CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Cum sa cumperi actiuni Spotify

Cum sa cumperi actiuni Spotify

Spotify este un serviciu de muzica digitala, podcast si video care ofera acces la milioane de melodii si alte continuturi de la creatori din intreaga lume.

Functiile de baza, cum ar fi redarea de muzica, sunt total gratuite, dar poti alege, de asemenea, sa faci upgrade la Spotify Premium care vine cu anumite avantaje. 

Afla in continuarea articolului informatii relevante despre Spotify si vezi cum poti cumpara sau vinde actiuni Spotify. 

Din acest articol vei afla:

1.Despre Spotify

2.CEO Spotify

3.Prognoza Spotify 

4.Evolutia actiunilor Spotify

5.Cum sa cumperi actiuni Spotify

6.Cum sa vinzi actiuni Spotify

7.Potential de risc, potential de profit cu actiunile Spotify

1.Despre Spotify

Spotify este un furnizor suedez de streaming audio si servicii media, fondat la 23 aprilie 2006 de Daniel Ek si Martin Lorentzon. Este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de streaming de muzica din lume, cu peste 365 de milioane de utilizatori activi lunar, inclusiv 165 de milioane de abonati platitori, din iunie 2021. Spotify este listat (prin intermediul unui holding cu sediul in orasul Luxemburg, Spotify Technology S.A.) pe bursa din New York sub forma de chitante de depozitare americane.

Indiferent daca ai Spotify Premium sau nu, poti:

-Obtine recomandari in functie de gusturile pe care le ai in materie de muzica

-Face colectii de muzica si podcast-uri

Spotify este disponibil pentru o gama larga de dispozitive, inclusiv computere, telefoane, tablete, difuzoare, televizoare si masini si puteti trece cu usurinta de la unul la altul cu Spotify Connect.

Spotify ofera muzica inregistrata si podcast-uri cu restrictii de drepturi de autor digitale, inclusiv peste 70 de milioane de melodii, de la case de discuri si companii media. Ca serviciu ce nu trebuie platit, functiile de baza sunt gratuite cu reclame si control limitat, in timp ce functii suplimentare, cum ar fi ascultarea offline si ascultarea fara reclame, sunt oferite prin abonamente platite. Utilizatorii pot cauta muzica in functie de artist, album sau gen si pot crea, edita si partaja liste de redare.

Spotify este disponibil in cea mai mare parte din Europa si America, Oceania si peste 40 de tari din Africa incepand cu iulie 2021 (inclusiv Africa de Sud si Mauritius) si Asia. Pana la sfarsitul anului 2021, se asteapta ca Spotify sa functioneze intr-un total de 178 de tari. Serviciul este disponibil pe majoritatea dispozitivelor moderne, inclusiv computerele Windows, macOS si Linux, smartphone-urile si tabletele iOS si Android si difuzoarele inteligente cu AI, precum Amazon Echo si Google Home.

2.CEO Spotify

Daniel Ek, nascut pe data de 21 februarie 1983 este un antreprenor si tehnolog miliardar suedez. Ek este cunoscut ca si co-fondator si CEO al serviciului de streaming de muzică Spotify. 

Ek a creat Spotify AB cu Martin Lorentzon la Stockholm, Suedia in 2006. Lorentzon a lucrat anterior si a co-fondat TradeDoubler, care a achizitionat compania precedenta a lui Ek, Advertisigo. In octombrie 2008, compania si-a lansat serviciul legal de streaming muzical Spotify. Initial, Spotify functiona pe un model de distributie peer-to-peer, similar cu uTorrent, dar a trecut la un model server-client in 2014. Ek este CEO al Spotify. In octombrie 2015, cofondatorul Spotify, Martin Lorentzon, a anuntat ca va renunta la functia de presedinte, iar Ek va prelua, alaturi de actualul sau rol de CEO. In aprilie 2019, Spotify are 217 milioane de utilizatori activi si, din iunie 2017, a strans peste 2,5 miliarde de dolari in finantare de risc. 

In 2017, Ek a fost numita cea mai puternica persoana din industria muzicala de Billboard. 

3.Prognoza Spotify 

Nu poti cere acestei companii sa incetineasca si sa incaseze niste bani in plus – Spotify este prea ocupat sa construiasca o platforma masiva de afaceri care sa ii impiedice pe provocatori si sa maximizeze profiturile pe termen lung care urmeaza la sfarsitul fazei de crestere ridicata. Numarul de abonati platitori ar trebui sa fie cel putin dublu si poate chiar triplat in cinci ani. Spotify ar putea sa-si testeze puterea de pret pe parcurs cu una sau doua cresteri modeste al pretului abonamentului.

Dupa acest model, se asteapta ca veniturile Spotify sa depaseasca 23 de miliarde de dolari in 2024, dar fluxurile de numerar si castigurile ar trebui sa ramana destul de modeste. Asta pare o jumatate de deceniu interesant si prietenos pentru actionari.

Se asteapta ca piata mondiala a muzicii sa inregistreze o valoare de 70,02 miliarde USD in 2025, progresand la un CAGR de 3,39% pentru perioada cuprinsa intre 2021-2025.

4.Evolutia actiunilor Spotify

Compania a incasat venituri de 7,6 miliarde de dolari anul trecut, generand fluxuri de numerar gratuite de 490 de milioane de dolari, dupa ce a scos inca 924 de milioane de dolari in bugetele de vanzari si marketing. Spotify va urma probabil modelul de afaceri al Netflix orientat spre crestere pentru viitorul previzibil, avand in vedere vocea considerabila a veteranului video in sala de consiliu. Cu alte cuvinte, Spotify va continua sa creasca linia superioara la viteza maxima pentru multi ani de acum incolo. Va veni timpul sa coboram catre o crestere mai lenta a liniei de top si profituri mai bogate din linia de jos.

Spotify Technology SA a scazut cu pana la 10% dupa ce serviciul de muzica online a raportat utilizatori mai putini decat se astepta in al doilea trimestru, dand vina pe pandemie pentru o alta perioada de crestere lenta.

Compania a adaugat 9 milioane de utilizatori activi lunar in perioada pandemiei din 2020 , aducand totalul la 365 de milioane. Acest lucru a scapat de prognozele proprii ale companiei, precum si de estimarea medie de 372,5 milioane pe Wall Street.

Pandemia a suprimat cresterea pe mai multe piete, cum ar fi India, si a condus la anularea campaniilor de marketing. Compania a avertizat in aprilie ca si criza globala a sanatatii ar putea incetini cresterea in 2021, dar numarul inca nu a atins asteptarile.

Actiunile Spotify au scazut cu 7,8% la 218,45 USD la 11:06 dimineata in New York (septembrie 2021) si au scazut pana la 213,11 USD, marcand cel mai mare declin intraday din ultimele trei luni. Stocul a scazut cu 25% anul acesta pana la inchiderea de marti.

Desi nu este clar cat va dura incetinirea, compania din Stockholm se asteapta sa incheie anul cu 400 de milioane pana la 407 de milioane de utilizatori. Wall Street se asteapta la 414,5 milioane. Abonatii premium au crescut cu 20% in trimestrul trecut de la un an mai devreme la 165 de milioane.

Multe dintre valorile financiare ale Spotify s-au potrivit sau depasesc estimarile. Compania a raportat ca vanzarile au crescut cu 23%, la 2,33 miliarde de euro (2,75 miliarde de dolari), o umbra peste previziuni, in timp ce profitul brut se ridica la 663 de milioane de euro.

Activitatea de publicitate Spotify este in plina expansiune. Compania a creditat atat podcast-uri, cat si vanzari directe pentru saltul de 110% de la an la an in vanzarile de publicitate la 275 milioane de euro. Publicitatea contribuie acum cu aproximativ 12% din venitul total, dupa ce a reprezentat mai putin de 10% pentru cea mai mare parte a existentei Spotify.

Compania a cheltuit miliarde de dolari incercand sa-si extinda serviciile de la doar muzica la tot felul de sunete. Consumul agregat de podcast-uri a crescut cu 95% pe Spotify de acum un an. Acest numar a fost de 30% pe baza de utilizator.

5.Cum sa cumperi actiuni Spotify

Pentru inceput creeaza cont pe platforma www.etoro.com, pentru a cumpara actiuni Spotify.

Trebuie doar sa introduci informatiile cu caracter personal la acest pas.

Cauta mai apoi in lista actiunile Spotify.

Urmeaza sa adaugi suma pe care vrei sa o investesti. 

Poti sari peste acest pas de completare a profilului daca nu depui mai mult de 2000$.

Selectezi din nou actiunile Spotify.

Apesi open trade si gata, astfel ai cumparat actiuni Spotify.

6.Cum sa vinzi actiuni Spotify

Pentru a vinde utilizezi aceeasi platforma, eToro.ro si selectezi actiunile Spotify. Apesi close trade si gata, ai vandut! Atat de simplu este.

7.Potential de risc, potential de profit cu actiunile Spotify

Spotify Technology SA are o volatilitate de 2,22 si este de 3,0 ori mai volatila decat DOW. 19 dintre toate actiunile si portofoliile sunt mai putin riscante decat Spotify Technology. In comparatie cu pietele globale de actiuni, volatilitatea randamentelor istorice zilnice ale Spotify Technology SA este mai mica de 19 din toate actiunile si portofoliile globale din ultimele 90 de zile. Utilizeaza Spotify Technology SA pentru a imbunatati rentabilitatea portofoliilor tale. Stocul are o tendinta ascendenta neasteptata. Fereste-te de semnalele pietei. Verificati cota de tehnologie Spotify care va fi tranzactionata la 270,41 USD in 90 de zile. Sa incercam sa descompunem ce inseamna beta-ul Spotify in acest caz. Pe masura ce randamentele de pe piata cresc, se asteapta ca veniturile detinand tehnologia Spotify sa scada cu o rata mult mai mica. In timpul pietei bear, Spotify Technology va depasi probabil piata.

Tehnologia Spotify detine un raport de eficienta (adica un raport Sharpe) de -0,14, ceea ce indica faptul ca firma a avut un randament de -0,14% pe unitate de risc in ultimele 3 luni. Punctul de vedere macroecologic in ceea ce priveste masurarea riscului oricarui stoc este de a analiza atat factorii sistematici, cat si nesistematici ai afacerii, inclusiv toate datele de piata disponibile si indicatorii tehnici. Spotify Technology SA expune douazeci si opt de indicatori tehnici diferiti, care te pot ajuta sa evaluezi volatilitatea care nu poate fi diversificata. Trebuie sa validati performanta ajustata la risc a tehnologiei Spotify de (0,06) si Coeficientul de variatie de (1,062) pentru a confirma estimarea riscului ce poate aparea.

Concluzie

Spotify este deci o buna investitie de termen lung, dar ca orice alta actiune implica atat posibilitate de castig cat si de risc. 

Sursa foto: https://zonait.ro/spotify/

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.