CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Cum sa cumperi actiuni Pinterest

Cum sa cumperi actiuni Pinterest

Pinterest, celebra platforma web cu acces gratuit pentru useri, este considerat un tool modern pentru a descoperi imagini si colectii de imagini. Utilizarea acestui site este interesanta: userii pot salva si partaja panouri bazate pe o serie de criterii, pot incarca si sorta imaginile sau alt tip de continut media. 

Isi are sediul acum in San Francisco, CA, peste 2200 de angajati si birouri in intreaga lume, Atlanta, Berlin, Chicago, Detroit, Dublin, Londra, Los Angeles, New York, Portland, Paris, Sao Paulo, Seattle, Tokyo.

Din acest articol vei afla:

 1. Despre Pinterest 
 2. CEO Pinterest   
 3. Prognoza Pinterest   
 4. Evolutia actiunilor Pinterest  
 5. Cum sa cumperi actiuni Pinterest 
 6. Cum sa vinzi actiuni Pinterest   
 7. Potential de risc, potential de profit cu actiunile Pinterest 

Despre Pinterest 

Pinterest a fost fondat de Ben Silbermann, Paul Sciarra si Evan Sharp. Proiectul a inceput in 2009, iar varianta sa beta a fost lansata in 2010, in martie. Pana in 2011 sediul era un mic apartament. Unul din fondatori relateaza ca a scris primilor 5000 de utilizatori, oferindu-le chiar numarul personal si chiar o invitatie pentru a se intalni face to face. Dupa primele luni de la lansare, avea deja 10.000 de utilizatori. 

In 2011 a fost lansata si aplicatia Pinterest, pentru iPad, iar in 2013 varianta pentru iPhone, ceea ce a dus la un numar tot mai mare de descarcari. In 2011 primea deja titlul onorabil de website al anului, intr-un top 50. In septembrie acelasi an apare si aplicatia Pinterest Mobile. Anul 2011 a fost anul sau, caci a fost recunoscuta drept compania cu cel mai bun start. 

In prezent, peste 400 de milioane de oameni acceseaza aceasta platforma si exploreaza imaginile regasite aici, experimenteaza, salveaza si distribuie continutul media. 

CEO Pinterest

Ben Silbermann este CEO Pinterest din 2012. Este unul din cei mai bogati milionari si miliardari auto-realizati, din intreaga lume. Are o avere estimata la 3,4 miliarde de dolari, net.

Inainte de a face parte din acest proiect a lucrat si la Google. Curand dupa insa a inceput sa dezvolte aplicatii pentru smartphone, alaturi de un prieten. Succesul adevarat l-a cunoscut insa cu Pinterest, despre care marturiseste ca are la baza o pasiune a sa din copilarie si anume colectionarea de fotografii.  

Prognoza Pinterest

La momentul actual, actiunile Pinterest au un rating relativ slab privind rezistenta, de 27 din 99. 

Analistii spun ca este de asteptat o crestere a acestora, insa pe termen lung. Pentru anul 2026 spre exemplu este asteptat un pret de 233.937 de dolari. Daca veti investi 100 de dolari veti ajunge la 446 de dolari cu aceste actiuni.

Acum pretul unei actiuni Pinterest este de 54,18 dolari. Sunt asteptari ca acestea sa ramana neprofitabile anul acesta. Ca urmare pandemiei, a existat un impact asupra acestor actiuni, transpus in pretul sau desigur. In martie 2020 pretul acestora a fost de putin peste 15 dolari. Iar acum privind spre viitor estimarile analistilor arata pentru urmatoarele 12 luni previziuni variabile, de la 48 de dolari la 107, 50 maxima. 

Evolutia actiunilor Pinterest

In 2012 se anunta ca  Pinterest are 11,7 milioane de utilizatori unici. Devenise atunci site-ul ce depasise bariera de 10 milioane de utilizatori unici. Iar de atunci s-a tot extins. In 2012 site-ul a devenit cea de-a treia mare retea de socializare din SUA,  dupa Facebook si Twitter.

Este marcant in evolutia Pinterest interesul utilizatorilor si continutul produs de acestia. Desigur ca acest interes este vizibil si cuantificat in cresterea preturilor actiunilor. De la minima de 13,38 de dolari in aprilie 2020 a ajuns la o maxima in februarie, cu pret per actiune de 89,90 de dolari. 

Pinterest are acum un rating D. Asta inseamna ca nu este clasa maxima de risc, categoria C este una neutra, deci imaginati-va ca acest rating inseamna sanse egale de castig si de pierdere. 

Cum sa cumperi actiuni Pinterest 

Poti cumpara actiuni Pinterest din platforma Etoro, fara sa platesti comision. Iata cum:

 • Acceseaza mai intai pagina www.etoro.com si creeaza un cont aici.
 • Alimenteaza contul cu suma dorita. 
 • Daca aceasta este de peste 2000 de dolari trebuie sa mai treci prin cativa pasi de securitate. 
 • Alege actiunile Pinterest si click pana la finalizare. 

Ai cumparat cu succes actiuni Pinterest. 

Cum sa vinzi actiuni Pinterest

Selecteaza din cont aceste actiuni si dintr-un singur click le poti vinde. 

Tocmai ai vandut actiuni Pinterest!

Potential de risc, potential de profit cu actiunile Pinterest

Pinterest este mai putin popular daca ne gandim la o comparatie ca Facebook, Twitter: activitatea aici este limitata asadar pare greu de crezut cat interes vor avea utilizatorii fata de Pinterest, pe termen lung. Oricand poate sa apara un bun concurent pe nisa de platforme de divertisment si social media. In plus, nu sunt platite dividende. 

Actiunile Pinterest au inregistrat cresteri din 2009 si pana in prezent. Este o companie cu capitalizare mare, de pana la 50,66 miliarde de dolari. Cel mai bun an din istoria sa ramane  2020 cand a castigat peste 100 de milioane de utilizatori activi, a ajuns la 459 milioane, o crestere de 37% an dupa an.

Concluzie

Urmarind evolutia acestei companii si a actiunilor acestor companii putem spune ca ai descoperit in ce sa investesti. Ramane valabil riscul legat de volabilltatea pietei, insa cert este ca interesul utilizatorului pentru online si platforme de genul fac ca astfel de companii sa fie cele in care merita sa investesti. 

Sursa foto: https://www.searchenginejournal.com/pinterest-facts/370926/

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.