CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

cum sa cumperi actiuni Walmart

Cum sa cumperi actiuni Walmart

Walmart este unul dintre cei mai mari comercianti cu amanuntul din lume, ce detine aproximativ 11.700 de magazine ce opereaza sub 65 de marci in 28 de tari. Compania a fost infiintata in anul 1962 si are un site de comert care deserveste peste 270 de milioane de clienti. In anul 2018, compania a ajuns la venituri de peste 500,3 miliarde de USD. Aceasta opereaza in peste 50 de state printre care si Puerto Rico si detine de asemenea aproximativ 150 de centre de distributie, respectiv o flota de 61.000 de remorci si 6.100 de tractoare. 

Din acest articol vei afla:

Despre Walmart 

CEO Walmart 

Prognoza Walmart 

Evolutia actiunilor Walmart 

Cum sa cumperi actiuni Walmart 

Cum sa vinzi actiuni Walmart 

Potential de risc, potential de profit cu actiunile Walmart 

Despre Walmart 

Walmart este o corporatie din Statele Unite si unul dintre cei mai mari jucatori din industria de retail globala. Walmart a fost fondata in 1962 de Sam Walton – astazi, compania are peste 11.000 de magazine in 27 de tari diferite si peste 50 de marci. Locatiile companiei vand o gama foarte diversa de produse, de la produse alimentare la electronice. Walmart este cea mai mare companie din lume dupa venituri – in anul fiscal 2020, Walmart a generat venituri de aproape 524 miliarde de dolari. In 2018, compania avea in jur de 2,2 milioane de angajati in intreaga lume. Walmart este listat la bursa din New York sub prescurtarea WMT.

CEO Walmart 

Walmart, asa cum il cunoastem astazi, a evoluat din obiectivele lui Sam Walton pentru o valoare excelenta si un serviciu excelent pentru clienti. “Domnul Sam ”, dupa cum era cunoscut, credea in conducere prin serviciu. Aceasta credinta ca adevarata conducere depinde de serviciul dorit a fost principiul pe care a fost construit Walmart si a condus deciziile luate de companie in ultimii 50 de ani. O mare parte din istoria Walmart este legata de povestea lui Sam Walton insusi si o mare parte din viitorul nostru va avea radacini in principiile domnului Sam.

Sam Walton s-a nascut in 1918 in Kingfisher, Oklahoma. In 1942, la 24 de ani, a intrat in armata. S-a casatorit cu Helen Robson in 1943. Cand s-a incheiat serviciul militar in 1945, Sam si Helen s-au mutat in Iowa si apoi in Newport, Arkansas. In acest timp, Sam a castigat o experienta timpurie cu amanuntul, operand in cele din urma propriul magazin de varietati.

Inspirat de succesul timpuriu al magazinului sau de bauturi vechi si condus sa aduca si mai multa oportunitate si valoare clientilor sai, Sam a deschis primul Walmart in 1962 la varsta de 44 de ani in Rogers, Arkansas.

Compania a devenit publica in 1970, iar veniturile au finantat o expansiune constanta a afacerii. Sam a atribuit cresterii rapide a Walmart nu doar costurilor reduse care i-au atras clientii, ci si asociatilor sai.

Pe masura ce magazinele au crescut, au crescut si aspiratiile lui Sam. Pe langa faptul ca a adus noi abordari si tehnologii in comertul cu amanuntul, el a experimentat, de asemenea, cu noi formate de magazine – inclusiv Sam’s Club si Walmart Supercenter – si chiar a luat decizia de a duce Walmart in Mexic. Frica lui Sam de a oferi preturi mai mici si de a aduce valoarea Walmart clientilor din SUA si nu numai a stabilit un standard pentru compania care traieste pana in prezent.

Angajamentul sau puternic fata de servicii si fata de valorile care ii ajuta pe indivizi, intreprinderi si tara sa reuseasca i-a adus Medalia prezidentiala a libertatii, acordata de presedintele George H. W. Bush in 1992.

In timpul remarcilor de acceptare ale lui Sam, el a exprimat ceea ce va deveni scopul oficial al companiei Walmart.

Sam Walton a murit in 1992, la scurt timp dupa ce a primit Medalia Libertatii, dar mostenirea sa continua. Pana in prezent, Walmart ramane un lider in industria de retail.

Prognoza Walmart 

Pentru investitori, Walmart a facut o treaba excelenta gestionandu-si profitul in crestere, folosind o strategie inteligenta de reinvestire si dand inapoi actionarilor. Incepand cu ianuarie 2020, compania a reinvestit peste 10,7 miliarde de dolari in cheltuieli de capital (CAPEX), a platit dividende de 6 miliarde de dolari si a rascumparat peste 5,7 miliarde de dolari in actiuni.

Walmart are un palmares de crestere a dividendului anual in fiecare an de cand a inceput sa plateasca un dividend in 1974, iar randamentul dividendului sau este de aproximativ 1,55%, incepand cu decembrie 2021.

Incepand din ianuarie 2020, Walmart a castigat aproape 9,5 miliarde de dolari in numerar, oferind oportunitati suplimentare pentru companie de a reinvesti si de a restitui capitalul actionarilor. Toate acestea sunt semne bune ca, indiferent de performanta actuala a actiunilor, Walmart ar trebui sa continuie sa creasca si sa adauge valoare actionarilor prin castiguri de capital si plati de dividende.

In timp ce compania este un gigant al comertului cu amanuntul, a facut, de asemenea, o treaba admirabila, asigurandu-se ca nu se misca lent. Walmart a facut progrese in introducerea de noi tehnologii, cum ar fi o aplicatie „scan and go” pentru iOS si Android.

Aplicatia scan-and-go este conceputa pentru a oferi clientilor un mod mai eficient de cumparaturi si, de asemenea, face operatiunile zilnice ale Walmart mai eficiente. In plus, compania a investit in comertul electronic pentru a impiedica concurenta de la Amazon si eBay. De asemenea, a lansat strategii de comert electronic emergente, cum ar fi dulapuri pentru comenzi online.

Walmart a ghidat pentru EPS de 6,20-6,35 dolari pentru intregul an fata de o vizualizare anterioara pentru o crestere a “cifrelor simple mari”. Analistii se asteptau ca veniturile Walmart sa creasca cu 9,5% pana la 6 USD pe actiune in anul fiscal 2022.

Gigantul de retail Dow Jones a anuntat anterior un nou program de rascumparare de 20 de miliarde de dolari si si-a ridicat dividendul trimestrial la 2,20 USD de la 2,16 USD pe actiune.

In viitor, castigurile Walmart vor creste cu 16% in 2021 si cu 5% in 2022.

Evolutia actiunilor Walmart 

Walmart EPS a crescut cu 14% la 1,78 dolari. Veniturile au crescut cu 2,4% la 141 miliarde dolari si au crescut cu 0,6% in valuta constanta. Walmart bate cu usurinta punctele de vedere ale analistilor pentru liniile de sus si de jos. Vanzarile in acelasi magazin din SUA au crescut cu 5,2%, companiile Sam’s Club crescand cu 7,7%, ambele in scadere brusca fata de trimestrul de anul trecut, influentat de pandemie.

In T2, vanzarile de comert electronic din SUA au crescut cu 6%, in scadere fata de 37% in T1 si in scadere de la 69% in T4 2020. Vanzarile internationale au scazut cu 15% pe fondul dezinvestirilor.

In trimestrul II, se astepta ca Walmart sa beneficieze de un puternic sezon de cumparaturi inapoi la scoala, precum si de creditul fiscal pentru copii. Vizitele din iulie au crescut cu 2,9% fata de aceeasi luna din 2019, in timp ce vizitele la Target au crescut cu 15,9% pentru acea perioada, potrivit firmei de date Placer.ai.

Cum sa cumperi actiuni Walmart 

Daca te gandesti sa cumperi actiuni Walmart o poti face foarte simplu de pe una dintre cele mai cunoscute platforme: www.etoro.com. Tot ce trebuie sa faci este sa iti creezi aici un cont.

Alimenteaza contul cu suma pe care vrei sa o investeti. Daca suma depaseste 2000 de dolari trebuie sa urmaresti cativa pasi pentru validarea identitatii. 

Alege Walmart si apasa pe close trade. 

Cum sa vinzi actiuni Walmart 

Poti vinde actiuni Walmart tot din aceasta platforma, la fel de simplu.

Potential de risc, potential de profit cu actiunile Walmart 

Compania Walmart a reusit sa isi sporeasca veniturile de la aproximativ 100 de miliarde de USD trimestrial inca de la inceputul anului 2010. Acesta a urcat pana la aproape 140 de miliarde de USD in anul 2018. 

In timp ce rata dividendelor a crescut destul de mult in ultimii 15 ani, Walmart inca ramane la nivelul in care garanteaza siguranta acestor dividente daca punem in calcul o schimbare nefavorabila in activitatea de afaceri. 

Totusi, am putea spune ca este o investitie buna.

Concluzie 

Asa cum am mai mentionat, compania Walmart este cea mai mare retea de retail din intreaga lume. Este o poveste de succes de ani de zile, profiturile fiind destul de mari. Daca iti doresti sa investesti in actiunile acestei companii, analistii sunt de parere ca este o decizie buna. 

Sursa foto:  https://www.bemidjipioneer.com/business/retail/4324556-Walmart-says-it-will-keep-selling-guns-even-as-advocacy-groups-and-workers-voice-concerns

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.