CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Cum sa cumperi actiuni Tesla

Cum sa cumperi actiuni Tesla

Ultimele stiri titreaza despre Tesla ca a depasit la bursa valoarea pe care o are compania Toyota. A devenit astfel una dintre cele mai valoroase companii ale lumii. Daca intentionezi sa cumperi actiuni Tesla acum este timpul. 

Din acest articol vei afla:

  1. Despre Tesla 
  2. CEO Tesla 
  3. Prognoza Tesla 
  4. Evolutia actiunilor Tesla 
  5. Cum sa cumperi actiuni Tesla 
  6. Cum sa vinzi actiuni Tesla 
  7. Potential de risc, potential de profit cu actiunile Tesla 

  1. Despre Tesla 

Tesla s-a infiintat in 2003. Aduce inovatie in domeniul auto si al energiei, iar misiunea sa este de a accelera trecerea catre folosirea energiei sustenabile. 

Tesla ar putea fi un pariu bun pe care sa il joci. Compania vinde anual in medie 400.000 de automobile. Potentialul sau este ca in 3 ani sa isi dubleze vanzarile. Este o specula buna pentru a miza ca actiunile lor sa creasca foarte mult in viitorul apropiat. 

Rata de incredere este una mare, dat fiind ca Tesla detine pe langa proiectul cu masinile electrice o gama de produse pentru generarea si stocarea de energie curata. Detine un sediu in California, dar administreaza si uzine de productie si asamblare. 

2.CEO Tesla

Elon Musk, CEO (din 2008) si co-fondator Tesla, are si titulatura de magnat, este unul dintre cei mai mari bogati ai lumii. Este director general la SpaceX, The Boring Company si co-fondator OpenAI si Neuralink. In 2018 a fost indexat de Forbes drept al 53-lea om cel mai bogat din lume, cu avere estimata de $20.8 miliarde. Ultimele anunturi cu privire la averea estimata a lui Elon arata ca acesta detine 161 de miliarde de dolari (in mai a.c. potrivit Bloomberg).

In istoria marcanta si evolutia Tesla nu putem uita faptul ca in 2008 a fost in prag de faliment, dar cu o revenire spectaculoasa in 2010 cand au fost puse spre vanzare 13,3 milioane de actiuni si a reusit sa stranga din acestea suma de 226.1 milioane de dolari.

3.Prognoza Tesla

Tesla concureaza cu chinezii de la Li, Xpeng si Nio. Apple pregateste de asemenea propria versiune de masina electrica, care se anunta a fi la vanzare in 2024. 

Alti competitori ai Tesla sunt marile branduri, Toyota Motor Corporation, BMW Group si continua cu Audi. Iar rivalii nu se opresc aici, sunt de asemenea si cei de la General Motors, Porsche, Volkswagen, Ford, Honda, Nissan si Lexus.

Prognoza actiunilor vine in stransa legatura cu randamentul pe piata si castigurile trimestriale ale unei companii. Contorizati in raport cu succesul si cererea pe piata a modelelor de masini Tesla. Spre exemplu este notabil ca lista de asteptare pentru achizitia de Model 3 este lunga si acelasi lucru se spune si despre modelele S si X. Insa ce afecteaza mai mult pretul actiunilor Tesla se refera la competitorii pietei. Pe termen lung, poate sa existe doar un numar limitat de competitori intr-o nisa. 

4.Evolutia actiunilor Tesla

In 2020 pretul actiunilor a crescut cu peste 730%. Iar inceputul anului 2021 a continuat la fel de promitator, cu maxime istorice – 900 de dolari per actiune. A urmat o perioada marcata de lipsa de entuziasm a investitorilor, intrucat acum piata este in scadere, cu deprecieri ce au ajuns la 20%.

Daca ascultam insa ce spun specialistii, analistii sustin ca Tesla va creste cu pana la 53% anul acesta, atingand pragul de 48,15 miliarde de dolari. Si asta pentru ca promite livrari de vehicule la un nivel crescut cu pana la 50% fata de anul precedent. 

Pretul actiunilor va avea fluctuatii in functie de dinamica mai multor domenii. De urmarit sunt si intentiile acestei companii. Spre exemplu, cum pretul carburantilor are o crestere constanta si se mentine astfel, va exista crestere pentru masinile electrice. Daca se vor lansa noi modele de masini Tesla productia va fi mutata in alta tara? Forta de munca mai multa sau mai putina? Evenimente de acest tip pot influenta pretul actiunilor. 

5.Cum sa cumperi actiuni Tesla

Daca te intereseaza actiunile Tesla poti cumpara /vinde simplu si sigur prin platforma etoro. Acceseaza pagina, www.etoro.com si creeaza aici un cont: Capitalul dumneavoastră este în pericol.

Alimenteaza contul cu cat iti doresti sa investesti. Daca este o suma mai mare de 2000 de dolari va trebui sa confirmi identitatea. 

Cauta in aceasta platforma Tesla, selecteaza si la un click distanta ai si incheiat acest deal. 


6.Cum sa vinzi actiuni Tesla

Din cont vei selecta actiunile dorite si la fel de simplu si le poti vinde atunci cand consideri momentul oportun. 

7.Potential de risc, potential de profit cu actiunile Tesla

Un factor de risc este faptul ca faptul ca Tesla presupune costuri mari si de aici si pierderile mari pe care compania le are. Este posibil ca piata consumatorilor sa se orienteze spre zona masinilor electrice de buget. De asemenea, riscul este ca Tesla sa se confrunte cu diverse dificultati in ceea ce priveste deciziile luate de institutiile guvernamentale. 

Si cu toate acestea, Tesla este pe termen lung o companie cu perspectiva de crestere. In plus, decizia de splitare a actiunilor, ce dateaza de anul trecut din vara, a facut ca actiunile Tesla sa fie accesibile unui public mai  larg de investitori. 

Cu o viziune promitatoare, cu avantaje semnificative, cu piata de investitori care plaseaza Tesla in randul actiunilor preferate, multi dintre voi ati putea dori sa investiti in asta. Cu toate acestea este bine de stiut ca Tesla in acest moment nu plateste dividende.

Concluzie

Poti cumpara actiuni Tesla online. Exista platforme sigure pentru asta. Expertii in domeniu ar spune ca totul se rezuma la un fun fact si anume „Buy the rumor, sell the news.”, o situatie perfect valabila si pentru actiunile Tesla. 

Sursa foto: 

https://www.portalautomotriz.com/noticias/corporativo-e-industria/tesla-no-abandonara-la-bolsa-de-valores

eToro este o platformă cu mai multe active care oferă atât investiții în acțiuni și criptoactive, cât și tranzacționare CFD-uri.

Vă rugăm să rețineți că CFD-urile sunt instrumente complexe și prezintă un risc ridicat de a pierde bani rapid din cauza efectului de levier. 78% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să vă gândiți dacă înțelegeți cum funcționează CFD-urile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul mare de a vă pierde banii.

Performanța trecută nu este un indiciu al rezultatelor viitoare. Istoricul de tranzacționare prezentat este de mai puțin de 5 ani întregi și poate să nu fie suficient ca bază pentru decizia de investiție.

Copy trading este un serviciu de gestionare a portofoliului, oferit de eToro (Europe) Ltd., care este autorizat și reglementat de Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din Cipru.

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE și în Marea Britanie. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol.

eToro USA LLC nu oferă CFD-uri și nu face nicio declarație și nu își asumă nicio responsabilitate cu privire la acuratețea sau completitudinea conținutului acestei publicații, care a fost pregătită de partenerul nostru utilizând informații publice care nu sunt specifice unei entități despre eToro.

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.