CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

cum cumperi bitcoin cash

Cum sa cumperi BCH – Bitcoin Cash


Bitcoin este cea mai veche si cunoscuta criptomoneda, iar Bitcoin Cash este un hard fork al acestuia. Diferenta dintre cele doua este dimensiunea blocului, cea a Bitcoin Cash fiind de 8 ori mai mare. Bitcoin Cash este o alternativa la criptomoneda populara Bitcoin si nu este nicidecum acelasi lucru. In prezent se afla in top 5 a celor mai valoroase monede si este un real competitor al Bitcoin-ului. 

Daca esti interesat de a cumpara Bitcoin Cash insa nu stii de unde sa incepi, mai jos vei afla tot ce iti doresti despre acest proiect si ai un ghid conceput pentru a te pregati sa treci la o forma de tranzactionare mai usoara. Din acest articol vei afla:

  1. Despre Bitcoin Cash
  2. Prognoza BCH
  3. Evolutia BCH
  4. Cum sa cumpar BCH
  5. Cum sa vand BCH 
  6. Potential de risc, potential de profit cu BCH
  1. Despre Bitcoin Cash

Ce este hard fork

Inainte de a explica acest termen sa definim protocolul blockchain.

Protocol blockchain: conventia de cod care defineste regulile de conectare, minare si tranzactie. Pentru a face parte din retea, trebuie sa respecti protocolul. 

Fork: momentul in care ai o versiune de protocol diferita de cea principala.

Aceasta “bifurcatie dura” creeaza o divizare permanenta in blockchain – se numesc altcoins si se bazeaza pe codul principal al Bitcoin, permitand dezvoltatorilor sa il modifice si sa il foloseasca ca punct de pornire pentru propriul proiect. Dupa un hard fork, versiunea anterioara si cea noua sunt complet impartite, nu exista nici o optiune de comunicare sau tranzactie intre cele doua. De obicei, noua versiune mosteneste toate tranzactiile istorice si, de acum inainte, fiecare versiune va avea propriul istoric al tranzactiilor.

Bitcoin Cash este o retea blockchain proof to work, mai rapid si mai ieftin decat Bitcoin. A devenit o criptomoneda separata, mai putin descentralizata, realizand un hard fork al blockchain-ului Bitcoin. A fost proiectat pentru taxe mici, dar si pentru un timp de tranzactie mai scurt, iar fiindca dimensiunea blocului este mai mare, poate suporta mai multe tranzactii decat Bitcoin. La momentul actual este cea mai valoroasa bifurcatie Bitcoin, iar pretul este de aproximativ 450 USD per BCH pe eToro.com. 

Diferente intre Bitcoin si Bitcoin Cash

Inca de cand a aparut Bitcoin multi s-au indoit de capacitatea sa de a scala intr-un mod eficient, nefiind de acord cu unele decizii de proiectare a criptomonedei. De aceea, bifurcatia dura Bitcoin Cash permite dezvoltatorilor sa modifice Bitcoin in modurile in care isi doresc ei, optand pentru cresterea dimensiunii blocurilor din blockchain. Blockchain-ul este o tehnologie inovatoare pentru inregistrarea registrului, dar blockchain-ul Bitcoin se bazeaza mai mult pe stabilitate si securitate decat pe scalabilitate. Acest lucru duce la tranzactii Bitcoin mai lente, in special fata de tranzactiile cu carduri de credit. In timp ce un card Visa poate procesa 1700 de tranzactii pe secunda, Bitcoin poate doar 7. Iar fiecare tranzactie are un timp de procesare destul de ridicat, de pana la 10 minute, depinzand si de momentul blocului. 


2. Prognoza BCH

Prognoza pentru BCH este ca va creste in viitor pana la 2.276 dolari. Pretul unui Bitcoin Cash BCH poate fi aproximativ de pana la 878,09 USD intr-un an, de 2X mai mult decat pretul actual Bitcoin Cash.

Pana la sfarsitul anului 2021 poate ajunge la suma de 700 dolari, cu o variatie intre 500 dolari si minim 60 dolari. 

3. Evolutia BCH

Pretul Bitcoin Cash a crescut pana la 3.721 dolari (care este cel mai mare nivel al BCH). A obtinut acest pret in urma cu peste 3 ani.

Pentru mineri, Bitcoin Cash este mult mai profitabil decat Bitcoin, deci daca acest lucru determina ca mai multi mineri sa treaca de la BTC la BCH, atunci acest lucru ar putea duce la o crestere suplimentara pentru BCH. La fel ca moneda-mama, BCH a cunoscut o crestere exponentiala in 2017. Justificand predictia comunitatii majore, Bitcoin Cash a inceput rapid sa se indrepte spre varf si a reusit sa atinga repere importante ale costurilor. Moneda a fost lansata la pretul de 250 USD, iar a doua zi, a costat deja 651 USD pe moneda. Pana la jumatatea lunii, a costat deja 900 de dolari.

4. Cum sa cumpar BCH

Portofoliul tau ar trebui sa includa si aceasta moneda. In special pentru traderii de zi, BCH este ideal, fiindca prezinta o volatititate mai mare fata de alte criptomonede. Asta inseamna ca pot profita de ea pentru a face profit pe termen lung. Mai jos ai pasii pe care trebuie sa-i urmezi pentru a cumpara BCH:

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Creezi un cont si confirmi adresa de email. 

  • Alegi moneda BCH pentru a investi in ea.

            In cont adaugi un depozit.

  • Ti se va cere sa iti confirmi identitatea, insa nu este necesar decat daca depui mai mult de 2000 USD.
  • Cauti modena BCH si apesi butonul trade pentru a investi cat iti doresti.

            Open trade – Cumperi moneda.


5. Cum sa vand BCH

Este la fel de simplu ca si in cazul cumpararii. Alegi moneda BCH, finalizezi vanzarea, iar dupa ce primesti confirmarea, banii sunt in portofelul virtual.
6. Potential de risc, potential de profit cu BCH

La nivel tehnic Bitcoin si Bitcoin Cash au destul de multe in comun, deci daca alegi acest altcoin nu va fi mare diferenta de operare. Singura diferenta este la preferintele de scalare. Bitcoin dispune de tehnologii ce il ajuta la extindere fara a creste dimensiunea blocurilor, iar BCH integreaza noi tehnologii ce resping eforturile de scalare, prin blocuri de dimensiuni mari. Bitcoin Cash utilizeaza un algoritm securizat denumit Hash. BCH este mult mai bun pentru tranzactii mai mici, cum ar fi cumpararea unei cafele. Bitcoin Cash accepta contracte inteligente si aplicatii precum CashShuffle si CashFusion. Detinatorii de BCH care folosesc anumite portofele se pot bucura de CashShuffle – un protocol de amestecare a monedelor care amesteca Bitcoin Cash cu alti detinatori inainte de tranzactie. Drept urmare, tranzactiile tale sunt private si mult mai greu de urmarit, avand in vedere ca Bitcoin Cash este un registru public.

Viitorul BCH – mai bun decat al altor altcoins – Cand vine vorba de viitorul criptomonedelor, Bitcoin Cash isi gaseste cu siguranta propriul spatiu pe piata. In timp ce Bitcoin are mindshare, o mare parte din acest interes va fi cu siguranta transferat catre BCH, deoarece mai multi comercianti accepta activul. La urma urmei, nu se poate nega ca BCH este o retea mult mai rapida si mai ieftina. Cu toate acestea, Bitcoin Cash concureaza impotriva proiectelor similare, dintre care principalul este Litecoin (LTC) – care este adesea chiar langa activ in ceea ce priveste capitalizarea pietei. Insa Bitcoin Cash are per total performante mult mai bune decat Litecoin. De asemenea, BCH poate procesa pana la 61 de tranzactii pe secunda, fiind un plafon mult mai ridicat decat cel Bitcoin. 

Concluzie 

BCH este o moneda ideala in care sa investesti pe termen lung si se pare ca viitorul sau este unul stralucit. 

Daca iti doresti sa cumperi BCH acceseaza platforma etoro.com si tranzactioneaza in siguranta. 

Sursa foto:  https://capital.com/ro/tranzactionati-bitcoin-cash

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.