CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Cum sa cumperi actiuni Zynga

Cum sa cumperi actiuni Zynga

Zynga, o companie recunoscuta pentru jocurile de pe Facebook, a strans aproximativ un miliard de dolari in IPO-ul de pe bursa americana, totodata fiind evaluata la 7 miliarde de dolari. 

Din acest articol vei afla:

  1. Despre Zynga 
  2. CEO Zynga 
  3. Prognoza Zynga 
  4. Evolutia actiunilor Zynga 
  5. Cum sa cumperi actiuni Zynga 
  6. Cum sa vinzi actiuni Zynga 
  7. Potential de risc, potential de profit cu actiunile Zynga 

Despre Zynga 

Zynga Inc. este un dezvoltator american de jocuri sociale care ruleaza servicii de jocuri video. Acesta a fost fondat in aprilie 2007 cu sediul in San Francisco, California, Statele Unite. 

Compania se concentreaza in principal pe platformele de retele mobile si sociale. “Conectarea lumii prin jocuri” este misiunea Zynga. 

Zynga si-a lansat cel mai cunoscut joc, FarmVille, pe Facebook in iunie 2009, ajungand la 10 milioane de utilizatori activi zilnici in decurs de sase saptamani. In august 2017, Zynga avea 30 de milioane de utilizatori activi lunari. In 2017, cele mai reusite jocuri ale sale au fost Zynga Poker si Words with Friends 2, cu aproximativ 57 de milioane de jocuri jucate in orice moment; si CSR Racing 2, cel mai popular joc de curse de pe dispozitivele mobile.  Zynga a inceput sa tranzactioneze pe NASDAQ la 16 decembrie 2011, sub marcatorul ZNGA.

In iunie 2020, Zynga a anuntat ca va cumpara dezvoltatorul turc Peak pentru 1,8 miliarde de dolari in cea mai mare achizitie realizata vreodata. Incepand cu februarie 2021, Zynga lucreaza la un joc gratuit pentru dispozitive mobile si Nintendo Switch, intitulat Star Wars Hunters.

CEO Zynga 

Frank Gibeau este directorul executiv al Zynga. S-a alaturat lui Zynga ca CEO in martie 2016 si este membru al consiliului de administratie Zynga din august 2015. Gibeau este un expert in industria jocurilor mobile, PC si consola, cu 25 de ani de experienta in divertisment interactiv.

In calitate de CEO al Zynga, Gibeau a condus schimbarea si tranzitia companiei catre o crestere rapida. Limita de piata a lui Zynga in timpul mandatului lui Gibeau ca CEO aproape s-a triplat, in mare parte, datorita optimizarii serviciilor live si consolidarii portofoliului companiei de francize extrem de populare, inclusiv CSR Racing, Words With Friends si Zynga Poker. Sub conducerea lui Gibeau, Zynga a achizitionat o serie de jocuri, inclusiv hituri globale Empires & Puzzles si Merge Dragons !, precum si parteneriate securizate de dezvoltare a jocurilor cu unele dintre cele mai emblematice marci din lume si francize de divertisment, precum Game of Thrones, Harry Potter, si Star Wars. Seria revolutionara de achizitii de studiouri a lui Gibeau, inclusiv Gram Games si Small Giant Games, impreuna cu inovatia si succesul din portofoliul de jocuri au pozitionat Zynga drept una dintre companiile publice de jocuri cu cea mai rapida crestere din lume in 2019 si au avut ca rezultat cele mai mari rezervari trimestriale si venituri in istoria lui Zynga. 

Gibeau a petrecut mai mult de doua decenii la Electronic Arts, unde a detinut o serie de roluri influente de conducere in afaceri si produse. Cel mai recent, a ocupat functia de vicepresedinte executiv al EA Mobile, unde a condus strategia, dezvoltarea produselor si publicarea pentru afacerea cu jocuri mobile in crestere rapida a companiei. In acest rol, Gibeau a gestionat portofoliul EA de francize populare de mobil, inclusiv The Simpsons: Tapped Out, Plants vs. Zombies, Real Racing, Bejeweled, Star Wars, Minions, SimCity, EA SPORTS si The Sims. In plus, Gibeau a condus crearea unei noi tehnologii mobile IP si platforma, precum si operatiunea de publicare EA Chillingo.

Inainte de a conduce compania de telefonie mobila a EA, Gibeau a fost presedinte al EA Labels din 2011 pana in 2013, unde a supravegheat dezvoltarea IP, gestionarea produselor la nivel mondial si marketingul pentru proprietatile majore ale consolelor si computerelor, inclusiv Battlefield, FIFA, Madden NFL, Need for Speed, SimCity, Star Wars: Old Republic, Mass Effect, Dragon Age si The Sims. De asemenea, a petrecut patru ani ca presedinte al EA Games Label, conducand o schimbare de succes a afacerii care a dus la cresterea calitatii produselor, la livrarea la timp a jocurilor si la reducerea dramatica a costurilor. Inainte de aceasta, Gibeau a actionat in calitate de vicepresedinte executiv si director general al Americii, unde a fost direct responsabil pentru o operatiune de publicare care a reprezentat peste 1,5 miliarde de dolari din veniturile anuale ale EA. In timp ce se afla la EA, Gibeau a fost si producator executiv al filmului major „Need For Speed”, lansat in 2014.

Prognoza Zynga 

Pretul actiunilor Zynga (NASDAQ: ZNGA) a inregistrat o scadere de 6,5% in ultima saptamana, in timp ce a scazut cu 22% pana in prezent. Actiunile ZNGA au inregistrat o scadere treptata, deoarece au raportat rezultate lente in T2 la inceputul lunii august. In ciuda achizitiei recente a Rollic, castigurile au fost mult inferioare estimarilor si exista ingrijorari mari daca Zynga poate vedea o extindere semnificativa a castigurilor in urmatorii ani, lucru pe care compania l-a livrat in trecut. In plus, exista deja semne de incetinire a cresterii nivelurilor de implicare a utilizatorilor dupa o crestere brusca in timpul pandemiei, iar stocurile de jocuri in general au inregistrat niveluri mai scazute in ultimele luni.

Acum, exista cateva evolutii pozitive si pentru Zynga. Recent, un judecator federal a decis ca Apple AAPL -0,9% nu poate forta dezvoltatorii sa utilizeze achizitii in aplicatie. Dezvoltatorii de jocuri, cum ar fi Zynga, vor putea acum sa ofere alte optiuni de plata decat Apple, care ia intre 15-30% din vanzarile brute. Acest lucru ar trebui sa ajute companiile de jocuri sa isi imbunatateasca marjele in viitor.

Compania intentioneaza, de asemenea, sa lanseze FarmVille 3 pentru mobil si probabil va avea ca rezultat o crestere mai buna a veniturilor Zynga in viitor, avand in vedere popularitatea francizei. Compania va lansa, de asemenea, jocul sau gratuit Star Wars, care se asteapta sa-si consolideze baza de utilizatori si achizitiile in joc. Zynga a anuntat si un joc de inselaciune sociala – ReVamp – pentru Snapchat.

Daca luati in considerare actiunile Zynga ca optiune de investitii pe o perioada mai mare de timp, puteti explora prognoza pentru evaluarea Zynga. S-a mentinut opinia ca actiunile ZNGA sunt subevaluate si orice scadere poate fi utilizata ca o oportunitate de cumparare pentru investitorii pe termen lung. Dar ce spuneti de termenul apropiat? Va continua stocul ZNGA in traiectoria descendenta in urmatoarele saptamani sau va fi iminenta o crestere a stocului?

La momentul de fata, Zynga tranzactioneaza cu 7,53 USD.

Evolutia actiunilor Zynga 

Zynga fost infiintata in anul 2007 si are 3.000 de angajati, jocurile sale devenind celebre datorita integrarii lor pe reteaua de socializare Facebook. Acestea sunt jucate de aproximativ 200 de milioane de utilizatori. 

Zynga a pus pe piata 100 de milioane de actiuni, fiecare cu 10 dolari. Acest lucru reprezinta 14% din totalul actiunilor. In acest context, compania a fost evaluata la 7 miliarde de dolari, multi considerand aceasta suma destul de exagerata. 

Multi din aceasta piata cred ca astfel de companii sunt prea exagerate din punct de vedere a valorii si se intreaba daca nu se va prabusi destul de repede. Asa cum a crescut destul de repede, se poate prabusi la fel de usor. 

Cum sa cumperi actiuni Zynga 

Daca v-ati hotarat sa cumparati actiuni Zynga si sunteti in cautarea unei platforme de incredere, puteti accesa etoro.com pentru creearea unui cont:

In contul pe care l-ati creat aici, puteti depune ce suma doriti. Daca suma depaseste 2000 de dolari trebuie sa va confirmati identitatea. 

Dupa ce ati depus suma dorita, selectati actiunea Zynga apoi apasati trade.

Cum sa vinzi actiuni Zynga 

Daca doriti sa vindeti actiuni Zynga, o puteti face simplu din aceeasi platforma.

Tocmai ati vandut actiuni Zynga. 

Potential de risc, potential de profit cu actiunile Zynga 

Potrivit Trefis Machine Learning Engine, care identifica tendintele pretului actiunilor companiei folosind zece ani de date istorice, se intoarce pentru media stocului ZNGA in jurul valorii de -0,4% in urmatoarea perioada de o luna (douazeci si una de tranzactionare) dupa ce a experimentat un 6,5 % si scade fata de saptamana precedenta (cinci zile de tranzactionare), ceea ce implica faptul ca actiunile sunt cel mai bine evitate pe termen scurt. 

Dar cum ar fi randamentele daca sunteti interesat sa detineti actiuni ZNGA pentru o perioada mai scurta sau mai lunga? Puteti testa raspunsul si multe alte combinatii pe Trefis Machine Learning Engine pentru a testa prognoza pretului actiunilor Zynga. Puteti testa sansa de recuperare pe diferite intervale de timp de un sfert, o luna sau chiar o zi!

Concluzie 

Tranzactionarea de actiuni este considerata ca fiind o investitie cu un grad ridicat de risc. Inainte de a face o investitie in orice actiune, in cazul de fata Zynga, este foarte important sa va documentati. 

Sursa foto: https://www.businesswire.com/news/home/20210210005120/en/Zynga-Announces-Fourth-Quarter-and-Full-Year-2020-Financial-Results

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.