CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

cum sa cumperi DOGE-Dogecoin

Cum sa cumperi DOGE- Dogecoin

Dogecoin este o criptomoneda care a inceput practic dintr-o gluma. Doar ca din aceasta gluma s-a transformat in a patra criptomoneda cea mai utilizata la momentul actual. Dogecoin a atras atentia publicului larg datorita lui Elon Musk, care a inceput sa posteze pe Twitter despre aceasta ducand la o crestere semnificativa a valorii. 

Din acest articol vei afla:

  1. Despre DOGE- Dogecoin 
  2. Prognoza DOGE- Dogecoin 
  3. Evolutia DOGE- Dogecoin 
  4. Cum sa cumperi DOGE- Dogecoin 
  5. Cum sa vinzi DOGE- Dogecoin 
  6. Potential de risc, potential de profit cu DOGE- Dogecoin 

Despre DOGE- Dogecoin 

Dogecoin este o criptomoneda care a fost conceputa pentru primirea si trimiterea de plati digitale procesate prin intermediul retelei blockchain Dogecoin. Aceasta a fost dezvoltata de catre Jackson Palmer si Billy Markus, ingineri de profesie si lansata pe piata in anul 2013, fiind considerata o criptomoneda descentralizata pentru platile facute instantaneu.

Utilizatorii criptomonedei Doge este in continua crestere anuala si este utilizata mai cu seama pentru o finantare participativa, fiind acceptata in randul creatorilor de continut online ca un mijloc de plata. 

Chiar daca DOGE  a luat nastere dintr-o gluma, a devenit una dintre cele mai de top monede, iar aici ne referim la capitalizarea pe piata, cu o posibilitate de castig de 5000% in anul 2021, fiind sustinuta de milioane de utilizatori printre care si Elon Musk si Snoop Dogg. 

Prognoza DOGE – Dogecoin 

Criptomoneda a tranzactionat cu 0,007 USD la inceputul anului curent. Prognozele arata ca DOGE ar putea urca in clasament, iar pana la finalul anului sa atinga 5,2 USD. 

Daca ne raportam la inceputul anului 2022, criptomoneda ar putea urca pana la 5,5 USD, iar daca reuseste sa capteze suficient atentia, ar ajunge la 8 USD pe parcursul anului. La final de an se estimeaza un pret de tranzactionare de 12 USD.

Ca si prognoza pe 5 ani de zile posibilitatile de crestere sunt destul de mari si promitatoare. Concret, ar putea ajunge la 18 USD, apoi 20 USD, iar in anul 2025 ar putea tranzactiona cu 25 USD. 

Evolutia DOGE – Dogecoin 

In decembrie anul 2013, criptomoneda Dogecoin a debutat la 0,0006 USD avand o capitalizare de 3,5 milioane USD. Pe parcursul anului, acestea a fost pe o traiectorie ascendenta. 

Doar ca anul 2014 utilizatorii si-au indreptat atentia catre alte criptomonede care au aparut atunci, pretul DOGE scazand la 0,0001 USD. 

Anul 2015 a venit cu o surpriza neasteptata. Cofondatorul Jackson Palmer a renuntat la proiect, explicand faptul ca prefera sa se focuseze asupra aspectelor tehnice de blockchain. Chiar daca lumea se astepta ca DOGE sa pice drastic, criptomoneda a reusit sa tranzactioneze pana la sfarsitul anului la 0,00014 USD. 

Pana in anul 2017, Dogecoin nu a depasit pretul de 0,0002-0,0003 dolari. Cu toate acestea, utilizatorii au achizitionat in continuare monede pentru anumite plati personale, iar pana la sfarsitul anului, Dogecoin a crescut la 0,0007 USD.

2018 a fost un an in care criptomoneda a oscilat destul de vizibil. Daca in cursul anului a atins 0,017 USD, DOGE  a incheiat anul cu 0,002 USD. 

Acelasi lucru s-a intamplat si pe parcursul anului 2019. DOGE a urcat pana la 0,004 USD in luna iulie, a scazut la 0,003 USD in jurul lunii septembrie si a incheiat anul cu 0,020 USD. 

In anul 2020 Dogecoin a continuat sa tranzactioneze cu 0,003 USD pana in luna februarie, iar pana in luna martie a scazut la 0,0015 USD. In luna iulie a ajuns la 0,004 USD si a tranzactionat asa pana la finalul anului. 

In momentul de fata DOGE tranzactioneaza pe piata cu 0,2796 USD. 

Cum sa cumperi DOGE – Dogecoin 

Ca sa cumperi DOGE – Dogecoin pot accesa platforma etoro.com si poti crea un cont aici. 

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Este foarte simplu sa creezi un cont. 

Depui in cont suma pe care o vrei. Daca depui mai mult de 2000 USD, va trebui sa iti confirmi identitatea.

Selecteaza moneda si apasa Trade. 

Cum sa vinzi DOGE – Dogecoin

O poti face tot de pe aceasta platforma. Selecteaza DOGE si apasa close trade. 

Potential de risc, potential de profit cu DOGE – Dogecoin 

Chiar daca DOGE a fost vazut si lansat la inceput ca o gluma, in momentul de fata este luat in serios atat de comunitatea crypto, cat si de investitori.

Dogecoin este o investitie ce merita luata in considerare. Viteza sa de transfer, spre exemplu, este mult mai rapida decat bitcoin. In plus este ieftin si rapid de utilizat. In plus, chiar si investitorii considera o investitie puternica fapt pentru care si pretul sau a crescut brusc. 

Ca si potential de risc ne referim la faptul ca in orice clipa o alta criptomoneda poate sa creasca brusc peste noapte, iar DOGE nu face exceptie. 

Concluzie

Aceasta moneda functioneaza inca din anul 2013 destul de stabil, iar faptul ca investitorii sunt dedicati sa o sustina si sa o utilizeze constant, are toate sansele ca ea sa ramana inca mult timp de acum incolo alaturi de noi. 

Sursa foto: https://www.cnbc.com/2021/07/14/dogecoin-co-creator-jackson-palmer-criticizes-the-crypto-industry.html

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.