CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

cum sa cumperi actiuni wheat

Cum sa cumperi actiuni wheat

Graul este unul din elementele importante din industria alimentara si cea a bauturilor. Sursa de hrana pentru omenire, inca din cele mai vechi timpuri, graul este produs de baza si la ora actuala. A fost comercializat ca marfa inca de la aparitia negotului. La ora actuala putem vorbi despre o piata a graului in valoare de peste 6,7 trilioane USD.

Vazut ca o buna investitie, pentru ca este o materie prima de baza pentru diverse sectoare secundare din industria alimentara, ai ajuns in locul potrivit pentru a afla mai multe despre domeniul acesta. 

Din acest articol vei afla: 

Despre actiunile wheat 

Prognoza actiunilor wheat

Evolutia actiunilor wheat

Cum sa cumperi actiuni wheat

Cum sa vinzi actiuni wheat

Potential de risc, potential de profit cu actiunile wheat

Despre actiunile wheat 

Graul este cultivat in intreaga lume. Titlul de cel mai mare producator de grau il detine China, urmat indeaproape de India, Rusia si de America. Este comercializat la scara larga.

Exista moduri prin care actiuni cu grau ar putea fi valoroase. Trebuie insa spus ca acestea sunt supuse capriciilor pietei. Pe masura ce diversele nise cresc, vor fi necesare recolte accesibile, cele care cer resurse putine si din care se pot produce o varietate de alimente. Pe masura ce va creste spre exemplu consumul de carne, creste si cea de grau, ca sursa de hrana pentru animale. 

Insa graficul cu evolutia pretului la grau este influentat de diversi alti factori de asemenea, de la fluctuatii de cerere si oferta – la nivel global – la conditiile meteo, nivelul de recolta de la an la an etc. 

Prognoza actiunilor wheat

Se pare ca post pandemie mai multe industrii isi revin si inregistreaza cresteri. Piata globala de materii prime cunoaste un puternic avant incepand cu aprilie anul curent. Economiile se redeschid, asadar o crestere a inflatiei este de asteptat. Investitorii vor fi determinati sa isi creasca expunerile la marfuri. 

Dow Jones Commodity este indicele care masoara evolutia preturilor, iar acesta a crescut cu 23 de procente de la inceputul acestui an, adica cu 60% in ultimele 12 luni. 

In istoria preturilor, graul a atins cota sa maxima istorica in 2008, cu un pret de 1334.50. 

Evolutia actiunilor wheat

Pretul graului a crescut tot mai mult in ultima vreme, contorizand din luna mai. Doar ca sunt de asteptat minusuri la aprovizionari caci unii dintre cei mai mari producatori au avut parte de seceta – Brazilia, regiunea Marii Campii, Midwest din SUA. 

In luna aprilie, Departamentul pentru Agricultura din SUA a modificat pozitiv estimarea pentru consum global de grau, la 781 de milioane de tone pentru anul agricol 2020/2021. 

Luna aceasta pe piata americana pretul graului era de 6,82 dolari/busel (un busel de grau = 27,22 kilograme). Acum pretul inseamna 0.26 EUR per kilogram. 

Cum sa cumperi actiuni grau 

Poti cumpara foarte usori actiuni wheat, fara comision, inregistrandu-te pe platforma www.etoro.com

Aici vei crea un cont, il validezi si poti incepe imediat dupa sa faci tranzactii.

Alege actiunile dorite, dupa ce ai alimentat contul si cumpara rapid ce si cat iti doresti. 

Cum sa vinzi actiuni wheat 

Pentru a vinde actiunile detinute vei folosi acelasi cont si cu aceeasi usurinta poti vinde instant. In cateva secunde banii sunt in contul tau. 

Potential de risc, potential de profit cu actiunile wheat

Graul are un potential mare. Cei care investesc in astfel de actiuni stiu ca acestea cresc rapid, sunt utile in domenii diverse, au termen de valabilitate lung. In plus, graul este apreciat pentru valoarea sa nutritionala si continutul mare de proteina. 

Exista insa si un risc, cel al conditiilor fluctuante de pe piata. Si in acest domeniu cotatiile bursiere pot schimba brusc cursul. 

Concluzie

Cadem de acord cu totii ca piata mondiala a graului este una din cele mai tranzactionate piete de marfuri.  Nu este insa imuna la riscuri. Poate fi o piata profitabila pentru comercianti si investitori. Datele arata ca exista potential de crestere a preturilor. Chiar recent, pretul la faina de grau in SUA a crescut mult si brusc. Analistii prezic o crestere de 11-14% pana la finele acestui an. 

Sursa foto: https://ahdb.org.uk/cereals-market-insight 

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.