CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Cum sa cumperi actiuni Western Union

Cum sa cumperi actiuni Western Union

Western Union este compania care a devenit un adevarat imperiu in serviciile de transferuri de bani. Cu sediul in Meridian, Colorado, SUA. Pana in anul 2006 insa, Western Union a fost cea mai cunoscuta drept companie pe piata de schimb de telegrame. Ulterior, serviciile oferite s-au adaptat vremurilor mai moderne si acum vorbim despre transfer de bani intre persoane, ordine de plata, plati si servicii comerciale.

Daca te intereseaza actiunile Western Union ai ajuns in locul potrivit. Din acest articol vei afla:

Despre Western Union

CEO Western Union

Prognoza Western Union

Evolutia actiunilor Western Union

Cum sa cumperi actiuni Western Union

Cum sa vinzi actiuni Western Union

Potential de risc, potential de profit cu actiunile Western Union

Despre Western Union

Western Union de astazi este companie fuzionata a doi parteneri ce la inceput erau competitori. Si-au unit fortele in 1856 si la insistentele unuia din co fondatori, Ezra Cornell, a castigat numele de Western Union Telegraph Company.

Incepand cu 1871 a fost introdus si serviciul de transfer de bani. Asta pentru ca telefonia incepuse sa inlocuiasca telegraful. 

Dupa 155 de ani de activitate continua Western Union si-a incheiat activitatea de transfer telegrame. Acum este una din cele mai mari retele de transfer bani din intreaga Europa. Este inclusa in topul companiilor pe nisa sa, ofera servicii rapide si sigure, cu tarifuri accesibile. 

CEO Western Union

La ora actaula CEO este Hikmet Ersek. Si-a inceput cariera in servicii financiare in 1986. In 1996 se alatura grupului GE Capital. 

De cand este la carma companiei, Western Union si-a diversificat serviciile. Au fost introduse serviciile digitale de plati, s-a extins activitatea de transfer de bani cu amanuntul in peste 55 de mii de locatii din lume si in peste 100 de mii de bancomate. 

Conform statisticilor de la finele anului trecut, actiunile Western Union in timpul mandatului lui Ersek au crescut cu 61 de procente. 

Prognoza Western Union

Conform analistilor de pe Wall Street actiunile Western Union listate la bursa sub denumirea WU au avut castiguri de 0,48 USD. 

Acest furnizor de servicii de credit a castigat 1,29 miliarde de dolari. Estimarile specialistilor au fost pe-aproape, 1,25 miliarde de dolari. Western Union a avut rentabilitate de 424,46% si o marja neta de 16,10%. 

Conform estimarilor pretul va varia de la 21 de dolari pana la un pret mediu de 27 de dolari, anual. Pentru 2022 se anunta un pret estimativ de 23,50 USD, iar asta ar insemna o crestere de 14,4% fata de costul actual. 

Cu o capitalizare de piata de 8,35 miliarde de dolari si venituri generate de 4,84 miliarde de dolari in fiecare an, Western Union castiga net 744,30 milioane de dolari din profit si 1,87 dolari pe baza castigurilor din actiune. 

Evolutia actiunilor Western Union

Actiunile Western Union avea in martie 2020 un pret de 21,73 USD. A continua o scadere de 5,5%, iar acum au un pret de 20,54 dolari.  

Compania plateste si dividende. Asta se intampla anual, iar cota este de 0,94 dolari per actiune. Randamentul acestora este in prezent de 4,58%. Asta inseamna mai mult decat toate actiunile care platesc dividende. Aici a fost o crestere constanta, vreme de 14 ani de-a randul. 

Cum sa cumperi actiuni Western Union 

Actiunile Western Union le poti cumpara online si tranzactiona simplu, rapid si sigur. In pasi concreti, acceseaza mai intai pagina www.etoro.com si creeaza un cont aici.

Alimenteaza cu suma dorita, iar ce trece de 2000 de dolari inseamna si ceva pasi in plus pentru validarea identitatii. 

Din lista de actiuni disponibile alege actiunile dorite si close trade.  

Cum sa vinzi actiuni Western Union 

Selecteaza din cont aceste actiuni si dintr-un singur click le poti vinde. Asteapta insa momentul oportun pentru asta a vinde. 

Potential de risc, potential de profit cu actiunile Western Union

Compania are sanse de continuitate si cu un randament bun al actiunilor. A investit constant, iar ca urmare a digitalizarii din epoca moderna tine pasul cu viata moderna. Estimarile arata ca isi consolideaza pozitia si veniturile din transferul digital de bani ajunge la un miliard de dolari anul acesta. Asta inseamna o crestere fata de anul trecut, cand avea doar 850 de milioane de dolari. 

Desigur, nu este lipsita de competitori. Transferurile interbancare sunt acum mai accesibile si ele. Insa compania face mutari strategice constant. Recent a incheiat si un acord cu Goldfinch Partners si Grupul Baupost. Astfel, intentia este de a aprofunda piata transfrontaliera globala. Totodata compania face economii insemnate anual, reducand costuri de 50 de milioane de dolari pana in 2022.

Concluzie 

Cu 11 mii de angajati in lume, Western Union este una din cele mai mari companii de transfer de bani. Ramane o alegere populara cu a sa retea solida de transferuri de bani. 

Compania are si o pozitie puternica de lichiditate, nivel de datorii scazut de asemenea. 

Genereaza mult numerar si isi foloseste cu prudenta capitalul. Acestea fiind spuse, actiunile Western Union ar putea fi una din cele mai bune investitii pentru tine. 

Sursa foto: https://www.fool.com/quote/nyse/wu/

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.