CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

cum sa cumperi actiuni Uber

Cum sa cumperi actiuni Uber

Uber este companie de transport, sinonima cu tehnologia transportului rapid. Povestea sa incepe in 2009 cand Garrett Camp si Travis Kalanick au fondat „UberCab”. Compania a primit finantare initala de 200.000 de dolari in 2009, adaugand o finantare suplimentara de 1,25 milioane de dolari in 2010.

Din acest articol vei afla: 

Despre Uber 

CEO Uber 

Prognoza Uber 

Evolutia actiunilor Uber 

Cum sa cumperi actiuni Uber 

Cum sa vinzi actiuni Uber 

Potential de risc, potential de profit cu actiunile Uber 

Despre Uber 

Uber Technologies este companie de transport, bazata pe aplicatii pentru serviciile prestate. Isi are sediul in San Francisco, California. Lansat in 2010, Uber este unul din cele mai cunoscute nume pe nisa afacerilor de calatorii, compania fiind evaluata la 68 de miliarde de dolari. 

Functioneaza ca o platforma in care soferii se pot conecta cu cei interesati de servicii. In unele orase este disponibila si aplicatia Uber pentru a solicita o calatorie. Uber castiga bani si din serviciile de calatorie, dar si din afacerea de comenzi si livrare de alimente, Uber Eats, precum si din segmentul sau de servicii de transport maritim, Uber Freight. 

Se poate spune ca este o afacere de succes. A gasit solutia pentru nevoi specifice ale consumatorilor, ce nu erau pe deplin satisfacute de mijloacele de transport clasice. Inseamna calatorii rapide si mai accesibile la pret. 

CEO Uber 

CEO-ul Uber este Dara Khosrowshahi. Salariul sau anual este de aproximativ $12 milioane – raportat in 2020. 

Anterior, Dara a fost CEO la Expedia, pe care a dezvoltat-o, aceasta devenind una dintre cele mai mari companii online de turism din lume. A lucrat de asemenea ca vice presedinte la Allen & Company. 

In privinta activitatii sale la Uber acesta a declarat ca intentioneaza sa impuna o strategie de extindere. 

Prognoza Uber 

Stocul de actiuni Uber este subevaluat, este imprevizibilitate. 

Uber are performante scazute privind rentabilitatea actiunilor sale la bursa. In 2021 a depasit performantele altor stocuri de redeschidere, cum ar fi Delta Air Lines (NYSE: DAL), Booking Holdings (NYSE: BKNG) sau Carnival (NYSE: CCL). Dar Uber este singurul care au raportat venituri record in al doilea trimestru. Veniturile sale din al doilea trimestru au crescut cu 11,3% fata de T2 din 2019. Sunt performante insuficiente,  inca cu mult sub nivelurile de afaceri pre-pandemice.

Evolutia actiunilor Uber 

Actiunile Uber au avut crestere de 11% in 21 septembrie. Acum se asteapta sa genereze rezervari brute de 22,8 pana la 23,2 miliarde de dolari, comparativ cu previziunile sale anterioare de 22 pana la 24 de miliarde de dolari. 

Cum a mers Uber in timpul pandemiei? Veniturile Uber au scazut cu 14% la 11,1 miliarde de dolari în 2020. A compensat partial cu livrarile de alimente, aici a fost o crestere de 179%, pana la 3,9 miliarde de dolari. 

Anul acesta pana acum actiunile Uber au o scadere de 15%. In prima jumatate de an au fost cresteri de 32% de la an la an, la 6,8 miliarde de dolari. Veniturile sale din mobilitate au scazut cu 24% la 2,5 miliarde de dolari, insa afacerea a revenit la crestere in al doilea trimestru. Veniturile sale din livrari au crescut cu 162%, pana la 3,7 miliarde de dolari.

Cum sa cumperi actiuni Uber 

Poti cumpara simplu, rapid si fara comision actiunile Uber. Pentru asta incepe prin a crea un cont in platforma www.etoro.com.

Urmeaza toti pasii de securitate, alimenteaza contul si daca suma depaseste 2000 de dolari reconfirma datele. 

Cauta actiunile Uber si din cateva click-uri le poti cumpara. 

Cum sa vinzi actiuni Uber 

La fel de simplu poti vinde, din cateva click-uri. Selecteaza actiunile pe care doresti sa le vinzi si pasa Close Trade. 

Potential de risc, potential de profit cu actiunile Uber 

Uber poate avea potential. Sa tinem cont de faptul ca este un model de business diversificat. Daca economia este din noua inchisa, franata de o posibila pandemie, Uber ramane in picioare cu sistemul sau de delivery. Modelul sau diversificat de business este un mare atu. 

Doar ca, Uber a generat o pierdere operationala de 1,19 miliarde de dolari in al doilea trimestru. Ceea ce este ingrijorator. Compania a declarat ca va deveni profitabila pe baza castigurilor ajustate inainte de dobanda, amortizarea impozitelor de asemenea. Desigur, daca face suficiente „ajustari”, orice companie poate fi profitabila. Acum Uber se confrunta cu un nivel mare al costurilor privind construirea retelei de clienti. 

Concluzie 

Investitorii Uber sunt probabil frustrati de performanta slaba a acestor actiuni pana acum. Desigur ca sunt situatii vulnerabile, insa analistii au previzuni optimiste despre actiunile Uber. 

Sursa foto: 

https://www.forbes.com/sites/greatspeculations/2021/08/30/pick-uber-stock-over-lyft-as-covid-uncertainty-lingers/

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.