CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Cum sa cumperi actiuni Uipath

Cum sa cumperi actiuni Uipath

Uipath este o companie globala de software care are rolul de a dezvolta o platforma pentru automatizarea proceselor robotizate. 

Din acest articol vei afla:

  1. Despre Uipath 
  2. CEO Uipath  
  3. Prognoza Uipath  
  4. Evolutia actiunilor Uipath 
  5. Cum sa cumperi actiuni Uipath  
  6. Cum sa vinzi actiuni Uipath 
  7. Potential de risc, potential de profit cu actiunile Uipath 

Despre Uipath

Compania a fost fondata de catre 2 antreprenori romani, Marius Tirca si Daniel Dines in anul 2005 in Bucuresti. Uipath a deschis in scurt timp birouri in Paris, Londra, New York, Singapore, Bangalore, DC, Washington si Tokyo. 

In anul 2017, Uipath a raportat 590 de angajati, insa pentru a fi mai aproape de baza internationala de clienti, si-a mutat sediul la New York.

Ca si clienti, in anul 2016 compania avea aproximativ 100, iar in anul 2017 a ajuns la 700 de clienti. In anul 2019, compania a ajuns la numarul de 5.000 de clienti din toate colturile lumii.

CEO Uipath 

In anul 2019, Uipath a fost principalul subiect al editiei tiparite din Forbes alaturi de CEO-ul Daniel Dines care a fost numit si “Boss of the Bots”, ajungand astfel pe locul 3 pe Forbes Cloud 100. 

Totodata, in primavara anului 2020, Uipath a fost declarata cea mai buna companie de tehnologie, ajungand pe locul 2 in clasamentul Financial Times 1000. 

Practic evolutia companiei a fost intr-o continua crestere avand o influenta destul de puternica, fapt pentru care in anul 2020, a depus actele pentru listarea la Bursa a urmatorului an. 

Prognoza Uipath  

In anul 2015, compania a incheiat o runda initiala de finantare de 1,6 milioane de dolari, iar in 2020, Uipath a ajuns la 225 milioane USD la o evaluare de 10,2 miliarde USD.

Analistii sunt destul de optimisti in privinta evolutiei companiei si asta pentru ca planurile de viitor sunt destul de bine definite. Mai exact, compania se doreste a fi extinsa in ceea ce priveste activitatile pe care le desfasoara, obtinand astfel avantaje competitive. 

In primavara anului 2021, acesta a achizitionat o companie specializata in interconectivitate din SUA, pe nume Cloud Elements. Cu acest aspect, Uipath isi va permite sa ofere o interfata cu utilizatorul “la nivel de interprindere si capabilitati de automatizare bazate pe o singura platforma, conform unei declaratii oficiale a firmei.”- este de parere un analist financiar XTB. 

Evolutia actiunilor Uipath

Conform Wikipedia, in anul 2017, compania a primit o investitie de aproximativ 30 de milioane USD, intr-una dintre cele mai mari runde de finantare din seria A din Europa, aceasta fiind condusa de Accel. 

In anul 2018, mai exact pe 6 martie, Uipath a primit o investitie de 153 milioane USD de la Accel si alte companii, ajungand la o suma 1,1 miliarde USD. 

In acelas an, la o distanta de cateva luni, compania a ajuns la 225 milioane de dolari in runda de finantare, fiind evaluata la aproximativ 3 miliarde dolari. 

Anul 2019 a fost la fel de prosper, unde Uipath a strans 568 milioane de dolari intr-o runda din seria D, ajungand la o evaluare de 7 miliarde USD. 

Asa cum am specificat si mai sus, in 2020 Uipath a ajuns la 225 milioane USD la o evaluare de 10,2 miliarde USD.

Cum sa cumperi actiuni Uipath  

Poti accesa platforma etoro.com pentru crearea unui cont:

Capitalul dumneavoastră este în pericol.

Apoi depui suma aleasa de tine. 

Dupa ce ai depus suma respectiva, apasa Trade.

Cum sa vinzi actiuni Uipath

Exact din acceasi platforma. 

Tocmai ai vandut actiuni Uipath.

Potential de risc, potential de profit cu actiunile Uipath 

Ca si potential de risc, compania Uipath inregistreaza anual pierderi. Pana acum spre exemplu a cheltuit aproximativ 1 miliard de dolari, insa profitul a fost 0.

Insa, investitorii vizeaza Uipath, deoarece activeaza pe o piata care este intr-o continua crestere, in ritmuri absolut ametitoare. Si aici ne referim la piata solutiilor de RPA (Robotic Processing Automation) pentru ca tot mai multe persoane opteaza pentru software si automatizare. 

In plus, modelul de afaceri a acestei companii este total diferit de modelul de afaceri traditional. 

Concluzie 

Compania Uitpath este considerata liderul pe piata mondiala a solutiilor RPA ori aceste concluzii vin din partea unor companii importante de analize de piata in ceea ce priveste tehnologia, precum Forrester Research si Gartner. 

Acest lucru nu dovedeste decat ca Uitapth poate captura o proportie mult mai mare decat oricare alt competitor de pe piata. 

Sursa foto: https://www.economica.net/uipath-valoare-listare-actiuni-uipath-ipo-cat-valoreaza-uipat-unicorn-romanesc_196441.html

eToro este o platformă cu mai multe active care oferă atât investiții în acțiuni și criptoactive, cât și tranzacționare CFD-uri.

Vă rugăm să rețineți că CFD-urile sunt instrumente complexe și prezintă un risc ridicat de a pierde bani rapid din cauza efectului de levier. 78% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să vă gândiți dacă înțelegeți cum funcționează CFD-urile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul mare de a vă pierde banii.

Performanța trecută nu este un indiciu al rezultatelor viitoare. Istoricul de tranzacționare prezentat este de mai puțin de 5 ani întregi și poate să nu fie suficient ca bază pentru decizia de investiție.

Copy trading este un serviciu de gestionare a portofoliului, oferit de eToro (Europe) Ltd., care este autorizat și reglementat de Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din Cipru.

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE și în Marea Britanie. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol.

eToro USA LLC nu oferă CFD-uri și nu face nicio declarație și nu își asumă nicio responsabilitate cu privire la acuratețea sau completitudinea conținutului acestei publicații, care a fost pregătită de partenerul nostru utilizând informații publice care nu sunt specifice unei entități despre eToro.


Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.