CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Cum sa cumperi actiuni Xerox

Cum sa cumperi actiuni Xerox

Xerox Holdings Corporation sau simplu Xerox este companie americana ce vinde produse si servicii ce tin de documentele tiparite si digitale. Este prezenta in peste 160 tari. 

Opereaza ca o societate holding. Este fondata in 2019 si cu sediul central in Norwalk. Daca te intereseaza sa cumperi actiuni Xerox ai ajuns in locul potrivit. 

Din acest articol vei afla:

  1. Despre Xerox 
  2. CEO Xerox 
  3. Prognoza Xerox 
  4. Evolutia actiunilor Xerox 
  5. Cum sa cumperi actiuni Xerox 
  6. Cum sa vinzi actiuni Xerox 
  7. Potential de risc, potential de profit cu actiunile Xerox  

Despre Xerox 

Despre Xerox putem vorbi inca din 1906. O afacere de hartie fotografica se infiinta pe atunci, 

The Haloid Company in Rochester, New York. in 1958 a fost insa redenumita in Compania Haloid Xerox si venea sa introduca copiatoarele xerografice. Desi exista de ceva vreme, era vorba acum de prima sa aplicatie comerciala. In 1961 isi schimba din nou numele in Xerox Corporation. 

In epoca moderna Xerox ajunge sa fie divizata in 2 companii. Una este de tehnologie documentara, ce valoreaza 11 miliarde de dolari si una de servicii, cu valoare de 7 miliarde de dolari. Un alt capitol important in evolutia acestei companii este si despre programul sau de restructurare, menit sa aduca economii de 2,4 miliarde de dolari.

CEO Xerox 

John Visentin este CEO din 2018, functie detinuta anterior de Ursula Burns si mai apoi de Jeff Jacobson. Despre acest personaj sunt putine aspecte stiute, insa cert este ca are un background solid pe nisa IT. A lucrat pentru IBM pentru perioade lungi de timp, in pozitii diverse. 

A fost CEO la Novitex Enterprise Solutions, companie ce oferea servicii back office. Cat priveste scopul sau la Xerox, acesta ar fi declarat ca intentioneaza sa redefineasca compania. 

Prognoza Xerox

Xerox inregistreaza venituri de 7,2 miliarde dolari si o crestere de 2,5%. Fluxul de numerar operational din operatiuni continue este de cel puțin 600 milioane de dolari. 

Conform analistilor Wall Street actiunile Xerox nu sunt tocmai pe roze. Este un timp oportun de a cumpara ieftin, in speranta unei reveniri in forta sau momentul sa vindeti. 

Prognoza arata un pret de 18,33 USD in toamna acestui an, adica o scadere fata de pretul actual. 

Cu o capitalizare de piata de 3,81 miliarde de dolari, furnizorul de servicii de tehnologie informationala are un castig net 92 de milioane de dolari in fiecare an sau 1,41 dolari pe baza castigurilor din actiuni. 

Evolutia actiunilor Xerox 

La momentul actual actiunile Xerox se tranzactioneaza cu 21.32 USD per actiune. In martie 2020 actiunile acestea se tranzactionau cu 27,84 USD. Iar de atunci sunt in scadere cu 23,4%.

Rata anuala estimata de crestere a veniturilor de 24,11% nu va depasi rata medie de crestere a castigurilor din aceasta industrie si anume 66,82%.

In 2021 Xerox inregistra castiguri de 297.000.000 de dolari. In 2023 se estimeaza ca vor fi castiguri de 408.731.861 USD.

Cum sa cumperi actiuni Xerox 

Actiunile Xerox le poti cumpara online si tranzactiona simplu. Acceseaza mai intai pagina www.etoro.com si creeaza un cont aici.

Alimenteaza contul pentru a incepe sa tranzactionezi actiuni. 

Cauta in lista de actiuni Xerox, adauga cat doresti sa investesti si esti la un click distanta de a cumpara. 

Cum sa vinzi actiuni Xerox 

Selecteaza din cont aceste actiuni si dintr-un singur click le poti vinde. 

Potential de risc, potential de profit cu actiunile Xerox  

Consiliul de administratie Xerox Holdings Corporation anunta ca vor fi platite dividende de 0,25 USD per actiune, incepand cu 1 noiembrie. Asta inseamna anula 4,8% din pretul curent al actiunilor. Este peste media dividendelor pe piata de profil. Aceasta masura ar putea incuraja mai mult investitiile in actiunile Xerox. 

Dar sa nu uitam nici de riscul major, ce tine de viitorul incert al companiei, vazut prin prisma digitalizarii. La ora actuala tot mai multi utilizeaza comunicarea online, folosesc documente digitale. 

Concluzie 

Cu peste 24  de mii de angajati in toata lumea, Xerox este o companie solida, dar cu performante slabe la bursa, cel putin in acest moment. 

Inainte de a investi avem un scop propus. Si in acest caz, cu aceste actiuni trebuie sa avem in vedere plusurile si minusurile. Actiunile Xerox Corp nu garanteaza profit pe termen scurt. Depinde si ce evolutie va avea piata.

Sursa foto: https://www.businesswire.com/news/home/20210909005313/en/Xerox-Transfers-Stock-Exchange-Listing-from-NYSE-to-Nasdaq

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.