CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Cum sa cumperi actiuni Wizz Air

Cum sa cumperi actiuni Wizz Air

Wizz Air este compania aeriana low cost ce detine monopol pe acest segment in Europa Centrala si de Est. Are in flota sa 120 de aeronave Airbus A320 si A321. Activeaza pe 700 de rute, are 25 de baze si conexiuni in 44 de tari. Totodata trebuie mentionat ca Wizz Air este membru a Asociatiei Internationale a Transporturilor Aeriene (IATA) si a Operational Safety Audit (IOSA), ceea  ce presupune recunoasterea sigurantei companiilor aeriene. 

Pandemia a adus o lovitura puternica companiilor aeriene, insa lucrurile se redreseaza. Descoperim in randurile ce urmeaza o scurta analiza a acestor actiuni si cum sa cumperi. 

Din acest articol vei afla:

  1. Despre Wizz Air 
  2. CEO Wizz Air 
  3. Prognoza Wizz Air 
  4. Evolutia actiunilor Wizz Air 
  5. Cum sa cumperi actiuni Wizz Air 
  6. Cum sa vinzi actiuni Wizz Air 
  7. Potential de risc, potential de profit cu actiunile Wizz Air 

Despre Wizz Air 

Wizz Air este din Bulgaria, renumita companie low-cost cu sediul central pe aeroportul din Budapesta. A fost infiintata in 2013, in septembrie. 

In ultimii ani Wizz Air s-a extins si prin deschiderea unor noi baze operationale. S-a intamplat asta in Republica Ceha, Bulgaria, Macedonia, Romania, Lituania si Serbia. Iar cresterile au fost vizibile de la an la an si prin numarul de pasageri transportati. In 2011 inregistra 11 milioane de pasageri, cu 15 procente mai mult comparativ cu anul precedent. 

CEO Wizz Air 

Din 2003 CEO este Jozsef Varadi. Acesta a condus transportatorul national maghiar Malev o perioada – 2011 – 2013. In acest proiect spune chiar el ca a reusit sa reduca pierderile cu pana la 80 de procente, printr-un complex proces de reinnoire de flota. 

In cariera sa a bifat si managementul la Procter & Gamble. In ultimii ani a facut parte de asemenea din boardurile Lufthansa Technik Budapest (2001-2003), Wizz Air Bulgaria (2005-2009), Wizz Air Ucraina (2008-2009), Mandala Airlines (2007-2011). 

Prognoza Wizz Air 

Actiunile la bursa Wizz Air sunt estimate la o valoare de 825 de milioane de lire sterline. In perioada de pandemie au fost in cadere libera. O simpla comparatie ne demonstreaza situatia dramatica: noua tulpina de corona a scazut in februarie anul curent cu peste 80 de procente numarul de pasageri transportati, fata de aceeasi perioada cu un an in urma. 

Mai punem la socoteala si faptul ca in spatiul public au aparut informatii cu privire la faptul ca cel mai mare actionar la Wizz Air,  anume Indigo Partners, decidea vanzarea de actiuni in valoare de 400 de milioane de lire sterline si tragem concluzia ca lucrurile nu sunt prea fericite. Companiile aeriene spera ca vaccinul anti covid sa fie o salvare pentru redresare. 

Evolutia actiunilor Wizz Air 

Pretul unei actiuni wizz Air la momentul actual este 4,776.00 GBX. In martie 2020 vorbeam despre un pret de GBX 3.112. De atunci inca se remarca redresarea, o crestere de peste 54,6%.

In ceea ce priveste previziunile pentru aceste actiuni analistii sunt de acord ca vor fi variatii majore, de la 2.500 GBX la 6.000 GBX. Pentru urmatoarele 12 luni sunt preconizate preturi in jur de 4.762,54 GBX. 

Cum sa cumperi actiuni Wizz Air 

Actiunile Wizz Air le poti cumpara cand crezi ca este moment oportun tie si cand bugetul iti permite. Poti face asta online, simplu si rapid. Acceseaza platforma www.etoro.com, creeaza un cont si alimenteaza-l.

Suma depusa in cont conteaza in sensul in care la pragul de 2000 de dolari ti se cere verificare de identitate.

Dupa ce contul este alimentat, alese actiunile Wizz Air, seteaza suma si incheie deal-ul. 

Cum sa vinzi actiuni Wizz Air 

La fel de simplu le poti vinde, daca simti un context vulnerabil sau de ce nu, chiar profitabil. Selecteaza din cont actiunile Wizz Air si close trade. 

Potential de risc, potential de profit cu actiunile Wizz Air 

Avantajul major il reprezinta cifrele si increderea ca aceste actiuni vor genera bani frumosi. Pana la urma ce este de necontestat arata ca Wizz Air valoreaza peste 5 miliarde de lire si genereaza  in medie venituri de 847,20 milioane de lire sterline, anual. 

Are insa si competitori, printre care Air Canada (AC), Deutsche Lufthansa (LHA), easyJet (EZJ), Exchange Income (EIF), Chorus Aviation (CHR), Ryanair (RYA), Global Crossing Airlines Group (JET), Air China (AICAF), Air New Zealand (ANZFF), Air New Zealand (AIZ), AirAsia Group Berhad (AIABF), Alliance Aviation Services (AQZ), Cebu Air (CEBUY), Cebu Air (CEBUF), Chorus Aviation (CHRRF).

Sa tinem cont si de alt potential risc: companiile aeriene si-au anulat in ultima vreme comenzile de aeronave. Flota imbatraneste, calitatea serviciilor scade. 

Concluzie 

Wizz Air inregistreaza anual 40 de milioane de pasageri. Din 2015 de cand s-a listat la bursa, actiunile acestei companii au crescut considerabil. Recent, reprezentantii au anuntat ca isi continua investitiile in aeronave si ca sunt in plin proces de redresare post pandemica. La cat de vulnerabil este contextul actual, nimic nu pare sigur de investit. 

Sursa foto: https://business-review.eu/featured/wizz-air-to-list-on-london-stock-exchange-63318

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.