CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Cum sa cumperi Cardano (ADA)

Cum sa cumperi Cardano (ADA)

Cu totii stim despre criptomonede populare precum Bitcoin si Ethereum. Insa din randul monedelor digitale foarte adesea tranzactionate este si Cardano (ADA). Aceasta nu este doar moneda digitala, ci si o platforma digitala. De mentionat ca este singura moneda de pe piata de profil ce are o filosofie stiintifica in spate. Ori cercetarea academica de la baza sa inseamna automat si mai multa credibilitate pentru public. 

Din acest articol vei afla:

 1. Despre Cardano (ADA) 
 2. Prognoza Cardano (ADA) 
 3. Evolutia Cardano (ADA) 
 4. Cum sa cumperi Cardano (ADA) 
 5. Cum sa vinzi Cardano (ADA) 
 6. Potential de risc, potential de profit cu Cardano (ADA) 

 1. Despre Cardano (ADA) 

Despre Cardano auzeam prima data in 2017. Initiatorul acestui proiect este Charles Hoskinson, fost co-fondator al Ethereum si BitShares. 

Cardano a aparut sa remedieze unele dintre problemele existente la celelalte criptomonede, cu referire la scalabilitate. Reteaua este conceputa din doua straturi, unul pentru a tranzactiona criptomoneda si un altul pentru contractele inteligente si aplicatiile de tip blockchain. 

Siguranta platformei este si un element de mare importanta in tehnologia blockchain. Criptomonedele Cardano (ADA) sunt pastrate astfel in portofelul digital Daedalus. Exista implicit alerte de securitate, stocarea in siguranta a acestor criptomonede fiind sporita. 

 1. Prognoza Cardano (ADA) 

De ce sa cumperi Cardano (ADA)? Este intrebarea fireasca a celui care sta pe ganduri daca sa investeasca intr-o astfel de criptomoneda. Ce-i drept aceasta piata are o dinamica extraordinara. Este greu de prezis viitorul si totusi site-urile de specialitate si analistii prezic crestere pana la finele anului. 

 • CoinSwitch crede intr-o crestere de 6,500% in urmatorii 5 ani. 
 • CoinFan.com mentioneaza despre un posibil pret de $0.452 in prima jumatate a anului 2025.
 • Mrvyasidea.com ne da scorul de crestere de pana la $5 pana in 2024.
 • Nici CoinPriceForecast.com nu se lasa mai prejos si spune ca este de asteptat ca Cardano (ADA) sa incheie deceniul la $0.2949.

Daca tinem cont si de faptul ca ADA poate fi depozitata, retrasa, tranzactionata in Korbit, ca numarul de portofele ADA este in crestere, se anunta vremuri bune. Ceva mai sceptici sunt insa cei de la Walletinvestor.com. De aici se anunta scaderi, posibile pierderi. Conform acestei surse vorbim la finele anului de valori medii de $0.273, cu estimarea maxima de $0.402 si minima de $0.157.

 1. Evolutia Cardano (ADA) 

Inca de la lansare a avut un avant extraordinar. Valoarea sa pe piata in 2017 a fost de $600 de milioane in octombrie. A urmat crestere de  142.4%. Ajunsese in 201 la $1.162, cu o valoare de piata de $33 milioane. 

Ritmul i-a fost cel putin haotic. In 2019 intreaga piata a fost cat de cat stabila, iar in acest an fluctatiiile arata cam asa: sfarsitul lui ianuarie aducea o cotatie de $0.038, in martie valoarea a fost in crestere, de la $0.043 la $0.098 in aprilie. 

Acum este tranzactionata la $0.042. A marcat cel mai mare pret al sau in luna ianuarie a anului curent, pret record pentru ultimii doi ani si jumatate de existenta pe piata. Acum este a 7-a cea mai populara criptomoneda, ajungând la $7.88 milioane. 

 1. Cum sa cumperi Cardano (ADA) 

Poti face asta simplu si sigur, prin platforma etoro.com.

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Creezi un cont:

Depui in cont suma dorita. Daca depaseste suma de 2000 de dolari ti se va cere confirmare de identitate. 

Apesi Trade si selectezi cantitatea dorita. Tocmai ai cumparat Cardano (ADA). 

 1. Cum sa vinzi Cardano (ADA) 

La fel ca in orice alt caz cand doresti vanzarea unei criptomonede, iata cat de simplu este: selectezi moneda, din doua click-uri dai close trade. Ai vandut Cardano (ADA) pe etoro. 

 1. Potential de risc, potential de profit cu Cardano (ADA) 

Rapiditate si siguranta – acestea sunt cele doua mari avantaje de punctat atunci cand vine vorba de Cardano (ADA). Utilizand aceasta retea pot fi adaugate informatii suplimentare pentru orice tranzactie facuta. Utilizarea platformei este deloc complicata.

Greu de spus cum va evolua Cardano (ADA). Dar se bucura deja de o comunitate activa care crede in potentialul acesteia. Are de partea sa o rezistenta de pret, parteneriate in dezvoltare si actualizarea Shelly vine sa ii sustina profitabilitatea. 

Concluzie 

Cu avantaje si dezavantaje asa cum are orice criptomoneda, predictiile ne arata insa ca are un trend ascendent. Expertii sugereaza o evolutie infloritoare. Dar stim cu totii cata volabilitate are aceasta piata. Decizia finala trebuie luata tinand cont de estimari. Obtine claritate facand o lista de predictii privind pretul. Iar din platforma etoro vei tranzactiona simplu, rapid si sigur, atunci cand te hotarasti. 

Sursa foto: https://libertex.com/blog/cardano-ada-price-prediction

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.