CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

cum sa cumperi actiuni Vodafone

Cum sa cumperi actiuni Vodafone

Vodafone este una din cele mai mari companii de telecomunicatii mobile. Are sediul in Marea Britanie, dar si locatii cheie in Europa si America. Obtine profituri de 7.04 miliarde de lire sterline (aproximativ 10 miliarde de dolari) anual. 

Are o pozitie de top in Europa si Africa. Nu este de mirare ca unii vaneaza aceste actiuni in speranta ca vor face o alegere buna si profit pe masura. Asadar, ai ajuns unde trebuie, sa afli mai multe despre: 

Despre Vodafone 

CEO Vodafone 

Prognoza Vodafone 

Evolutia actiunilor Vodafone 

Cum sa cumperi actiuni Vodafone 

Cum sa vinzi actiuni Vodafone 

Potential de risc, potential de profit cu actiunile Vodafone 

Despre Vodafone 

Vodafone, fondata in septembrie 1991, de catre Ernest Harrison si  Gerry Whent. In 2020 inregistra ca numar de angajati 93.000. Numele se pare ca nu a fost ales la intamplare, provine de le VO ice DA ta FONE, ceea ce reflecta in fapt serviciile de date si voce pe care le ofera operatorul. 

Compania de telecomunicatii de origine britanica are actiuni listate la bursa sub simbolul VOD. 

In 2020 veniturile declarate au fost de 44.97 billion de euro. 

CEO Vodafone 

Din octombrie 2018 si pana in prezent la carma companiei se afla Nick Read. Nick s-a alaturat aici in 2001, unde a indeplinit roluri importante pana la cea suprema de CEO. A fost CFO, COO la filiale din India, Egipt, Australia de asemenea. 

Inainte de aceasta pozitie, a avut functii financiare la nivel global la United Business Media Plc si Federal Express Worldwide. 

In postura sa de CEO a fost cel care a marcat oarecum trecerea la o noua era digitala. In 2018 compania Vodafone anunta concedieri masive, aproximativ 8% din forta de munca umana sa fie inlocuita de robotizari si automatizari. 

Prognoza Vodafone 

Vodafone are o capitalizare de piata de 42,77 miliarde de dolari si genereaza venituri de 51,14 miliarde de dolari in fiecare an. Operatorul de telefonie mobila castiga venituri nete (profit) de 130,82 milioane de dolari anual sau 0,94 dolari pe baza castigurilor din actiuni. 

Pentru 2022 sunt estimate preturi precum: cel mediu de 174,46, intr-un scenariu optimist de 232,17 pretul cel mai scazut de 117,86. 

In 2025 preturile variaza intre 290,5, o prognoza ridicata, 295,02 si o prognoza scazuta de 288,98. 

Stocul de actiuni Vodafone nu este supraevaluat si este de asteptat sa creasca. 

Evolutia actiunilor Vodafone 

Vodafone a raportat un declin trimestrial de 1,3% al veniturilor organice din servicii, in principal ca efect al pandemiei de coronavirus (COVID-19). Asta se raporteaza in anul 2020. In martie 2020 pretul de tranzactionare era de 14,97 de dolari. Ulterior au crescut cu 3,3 procente. 

La ora actuala analistii spun despre actiunile Vodafone ca sunt o buna investitie, sunt trecute la capitolul cu rating de cumparare. Pretul per actiune este acum de 112.34 GBX. 

Pentru ultimele 200 de zile din an, exista o tendinta ascendenta a acestor actiuni. Estimarile specialistilor arata ca in urmatoarele 12 luni actiunile Vodafone vor creste cu 

31,85%. 

Maxima a fost de 132,11 pe 9 martie 2000. Iar in ultimele 52 de saptamani pretul a fost cu 28,9% peste pretul actual al actiunilor. 

Cum sa cumperi actiuni Vodafone 

Poti face aceste investitii direct din platforma Etoro. Este simplu si rapid si lipsit de comision. Asadar acceseaza www.etoro.com si creeza un cont aici. 

Vei depune in cont atat cat crezi ca iti este de ajuns sa cumperi. Ce trece de 2000 de dolari presupune si ceva extra pasi de validare a datelor tale. 

Cauta in lista disponibila in paltforma actiunile Vodafone si cumpara. 

Cum sa vinzi actiuni Vodafone 

Selecteaza din cont aceste actiuni si dintr-un singur click le poti vinde. Imediat dupa banii sunt in contul tau. 

Potential de risc, potential de profit cu actiunile Vodafone 

Vodafone Group a anuntat ca plateste dividende semestriale, in luna mai. Cei care au investit incepand cu luna iunie vor primi 0,5491 USD per actiune. Randamentul pe  dividende este de 5,8%. 

Aceste actiuni au scor de valoare A, ceea ce indica ca sunt investitii bune. Daca privim sanatatea financiara a acestei companii, precum si perspectivele sale de viitor ne dam seama ca are potential de a depasi performanta pietei. Oricum in ceea ce priveste scorul de crestere este la treapta D. 

Sa nu uitam insa ca are si competitori suficienti pe aceasta nisa, este surclasat de Orange si la acest tablou adaugam si riscurile clasice, volatilitatea pietei. 

Concluzie 

Actiunile Vodafone ar putea fi o idee buna de investit. Pe baza informatiilor detinute poti trage si singur aceste concluzii. In 2021 in luna martie inregistra 315 milioane de clienti la telefonie mobila. In plus, are un pachet de servicii vaste. In ultimii 5 ani a demonstrat cresteri ale veniturilor cu peste 6 procente, ceea ce este un prag foarte bun. 

Sursa foto: https://www.wallpaperflare.com/vodafone-logo-telecommunications-company-symbol-red-vector-wallpaper-qsuw

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.