CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Cum sa cumperi actiuni Oracle

Cum sa cumperi actiuni Oracle

Oracle este numele unei multinationale americane, parte din industria calculatoarelor. Are sediul in Redwood City, California, SUA. Concepe si comercializeaza componente hardware, solutii software pentru companii si organizatii. 

Oracle este prezent si in Romania. Este una din cele mai puternice companii IT. Descoperim in randurile ce urmeaza mai multe despre aceasta companie si despre actiunile la bursa. 

Din acest articol vei afla: 

Despre Oracle 

CEO Oracle 

Prognoza Oracle 

Evolutia actiunilor Oracle 

Cum sa cumperi actiuni Oracle 

Cum sa vinzi actiuni Oracle 

Potential de risc, potential de profit cu actiunile Oracle 

Despre Oracle 

Oracle este companie fondata in iunie 1977 de catre Larry Ellison, Bob Miner si Ed Oates. 

Oracle este in top 3 al companiilor de software, la nivel global. Este surclasat de gigantii Microsoft si IBM. Are aproximativ 380.000 de clienti, din peste 145 de tari din intreaga lume. 

Despre prezenta sa in Romania se poate spune ca are venituri de 703 milioane de lei si un profit de aproximativ 9 milioane de lei. Asta aratau cifrele in 2014. In 2020 avea un capital total de 12,72 miliarde de dolari. 

CEO Oracle 

Larry Ellison, co-fondatorul miliardar al Oracle, un nume cunoscut in lumea tehnologiei, are 76 de ani. Acesta este la carma Oracle, insa nu singur. 

In 2019 Hurd, la acea vreme CEO din 2014 si-a anuntat intentia de a-si lua concediu prelungit din motive de sanatate, lasand CEO pe doi din cei care au fondat compania. Al doilea nume aici este Safra Catz. Nici ea nu este vreo straina publicului – sustinatoare a lui Trump, in 2012 a fost numita in topul 12 al oamenilor de afaceri influenti in lume. A activat in consiliul de administratie The Walt Disney Company in trecut. 

Prognoza Oracle 

Conform evaluarilor specialistilor actiunile Oracle sunt modest supraevaluate. Sunt estimate cresteri de + 3,02%. La ora actuala, pretul per actiune este de 86.390 de dolari, estimarile fiind ca vor ajunge si la 96.773 intr-un an. 

Pentru 2026 spre exemplu estimarile arata un pret de 133.290 USD per actiune.

Evolutia actiunilor Oracle 

Oracle are o capitalizare de piata de 236,55 miliarde de dolari. Genereaza venituri de 40,48 miliarde de dolari in fiecare an. 

Conform rezultatelor fiscale din 2021 in trimestru al treilea sunt inregistrate cresteri de 3%. In ceea ce priveste veniturile din cloud si asistenta licentelor veniturile Oracle au crescut cu 5 procente, pana la 7,3 miliarde de dolari. 

Cum sa cumperi actiuni Oracle 

Daca te-ai decis sa cumperi actiuni Oracle trebuie sa stii ca poti face asta simplu si rapid in platforma Etoro. Acceseaza pagina www.etoro.com si urmeaza toti pasii pentru a crea un cont aici. 

Valideaza informatiile, iar daca alimentarea contului presupune sume mai mari de 2000 de dolari va trebui sa treci si prin cativa pasi de securitate. 

Alege actiunile Oracle din lista si cu un click ai cumparat! 

Cum sa vinzi actiuni Oracle 

Din acelasi cont, atunci cand crezi de cuviinta selecteaza actiunile dorite si close trade pentru a vinde actiunile Oracle detinute. 

Potential de risc, potential de profit cu actiunile Oracle 

Ca in orice decizie financiara te vei gandi daca merita sa cumperi actiuni Oracle. Intre potential castig si potential risc cu acest gen de actiuni trebuie spus ca Oracle plateste dividende, de 1,12 dolari pe acțiune. Iar randamentul acestora este de 1,28%. Totusi, aceste valori sunt printre cele mai modeste ca medie pe piata americana de software-infrastructură, cu 3,36%.

Conform specialistilor analisti, actiunile Oracle vor varia de la 54,00 de dolari la 115,00 de dolari.  Este anticipat un prag de 80,29 dolari pentru urmatoarele 12 luni. 

Exista o tendinta a publicului de a alege sa investeasca in actiuni din acest sector, al informatiilor tehnologice. Iar pe viitor aceasta tendinta se va mentine una pozitiva. Totusi pentru a face o buna alegere cititi mereu care sunt strategiile unei companii si evolutia acesteia. 

Concluzie 

Daca tinem cont de toti acesti factori de evaluare se pare ca Oracle are un scor valoric B, ceea ce indica ca este o alegere buna ca investitie. Are un potential slab privind performanta, cu un scor mic de crestere, insa dat fiind domeniul in sine, se mentine bine in zona de interes a investitorilor. 

Sursa foto:  https://incont.stirileprotv.ro/social-media/tranzactia-anului-in-it-gigantul-american-oracle-preia-furnizorul-de-servicii-software-netsuite-inc-pentru.html

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.