CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Cum sa cumperi actiuni Silver

Cum sa cumperi actiuni Silver

Argintul este uneori numit „aurul saracului”, dar investitia in argint nu este doar o posibilitate de a achizitona acest aur ieftin. Argintul este de aproximativ 1,5 ori mai volatil decat aurul, spune Frank Holmes, CEO si director de investitii al SUA Global Investors (ticker: GROW), din cauza pretului sau mai mic si a faptului ca poate actiona atat ca investitie, cat si ca metal industrial.

1.Despre actiunile Silver

2.Prognoza actiunilor Silver 

3.Evolutia actiunilor Silver

4.Cum sa cumperi actiuni Silver

5.Cum sa vinzi actiuni Silver

6.Potential de risc, potential de profit cu actiunile Silver

1.Despre actiunile Silver

Termenul de Silver se refera la un metal pretios utilizat in mod obisnuit in productia de bijuterii, monede si electronice. Are cea mai mare conductivitate electrica a oricarui metal si, prin urmare, este extrem de valoros.

Astazi, argintul este de nepretuit pentru ca ajuta la lipirea aliajelor, bateriilor, este uutilizat in stomatologie, jetoanelor cu LED-uri, medicamentelor, reactoarelor nucleare, fotografiei, energiei fotovoltaice (sau solare), jetoanelor RFID (pentru urmarirea coletelor sau expedierilor in intreaga lume), semiconductoarelor, ecranelor tactile, purificarea apei, conservantii lemnului si multe alte lucruri. 

Argintul este cel mai bun conductor electric al elementelor; toate celelalte elemente sunt masurate in raport cu acesta. Este singurul element care are o conductivitate de 100%, urmatorul cel mai apropiat element fiind cuprul la 97%. Argintul este, de asemenea, cel mai bun conductor termic al oricarui metal, dar are cea mai mica rezistenta la contact. Fiind un element atat de utilizat in orice industrie aproape, actiunile Silver sunt o buna investitie, pe care te poti baza.

2.Prognoza actiunilor Silver 

Ca si in cazul pretului anticipat al argintului in 2030, prognozele sunt pozitive, estimand ca pretul va creste la 25,50 dolari pana la sfarsitul anului 2022, 45,46 dolari pana la sfarsitul anului 2025 si 68,58 dolari pana la sfarsitul anului 2030.

Previziunile de argint ale ANZ prevad ca pretul va reveni la 28,60 dolari pe uncie pana la sfarsitul lunii octombrie, dar apoi va aluneca la 27,90 dolari pana la sfarsitul anului. Se asteapta ca argintul sa scada la 26,40 USD pana la sfarsitul lunii martie 2022 si 21,50 USD pana in decembrie 2022.

Predictia pretului argintului de pe site-ul de prognoza bazat pe algoritmi Wallet Investor plaseaza pretul intr-un interval de 23,60 dolari pe uncie la 24,63 dolari pe uncie din octombrie pana in decembrie. Apoi, prezice ca valoarea argintului va creste in cursul anului 2022, ajungand la 28,52 USD pana la sfarsitul anului.

Peste cinci ani, se estimeaza ca pretul va ajunge la 44,54 USD pe uncie.

Potrivit perspectivelor de argint furnizate de Trading Economics, se asteapta ca marfa sa se tranzactioneze la 25,80 dolari pe uncie pana la sfarsitul acestui trimestru si sa creasca la 30,79 dolari pe uncie intr-un an.

Previziunea pretului monedelor sugereaza, de asemenea, ca argintul va dura mult timp pentru a se recupera de la recenta vanzare, crescand de la 23,35 dolari in prezent la 23,64 dolari pana la jumatatea lunii octombrie si 24,44 dolari pe uncie pana la jumatatea lunii decembrie. Ca si in cazul pretului anticipat al argintului in 2030, prognozele sunt alcatuiesc, estimand ca pretul va creste la 25,50 dolari pana la sfarsitul anului 2022, 45,46 dolari pana la sfarsitul anului 2025 si 68,58 dolari pana la sfarsitul anului 2030.

3.Evolutia actiunilor Silver

Pretul Silver a scazut cu peste 1 dolar pe uncie pe 9 august, scazand de la 24,33 dolari la 23,27 dolari, in scadere cu 4,36%. Pretul a scazut cu pana la 7% pe parcursul zilei, intrucat pietele de Silver din Asia au raspuns la o scadere de 3,8% in 6 august, dupa un raport de locuri de munca mai crescut decat era de asteptat in SUA.

Pretul actual al argintului din 04 octombrie 2021 este de 22,64 USD pe uncie.

Intorcandu-ne la mijlocul anilor 1970, Silver era evaluat la mai putin de 10 dolari pe uncie. Metalul alb a inceput sa creasca la sfarsitul anilor ’70, insa, pana in 1980, a fost evaluat la peste 36 de dolari pe uncie. Piata a vazut ca preturile au scazut in urma cresterii parabolice, iar argintul a fost din nou tranzactionat sub nivelul de 10 dolari pe uncie pana la sfarsitul anilor 1980. Argintul a mentinut un interval de tranzactionare sub 10 USD in anii urmatori, iar preturile nu ar urca peste 10 USD pe uncie pana in 2006.

In 2008, pretul argintului a fost practic dublu, pana la aproximativ 20 USD pe uncie. Acest lucru s-ar fi putut datora crizei financiare din 2008/2009, care a vazut ca sistemul bancar global aproape se prabusea. Preturile argintului au scazut din nou brusc, pana la nivelul de 10 USD pe uncie. Aceasta cadere a dus la achizitii multe de Silver, iar acesta a inceput o crestere istorica a pretului, care a vazut cum piata s-a mutat aproape la 50 USD pe uncie in 2011. 

Piata de argint nu a mentinut tranzactiile in apropierea marcii de 50 USD, insa metalul alb a continuat sa scada in cativa ani pana cand a gasit un posibil fond in 2016 pentru mai putin de 14 USD pe uncie.

De atunci, argintul a recuperat o parte din teren si a fost in esenta legat de la aproximativ 16 dolari pe uncie la 20 dolari pe uncie.

4.Cum sa cumperi actiuni Silver

Poti cumpara foarte usori actiuni Silver pe platforma www.etoro.com

Trebuie doar sa creezi un cont, adaugand informatiile personale, asa cum poti vedea și in poza.

Selectezi mai apoi actiunile Silver.

Adaugi suma pe care vrei sa o investesti. 

Completezi profilul in continuare daca depui peste 2000$.

Apesi open trade si gata, ai cumparat actiuni Silver.

5.Cum sa vinzi actiuni Silver

Pentru a vinde actiuni Silver utilizezi aceeasi platforma, eToro.ro si selectezi actiunile Silver. Apesi close trade si gata, ai vandut!

6.Potential de risc, potential de profit cu actiunile Silver

La fel ca aurul si alte resurse naturale, argintul este clasificat ca marfa – un activ tangibil tranzactionat de public. Preturile activelor corporale se misca, in general, in directia opusa fata de actiunile pietei. 

Argintul este mai putin costisitor decat aurul – cu mult. In secolul 21, pretul sau pe piata financiara nu a depasit niciodata 50 de dolari pe uncie. Deci, argintul este mult mai accesibil: aceeasi investitie in dolari iti cumpara mult mai mult Silver decat Gold, iar Silver are potentialul de a oferi mai mult profit.

Concluzii

Piata Silver este mult mai mica decat piata Gold. Deoarece este tranzactionat mai putin decat aurul, Silver poate demonstra o volatilitate mult mai mare, sau variatii de pret, cum ar fi schimbarile cu 13% intr-o singura zi, de exemplu. Totusi, este o buna investitie ce poate aduce castiguri destul de mari. 

Sursa foto: https://www.investopedia.com/investing/silver-stocks/

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.