CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

cum sa cumperi actiuni Pfizer

Cum sa cumperi actiuni Pfizer


Pfizer Inc. este o corporatie multinationala americana farmaceutica si biotehnologica, cu sediul pe 42nd Street din Manhattan, New York City. Compania a fost infiintata in 1849 la New York de doi imigranti germani, Charles Pfizer (1824-1906) si varul sau Charles F. Erhart (1821-1891). Pfizer dezvolta si produce medicamente si vaccinuri pentru imunologie, oncologie, cardiologie, endocrinologie si neurologie. Compania are mai multe medicamente sau produse de succes care genereaza venituri anuale de peste 1 miliard USD. In 2020, 50% din veniturile companiei au provenit din Statele Unite, 8% au venit din China si Japonia, iar 36% au venit din alte tari. 

Mai jos vei descoperi mai multe despre Pfizer si cum poti cumpara/vinde aceste actiuni.

1.Despre Pfizer

2.CEO Pfizer

3.Prognoza Pfizer

4.Evolutia Pfizer

5.Cum sa cumperi actiuni Pfizer

6.Cum sa vinzi actiuni Pfizer

7.Potential de risc, potential de profit cu actiunile Pfizer

1.Despre Pfizer

Pfizer a fost fondata in 1849 de Charles Pfizer si Charles F. Erhart, doi veri care imigrasera in Statele Unite din Ludwigsburg, Germania, cu un an inainte. Compania a produs compusi chimici si a avut sediul central pe strada Bartlett din Williamsburgh, New York, unde au produs un antiparazitar numit santonin. Acesta a fost un succes imediat, desi productia de acid citric a condus la cresterea Pfizer in anii 1880.

La fel ca orice companie, Pfizer (NYSE: PFE) se confrunta cu unele riscuri care ar putea oferi investitorilor o pauza. Brevetele pentru mai multe dintre medicamentele companiei incep sa expire dupa 2025. Exista incertitudine cu privire la veniturile recurente pentru vaccinul COVID-19 Pfizer dupa incheierea pandemiei. Dar, exista si factori care fac Pfizer atractiv, in ciuda acestor riscuri. 

O victorie partiala este mai buna decat o pierdere completa. Pfizer (NYSE: PFE) si BioNTech (NASDAQ: BNTX) experimenteaza acest lucru direct. Cei doi parteneri sperau ca un comitet consultativ al Administratiei pentru Alimente si Medicamente din SUA (FDA) va recomanda stimulente de vaccinare COVID-19 pentru toti americanii cu varsta de 16 ani si peste. Cu toate acestea, grupul a votat 16-2 impotriva recomandarii stimulatorilor Pfizer-BioNTech pentru o gama larga de varsta.

Totusi, nu toate au fost vesti proaste pentru Pfizer si BioNTech. Comitetul consultativ al FDA a votat, de asemenea, in unanimitate, pentru a recomanda stimulente pentru americanii cu varsta de 65 de ani si peste, precum si pentru persoanele de orice varsta cu risc crescut de COVID-19 sever. Ar putea, de fapt, stocul Pfizer sa fie o alegere inteligenta de cumparat dupa victoria partiala?

Indiferent daca sunteti un investitor incepator sau sunteti implicat in bursa de ani de zile, este tentant sa investiti in ceea ce pare a fi urmatorul mare stoc. Investitia in Pfizer ar putea parea o idee buna daca prevedeti ca preturile actiunilor vor creste in viitorul apropiat.

2.CEO Pfizer

In calitate de presedinte si director executiv, Albert Bourla conduce Pfizer in scopul sau: descoperiri care schimba viata pacientilor, cu accent pe stimularea inovatiei stiintifice si comerciale necesare pentru a avea un impact transformator asupra sanatatii umane.

In cei peste 25 de ani petrecuti la Pfizer, Albert si-a construit o cariera diversa si de succes, ocupand o serie de pozitii globale la nivel inalt pe o gama larga de piete si discipline. Inainte de a prelua fraiele ca CEO in ianuarie 2019, Albert a ocupat functia de Chief Operating Officer (COO) al Pfizer incepand din ianuarie 2018, responsabil cu supravegherea strategiei comerciale a companiei, a productiei si a functiilor globale de dezvoltare a produselor.

3.Prognoza Pfizer

Conform estimarilor a 18 analisti care ofera prognoze pe 12 luni pentru Pfizer Inc au o tinta medie de 45,50, cu o estimare ridicata de 61,00 si o estimare scazuta de 39,00. Estimarea mediana reprezinta o crestere de + 7,26% fata de ultimul pret de 42,42.

Conform celei mai recente prognoze pe termen lung, pretul Pfizer va atinge 50 USD pana la sfarsitul anului 2022 si apoi 60 USD pana la mijlocul anului 2024. Pfizer va creste la 80 USD in anul 2025, 90 USD in 2027, 100 USD in 2028 si 125 USD in 2033 .

4.Evolutie Pfizer

Pretul Pfizer a inceput in 2021 la 35,55 USD. Astazi, Pfizer s-a tranzactionat la 42,42 USD, astfel incat pretul a crescut cu 19% de la inceputul anului. Pretul Pfizer prognozat la sfarsitul anului 2021 este de 42,81 USD – iar schimbarea de la an la an + 20%. Cresterea de astazi pana la sfarsitul anului: + 1%. In prima jumatate a anului 2022, pretul Pfizer va urca la 49,82 dolari; in a doua jumatate, pretul ar adauga 1,17 USD si ar inchide anul la 50,99 USD, ceea ce reprezinta + 20% fata de pretul actual.

2023-2027: Acesti cinci ani ar aduce o crestere: pretul Pfizer ar trece de la 50,99 USD la 96,72 USD, ceea ce creste cu 90%. Pfizer va incepe in 2023 la 50,99 USD, apoi va creste pana la 54,64 USD in primele sase luni ale anului si va termina 2023 la 55,44 USD. Asta inseamna + 31% incepand de astazi.

5.Cum sa cumperi actiuni Pfizer

Ca sa cumperi actiuni PFE trebuie sa urmezi urmatorii pasi:

  • Iti creezi un cont introducand datele tale personale dupa care confirmi adresa ta de e-mail. 
  • Depui suma dorita in cont. Daca nu depui mai mult de 2000 $ nu mai este necesar sa iti confirmi identitatea. 
  • Cauti actiunea PFE. Dupa ce ai gasit actiunea, selectezi cat vrei sa investesti si apesi Trade. 
  • Felicitari, ai cumparat actiunea Pfizer (PFE).

6.Cum sa vinzi actiuni Pfizer

  • Foarte simplu. Alegi actiunea PFE, alegi cat vrei sa vinzi si finalizezi vanzarea apasand Close Trade. Dupa ce primesti confirmarea, banii tai se vor afla in portofelul virtual.

7.Potential de risc, potential de profit cu Pfizer

FDA inca trebuie sa ia o decizie cu privire la rapelurile pentru vaccinul Pfizer-BioNTech. Daca agentia urmeaza recomandarea grupului si Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC) sunt de acord, o multime de doze de rapel ar putea fi pe drum in curand.

Exista aproximativ 52,4 milioane de americani cu varsta de 65 de ani si peste in 2018, potrivit Administratiei SUA pentru imbatranire a Departamentului pentru Sanatate si Servicii Umane. Acest numar este, fara indoiala, mai mare astazi.

Ratele de vaccinare sunt cele mai mari in randul americanilor mai in varsta decat pentru orice alta grupa de varsta. Aproape 85% dintre persoanele intre 65 si 74 de ani au fost complet vaccinate, potrivit CDC. Aproape 80% dintre americanii cu varsta de 75 de ani si peste au fost complet vaccinati.

Nu stim cati dintre acesti indivizi au primit vaccinul Comirnaty COVID-19 Pfizer si BioNTech. Cu toate acestea, pe o baza generala, Comirnaty reprezinta aproape 57% din toate dozele de vaccin COVID-19 administrate pana acum.

La prima vedere, potentialul pentru aproximativ 500 de milioane de dolari in plus in urmatoarele cateva luni ar putea parea o mare afacere. Cu toate acestea, exista mai multe motive pentru care nu este nimic pentru care ar trebui sa fim entuziasmati.

Amintiti-va, de asemenea, ca Pfizer si BioNTech au impartit profiturile din Comirnaty. Chiar daca companiile ar putea conta pe alte comenzi guvernamentale din SUA pentru rapel, impactul financiar pentru Pfizer nu ar avea un impact urias. Compania a generat venituri de 19 bilioane de dolari in al doilea trimestru si profituri de aproape 5,6 bilioane de dolari.

Concluzie

Nu exista intr-adevar niciun motiv convingator pentru a cumpara actiuni Pfizer pe baza recomandarii comitetului consultativ al FDA. Cu toate acestea, exista si alte motive pentru care investitorii ar putea dori sa ia in considerare serios marele stoc farmaceutic.

Nevoia de boostere anuale pentru toata lumea este inca o posibilitate reala. Daca Pfizer se poate baza pe venituri recurente puternice de la Comirnaty pentru anii urmatori, actiunea va arata mult mai atractiv.

Desigur, Pfizer nu depinde doar de vaccinul sau COVID-19. Compania are alti factori de crestere care ar trebui sa placa investitorilor, inclusiv medicamentul pentru afectiuni cardiace rare Vyndaqel / Vyndamax si diluantul de sange Eliquis.

Conducta Pfizer ar putea oferi castigatori mai mari. O pastila COVID-19 ar putea fi pe drum. De asemenea, Pfizer are mai mult de 20 de alte programe in stadiu tarziu. De asemenea, se adauga la conducta prin oferte, inclusiv planuri de achizitie Trillium Therapeutics.

Nu in ultimul rand, exista dividendul Pfizer. Multi investitori cu venituri vor dori randamentul dividendului care depaseste in prezent 3,5%.

Actiunile Pfizer arata ca o alegere destul de buna pentru unii investitori. Dar orice aprobare pentru boostere pentru americanii mai in varsta nu face o mare diferenta in decizia de a cumpara actiunile intr-un fel sau altul. Investiti mereu numai cat va permiteti sa pierdeti, fiindca mereu vor exista riscuri. 

Sursa foto: 

https://www.marketing-interactive.com/pfizer-injects-new-life-into-logo-amidst-race-to-distribute-vaccine

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.