Pentru anul fiscal 2020, Nvidia a raportat castiguri de 2,796 miliarde USD, cu un venit anual de 10,918 miliarde USD, o scadere de 6,8% fata de ciclul fiscal anterior. Actiunile Nvidia s-au tranzactionat la peste 531 USD pe actiune, iar capitalizarea sa de piata a fost evaluata la peste 328,7 miliarde USD in ianuarie 2021. 

Pentru al doilea trimestru al anului 2020, Nvidia a raportat vanzari de 3,87 miliarde de dolari, ceea ce a reprezentat o crestere de 50% fata de aceeasi perioada din 2019. Cresterea vanzarilor si cererea mai mare a oamenilor de tehnologie computerizata. Potrivit sefului financiar al companiei, Colette Kress, efectele pandemiei vor „reflecta probabil aceasta evolutie in tendintele fortei de munca ale intreprinderilor, cu un accent mai mare pe tehnologii, cum ar fi laptopurile Nvidia si statiile de lucru virtuale, care permit lucrul la distanta si colaborarea virtuala.

La 18 august, producatorul de cipuri a raportat venituri record de 6,51 miliarde de dolari pentru al doilea trimestru al exercitiului sau financiar 2022 – in crestere cu 68% fata de un an mai devreme. Compania a raportat venituri record de jocuri de 3,06 miliarde de dolari – o crestere de 85% de la un an la altul – si venituri record de 2,37 miliarde de dolari – o crestere de 35%. Venitul net de 2,37 miliarde de dolari a crescut cu 282% fata de al doilea trimestru al exercitiului financiar 2021.

Pretul actiunii Nvidia si-a accelerat tendinta ascendenta de la scaderea din martie 2020, pe masura ce pietele financiare s-au prabusit la inceputul pandemiei COVID-19. Pretul actiunilor a scazut de la 73,52 dolari la 51,44 dolari, dar a crescut la un nou maxim de 145,62 dolari pana in noiembrie 2020. Pretul s-a retras la 124,62 dolari in martie in timpul vanzarii stocurilor de tehnologie, dar si-a reluat traiectoria ascendenta pentru a atinge un nou maxim istoric in mai.

Cresterea pretului actiunilor s-a accelerat incepand cu luna mai, actiunile atingand nivelul de 200 USD la sfarsitul lunii iunie. Actiunile erau la 190,40 dolari pe 18 august, dar au crescut la un maxim record de 230,43 dolari ca urmare a rezultatelor castigurilor companiei. Actiunea a scazut apoi mai putin, incheind cea mai recenta sesiune de tranzactionare, pe 2 septembrie, la 224,41 USD.

Capitalizarea pietei Nvidia din 20 septembrie 2021 este de 526,14 miliarde USD.

4.Cum sa cumperi actiuni Nvidia

Poti cumpara foarte usori actiuni Nvidia pe platforma www.etoro.com

Trebuie doar sa creezi un cont, adaugand informatiile personale, asa cum poti vedea si in poza.

Selectezi mai apoi actiunile Nvidia.

Adaugi suma pe care vrei sa o investesti. 

Completezi profilul in continuare daca depui peste 2000$.

Apesi open trade si gata, ai cumparat actiuni Nvidia.

5.Cum sa vinzi actiuni Nvidia

Sa vinzi actiuni Nvidia este la fel de simplu. Trebuie sa folosesti tot eToro si sa selectezi actiunile Nvidia. Selectezi mai apoi valoarea si apesi close trade. Astfel ai vandut actiuni Nvidia.

6.Potential de risc, potential de profit cu actiunile Nvidia

Din cauza deficitului global de cipuri si a cererii crescande pentru procesoarele grafice Nvidia, stocul a crescut cu 58% pana acum in acest an. Indicele de referinta PHLX Semiconductor a crescut cu 18%. Analistul KeyBanc, John Vinh, si-a reiterat marja si ratingul de supraponderalitate si si-a ridicat pretul tinta la 950 USD de la 775 USD.

Nvidia deserveste piete mari care ar putea mentine afacerea in crestere pentru o lunga perioada de timp. Noile oportunitati in robotica, fabricile automatizate si alte aplicatii avansate ale produselor sale sunt motive mai bune pentru a lua in considerare cumpararea actiunilor.

Concluzii

Analistii si prognozatorii pe baza de algoritmi prezic ca pretul actiunilor Nvidia va continua sa creasca puternic in sectorul tehnologic. Nvidia poate fi deci o buna investitie. 

Sursa foto: https://sco.wikipedia.org/wiki/File:Nvidia_logo.svg

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.