CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Cum sa cumperi actiuni Zoom

Cum sa cumperi actiuni Zoom

La momentul actual, Zoom a devenit una dintre cele mai importante retele de socializare din lume, fiind zilnic utilizata de oameni pentru a lucra sau pentru a tine legatura cu prietenii si familia. Nu este o retea de socializare propriu-zisa, ci mai degraba un serviciu de videoconferinte. 

Din acest articol vei afla:

  1. Despre Zoom 
  2. CEO Zoom   
  3. Prognoza Zoom   
  4. Evolutia actiunilor Zoom  
  5. Cum sa cumperi actiuni Zoom 
  6. Cum sa vinzi actiuni Zoom 
  7. Potential de risc, potential de profit cu actiunile Zoom 

Despre Zoom 

Zoom a devenit odata cu pandemia una dintre cele mai utilizate platforme de socializare, atat pentru sedinte video, cursuri online, cat si pentru reuniuni familiale, petreceri, intalniri sau slujbe religioase. 

Zoom ofera teleconferinte video unde pot participa pana la 100 de oameni si vine si cu posibilitatea de a afisa imagini predefinite sau la alegere pe fundal, de a schimba unghiul camerei, de a inregistra sesiunile video si de a trimite mesaje.

Potrivit firmei Apptopia, in luna ianuarie a anului 2020 aplicatia era descarcata de 56.000 de ori zilnic la nivel mondial, acest numar ajungand si la milioane. 

In anul 2019, luna aprilie, Zoom a intrat pe burse si a obtinut rezultate mult mai bune decat alte companii cunoscute precum Lyft sau Uber, astfel ca actiunile aplicatiei Zoom au crescut cu aproximativ 72% chiar in prima zi de tranzactionare, compania fiind evaluata la 16 miliarde de dolari. Pana la finalul lunii martie in acelasi an, valoarea a ajuns la 40 de miliarde. 

CEO Zoom

Zoom a fost lansata in anul 2011, de catre Eric Yuan, fondator si CEO. Acesta a parasit Cisco, unde a fost unul dintre cei mai importanti ingineri ai platformei video WebEx, scrie Digi24. 

Eric S. Yuan nascut la 20 februarie 1970 este un om de afaceri, inginer miliardar chinez-american, CEO si fondator al Zoom Video Communications, din care detine 22%.

Dupa ce si-a obtinut masteratul, Yuan a locuit la Beijing si a urmat un program de formare in Japonia timp de patru luni. Inspirat de Bill Gates, care a vorbit in Japonia in 1995, s-a mutat in Silicon Valley in 1997 pentru a se alatura boomului tehnologic. La acea vreme, Yuan vorbea foarte putin engleza si a aplicat de 9 ori inainte de a primi o viza in Statele Unite.

La sosirea in SUA, Yuan s-a alaturat WebEx, un startup de conferinte web, unde a fost unul dintre primii 20 de angajati. Compania a fost achizitionata de Cisco Systems in 2007, moment in care a devenit vicepresedinte de inginerie. In 2011, Yuan a lansat un nou sistem de conferinta video compatibil cu smartphone-urile pentru managementul Cisco. Cand ideea a fost respinsa, Yuan a parasit Cisco pentru a-si infiinta propria companie, Zoom Video Communications.

In 2019, Zoom a devenit o companie publica printr-o oferta initiala, moment in care Yuan a devenit miliardar. Bogatia sa a crescut in timpul pandemiei COVID-19, deoarece Zoom a beneficiat de trecerea la munca online si la predarea cursurilor din invatamant. La 1 septembrie 2020, valoarea neta a lui Yuan era estimata la 16,4 miliarde USD, o cifra cu 360% mai mare decat valoarea sa neta la inceputul anului. In martie 2021, Yuan a transferat actiuni Zoom in valoare de 6 miliarde de dolari catre Grantor Retained Annuity Trust, pentru care Yuan este administrator. 

Prognoza Zoom 

Zoom tranzactiona in luna ianuarie anul 2021 cu 356 USD. Raportul dintre cotatii si profitul pe actiunie arata 247. Asta a insemnat ca a avut un castig de 1,44 USD per actiune in ultimele 12 luni, pe perioada pandemiei. Zoom a traversat cea mai buna perioada pentru ca in urma cu un an actiunile ajungeau la 73 USD, iar in luna octombrie 2020 au ajuns la 550 USD. Doar ca actiunile au cam inceput sa scada, de cand cu vaccinarea populatiei. 

Viitorul nu pare atat de stralucit pe cat s-ar astepta si asta pentru ca speculatiile au cam atins apogeul, iar unii experti sunt de parere ca multi vor pierde, pentru ca nimic nu creste la infinit. 

Mai mult decat atat, atunci cand cresterea se va opri, nu va urma o stagnare, ci mai degraba o prabusire dureroasa, iar multi investitori vor fi afectati si dezamagiti. 

Evolutia actiunilor Zoom 

Dupa cum bine stim, Zoom a debutat pe piata bursiera in anul 2019, luna aprilie la un pret de 36 USD pe actiune. Aceasta si-a dublat valoarea la inchiderea primei sesiuni de tranzactionare. Astfel ca Zoom a incheiat anul cu 67 USD. 

Atunci cand au inceput masurile de izolare in Europa, actiunile Zoom au crescut puternic, din motive lesne de inteles. 

Investitorii s-au bucurat foarte mult de rezultatele companiei in anul 2020 (al doilea trimestru), veniturile crescand pana la 663,5 USD cu aproximativ 355% mai mult decat in anul 2019 si, spre bucuria investitorilor, cu mult peste ceea ce au estimat specialistii. 

In acest context, Zoom a trecut de la 10 milioane de utilizatori la peste 300 de milioane in anul 2020 luna aprilie. 

Daca in anul 2019 Zoom a tranzactionat cu 67 USD, la momentul actual tranzactioneaza cu 272,88 USD. 

Cum sa cumperi actiuni Zoom 

Daca vrei sa cumperi actiuni Zoom, atunci poti accesa platforma www.etoro.com

Dupa ce ai accesat platforma si ai facut aici un cont, poti alimenta suma pe care o doresti sau de care dispui momentan. Daca aceasta depaseste 2000 de dolari va trebui sa treci peste cativa pasi de securitate. 

Felicitari, ai cumparat cu succes actiuni Zoom! 

Cum sa vinzi actiuni Zoom 

Daca vrei sa vinzi actiuni Zoom, poti tranzactiona din aceeasi platforma Etoro. Totul este la fel de simplu. 

Potential de risc, potential de profit cu actiunile Zoom 

Avand in vedere ca nu este de foarte mult timp pe piata bursiera, dar a avut cresteri importante pe  perioada pandemiei, nu stim exact care va fi viitorul, atat timp cat nimic nu este sigur. Se poate prabusi sau poate creste la fel de mult ca pana acum. 

Spre exemplu, actiunile Zoom s-au prabusit cu 16% la inceputul lunii septembrie anul 2021, asta chiar la inceputul sedintei de tranzactionare. Deci, nu putem vorbi despre un viitor concret de crestere in acest sens. 

Exista riscuri si avantaje la fiecare companie pe piata bursiera, unde pot creste sau scadea in aceeasi masura. 

Concluzii 

Compania Zoom este cunoscuta la nivel mondial care a fost langa noi in perioada pandemiei atunci cand a trebuit sa lucram de acasa, sa avem conferinte, comunicate de presa, slujbe, intalniri cu familia si prietenii etc. 

Vedem ce se va intampla in viitorul apropiat si important este ca daca ne dorim sa investim trebuie sa fim la curent cu toate noutatile pentru a lua decizia buna. 

Sursa foto: https://www.economiczoom.ro/stiri-economice-financiare-de-afaceri/telecom-it-c-online/de-ce-zoom-a-devenit-aplicatia-preferata-a-lucratorilor-de-la-distanta-in-timpul-crizei-covid-19.html

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.