CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Cum sa cumperi actiuni Sugar

Cum sa cumperi actiuni Sugar

Zaharul este una dintre cele mai populare marfuri din industria alimentara, fiind folosit de milenii intregi. Acesta este utilizat in bauturi racoritoare, dulciuri, prajituri etc., fiind clasat in topul 10 a celor mai tranzactionate marfuri din lume. 

1.Despre actiunile Sugar

2.Prognoza actiunilor Sugar

3.Evolutia actiunilor Sugar

4.Cum sa cumperi actiuni Sugar

5.Cum sa vinzi actiuni Sugar

6.Potential de risc, potential de profit cu actiunile Sugar

Despre actiunile Sugar 

Chiar daca de-a lungul timpului au parut pe piata foarte multi indulcitori, zaharul ramane la fel de popular pentru toata lumea. Acesta se obtine din sfecla de zahar si trestia de zahar si ramane un ingredient extrem de important pe piata globala de alimente. 

Pentru ca zaharul este o materie prima, evolutia pretului sau este influentata in primul rand de oferta si cererea globala. Dar mai poate fi influentata si de ciclurile sezoniere, pentru ca in unele perioade din an cererea este mult mai mare. Aici se mai adauga si tarifele la importuri, politica, mediul dar si tendintele globale in ceea ce priveste alimentele. 

Procesul de recoltare a trestiei de zahar dateaza din secolul al VIII-lea i.e.n. in regiunea subcontinentului indian. Initial oamenii au mestecat plantele pentru a gusta sucul dulce al acestuia pana cand indienii au descoperit procesul de transformare a sucului plantei in cristale de zahar granulat candva in secolul al V-lea d.Hr.

La inceputul secolului al XII-lea, comertul cu zahar s-a intensificat in Europa, Venetia devenind cunoscuta drept principalul sau centru de rafinare pana in secolul al XV-lea. In aceeasi perioada, zaharul a „strabatut societatea”, deoarece a ajuns in mai multe locatii si a devenit mai disponibil. Pana la sfarsitul secolului al XV-lea, productia a ajuns la 1.400 de tone anual.

Din secolul al XIX-lea pana in prezent, zaharul se gaseste in aproape toate bucatariile casnice din lume, ajungand la o productie anuala de 179 milioane de tone metrice in 2020.

Prognoza actiunilor Sugar

Pretul zaharului pe piata mondiala urmeaza modelul recoltelor sale sezoniere din intreaga lume. In general, Brazilia fiind cel mai mare producator din lume, vraja randamentului din aceasta tara afecteaza foarte mult valoarea acestei marfuri dulci. Nu numai atat, situatiile economice si fluctuatiile valutare in tarile producatoare de top, cum ar fi Brazilia, India, Europa, SUA si China, pot, de asemenea, sa mareasca pretul acestei marfuri sau sa o reduca.

Zaharul brut este tranzactionat la bursa ICE Futures din SUA, in timp ce zaharul alb este tranzactionat la bursa ICE Futures Europe. Contractul cel mai activ tranzactionat este contractul de zahar nr. 11 (mondial) la bursa ICE. Contractul nr. 11 prevede livrarea a 50.000 de tone de zahar centrifugal din trestie bruta din oricare dintre cele 28 de tari straine de origine si din Statele Unite. 

Bursa ICE tranzactioneaza, de asemenea, contractul de zahar nr. 14 (intern), care prevede livrarea zaharului de trestie centrifuga brut in Statele Unite. Futures pe zahar alb sunt tranzactionate la London International Financial Futures Exchange si solicita livrarea a 50 de tone metrice de zahar alb de sfecla, zahar din cristal de trestie sau zahar rafinat de orice origine din curentul de cultura la momentul livrarii.

In prezent, zaharul se mentine de 52 de saptamani in intervalul de 0,1959 USD – 0,2006 USD si are o rentabilitate pe un an de 58,64%. 

In acest moment, Sugar tranzactioneaza cu 0,1986 USD.

Evolutia actiunilor Sugar

Preturile futures pentru zahar ICE World No. 11 (simbolul Barchart.com SB) au scazut in T3-2019 si au inregistrat minimul pentru 2019 la 11,68 centi pe lire in septembrie. Slabiciunea persistenta a realului brazilian fata de dolar a cantarit preturile zaharului, deoarece realul a scazut la noi minime record fata de dolar pentru cea mai mare parte a anului. Un real mai slab incurajeaza producatorii de zahar din Brazilia sa stimuleze exporturile, crescand astfel aprovizionarea cu zahar. Productia globala solida de zahar a cantarit si preturile zaharului, deoarece Organizatia Internationala a Zaharului (ISO) a proiectat ca productia globala de zahar 2018/19 va urca cu + 0,6% an / an pana la un nivel record de 185.MMT.

In plus, India, al doilea cel mai mare producator de zahar din lume, a luat in considerare majorarea exporturilor de zahar 2019/20 la 7 MMT de la 3,8 MMT in 2018/19 pentru a reduce stocurile sale de zahar 2018/19 care au atins un record de 14,2 MMT. Preturile zaharului au inregistrat apoi tendinte mai ridicate din septembrie 2019 pana la sfarsitul anului, pe masura asteptarilor unor aprovizionari globale viitoare mai stranse. Prognoza ISO conform careia soldul global al zaharului in 2019/20 se va strange la un deficit de -9,4 MMT, cel mai mare deficit din ultimii 11 ani, de la un surplus de +1,7 MMT observat in 2018/19 in timp ce productia de zahar s-a prabusit in Brazilia, India si Thailanda . Datele de la Conab au aratat ca productia de zahar din Brazilia 2018/19 a scazut cu -17,2% a / a, pana la un nivel minim de 11,4 ani, de 31,4 MMT.

Asociatia Sugar Mills din India a prognozat ca productia de zahar din India 2019/20 va scadea -15% a / a pana la minimul de 3 ani de 28 de tone, din cauza secetei si a sezonului musonului intarziat. Se preconizeaza ca productia de zahar din Thailanda 2019/20 va scadea -32,5% a / a pana la minimul pe 3 ani de 9,8 MMT din cauza celei mai grave secete din Thailanda din ultimii 40 de ani. Preturile zaharului au incheiat anul 2019 in crestere de + 11,6% an / an la 13,42 centi pe kilogram.

Cum sa cumperi actiuni Sugar

Daca vrei sa cumperi actiuni Sugar, poti accesa una dintre cele mai sigure platforme si anume www.etoro.com

Creeaza aici un cont si adauga informatiile tale personale. 

Adauga suma pe care ti-ai propus sa o investesti. Daca suma este mai mare de 2000 de USD atunci va trebui sa mai urmezi niste pasi de securitate. 

Cum sa vinzi actiuni Sugar 

Poti vinde actiuni Sugar la fel de simplu, din aceeasi platforma. 

Potential de risc, potential de profit cu actiunile Sugar

Se asteapta ca SUA sa importe 3,21 milioane de tone pentru sezonul 2021-22, o crestere fata de estimarea anterioara de 3,13 milioane, conform USDA. Intre timp, Asociatia Indian Sugar Mills a declarat ca India poate exporta 6 milioane de tone de marfa in sezonul urmator, cu conditia ca preturile globale sa ramana stabile.

Avand in vedere ca nu stim daca preturile globale se vor mentine, putem spune ca este un potential de risc. 

Concluzie

Preturile zaharului se consolideaza modest sub cele mai recente maxime din ultimii ani. Zaharul este sprijinit de recenta dauna a culturilor de zahar din Brazilia din cauza inghetului si secetei. Organizatia Internationala a Zaharului (ISO) din 27 august si-a ridicat estimarea globala a deficitului de zahar in 2021/22 la -3,83 MMT de la estimarea din mai de -2,65 MMT dupa inghetul din iulie, care a afectat culturile de zahar din Brazilia.

Sursa foto:  https://www.shutterstock.com/ro/video/clip-23191090-sugar-index-stock-market-up-looping

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.