CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Cum sa cumpar ETC

Cum sa cumperi ETC – Ethereum Classic


ETC a provenit dintr-o bifurcatie controversata a blockchain-ului Ethereum care a avut loc in 2016. In urma crearii in acel an a unei organizatii autonome descentralizate, supranumita DAO, in varful blockchain-ului Ethereum, hackerii au reusit sa exploateze vulnerabilitatile si au furat aproximativ 60 de milioane de dolari de ether. Dupa multe dezbateri, codul retelei Ethereum a fost modificat pentru a restitui investitorilor fondurile pierdute. Dar unele noduri Ethereum s-au opus bifurcarii pe motiv ca ar insemna ca blockchain-ul nu va fi imuabil, printre alte motive si au decis ca nu vor rula software-ul actualizat. Aceste noduri au continuat sa ruleze si sa exploateze versiunea pre-fork a blockchain-ului Ethereum si acum este cunoscuta sub numele de Ethereum Classic.

Daca iti doresti sa investesti si tu in Ethereum Classic insa nu stii de unde sa incepi, vei afla tot ce iti doresti din acest ghid inclusiv cum sa cumperi si cum sa vinzi. 

 1. Despre Ethereum Classic
 2. Prognoza ETC
 3. Evolutia ETC
 4. Cum sa cumpar ETC
 5. Cum sa vand ETC
 6. Potential de risc, potential de profit cu ETC
 1. Despre Ethereum Classic

Ethereum Classic este o platforma de calcul descentralizata care executa contracte inteligente. Aplicatiile sunt rulate exact asa cum au fost programate, fara posibilitatea de cenzura, perioade de nefunctionare sau interferente terte. Ethereum Classic este unul dintre cele mai pure proiecte descentralizate din spatiul criptomonedelor.

Reteaua ETC este fara permisiuni, ceea ce inseamna ca oricine se poate alatura si poate efectua tranzactii, atat timp cat are un portofel criptografic compatibil.

Ethereum Classic vs Ethereum – In ce se deosebesc?

In ceea ce priveste functionalitatile de baza, ETC si ETH sunt aceleasi. De exemplu, dezvoltatorii pot folosi codul open source pentru a dezvolta si rula aplicatiile descentralizate (dApps). De asemenea, pot crea jetoane ERC-20 pentru aplicatiile lor.

Acestea fiind spuse, principalul factor de diferentiere al Ethereum Classic este incompatibilitatea cu actualizarile blockchain-ului ETH. Prin definitie, un hard fork este o actualizare care nu poate fi intoarsa. Prin implementarea unui nou set de reguli, noul lant – impreuna cu utilizatorii sai (noduri) – este complet separat de lantul original. Astfel, lantul original (Ethereum Classic) nu poate accesa actualizarile care se intampla pe noul lant (Ethereum). 

Acum, te-ai putea intreba: Care este nevoia de ETC atunci, daca nu poate fi actualizat? Dupa cum s-a mentionat deja, fundamentul clasicului Ethereum este mai mult ideologic decat orice altceva. Cea mai mare relevanta sau semnificatie a sa, ca sa spunem asa, consta in pastrarea codului Ethereum original si nealterat. In acest sens, ETC serveste ca o inregistrare istorica nealterata a retelei Ethereum.

 1. Prognoza ETC

Ethereum Classic a atins un nivel istoric pe 6 mai de 176 dolari, in timp ce in ziua precedenta pretul era de 70 dolari. La ora actuala in momentul scrierii, pretul ETC este de 39,03 dolari. In ultimele 24 de ore, pretul ETC a scazut cu un procent de 9,42%. Pentru urmatoarele 7 zile se preconizeaza o scadere de -18,39%, pentru 14 zile o scadere de -27,9%, pentru 30 de zile o scadere de -23,72%.

Dupa 200 de zile se pare ca ETC va creste cu +588,01%, iar la un an va creste cu 540,01%. Capitalul de piata actual este de 5,040,130,000 dolari, iar in 24 ore va scadea cu 425,961,000 dolari. ETC va oscila undeva in jurul valorii de 56 dolari in iulie si august, iar pana la finalul anului va avea o valoare de 64,95 dolari. In luna decembrie criptomoneda va avea o valoare aproximativa de 89,57 dolari. Pana in anul 2025 se preconizeaza ca moneda va ajunge la valoarea de 163,31 dolari sau chiar mai mult de atat.  Se pare ca ETC va avea mai multa volatilitate in viitor si va continua sa creasca. 

 1. Evolutia ETC

Cand blockchain-ul s-a divizat in 2016, pretul criptomonedei ETC era de 2,08 dolari dupa care s-a prabusit la o valoare de 0,75 dolari in noiembrie. Pana in luna decembrie 2017 a continuat sa creasca, ajungand la 46 dolari. Apoi a urmat o alta scadere majora, ajungand la valoarea de 3,76 dolari in luna decembrie 2018.

Acum in 2021, datorita faptului ca activitatea de dezvoltare a Ethereum Classic a fost reinnoita, pretul criptomonedei a crescut surprinzator de mult. Furnizorul de protocol Core-Get impreuna cu Mantis au adus mai multa incredere in privinta stabilitatii criptomonedei. A inceput lansarea de tip NFT in Ethereum Classic, prin gateway-ul de plata NOWPayments, la adaugarea ETC in data de 26 aprilie. 

In februarie a ajuns la pretul de 16,90 dolari si in luna aprilie pretul era de 46,68 dolari. Apoi a scazut pe data de 25 aprilie la 29,73 dolari, crescand mai apoi in mai pana la 71,93 dolari. ETC a atins un nou record pe data de 6 mai, ajungand la valoarea de 176 dolari. Pe 23 mai moneda era la nivelul de 45,16 dolari, a scazut mai mult, iar apoi a urcat la 82,42 dolari la data de 26 mai. Pe 16 iunie ETC iar a scazut, ajungand la o valoare de 55,27 dolari. Moneda a crescut cu un procent de 873% pe an.

 1. Cum sa cumpar ETC

In portofoliul tau de criptomonede ar trebui sa se afle si ETC. Mai jos ai toti pasii necesari pentru a cumpara aceasta criptomoneda:

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

 • Introduci datele tale pentru crearea contului si confirmi adresa de email.
 • Apoi depui in cont suma dorita si cauti criptomoneda ETC pentru a investi in ea.

 • Va trebui sa iti confirmi identitatea, insa nu este necesar daca ai depus mai putin de 2000 dolari. 
 • Dupa ce ai gasit moneda ETC apesi butonul trade si investesti cat vrei.

Felicitari, ai cumparat modena ETC!

 1. Cum sa vand ETC

Procesul este chiar mai simplu in acest caz. Alegi moneda ETC, finalizezi vanzarea apasand close trade, iar dupa ce primesti confirmarea, banii tai vor fi in portofelul virtual. 

 1. Potential de risc, potential de profit cu BCH

Una dintre principalele preocupari ale Ethereum Classic sunt potentialele limitari in ceea ce priveste scalabilitatea. De obicei, reteaua poate gestiona 15 tranzactii pe secunda, dar acest numar este mult mai mic decat retelele de plati, cum ar fi Visa, care gestioneaza mai mult de o mie de tranzactii pe secunda. Desi Ethereum Classic a trecut prin numeroase actualizari de software, scalabilitatea sistemelor sale de plata ramane una dintre cele mai mari provocari ale sale in viitor.

De asemenea, securitatea va ramane probabil o problema cu contractele inteligente, mai ales ca Ethereum Classic a experimentat deja un hack si furt de milioane de dolari. Aceste preocupari ar putea impiedica utilizarea contractelor inteligente prin intermediul Ethereum Classic in tranzactiile financiare si imobiliare majore.

De la divizare, au existat multe actualizari si imbunatatiri la proiectul Ethereum Classic. Obiectivul proiectului continua sa lucreze pentru a deveni o retea globala de plati utilizand contracte inteligente care pot functiona fara guvernanta centralizata. Ca si in cazul altor criptomonede, Ethereum Classic va continua probabil sa depuna eforturi pentru a fi un depozit digital de valoare, ceea ce inseamna ca poate fi salvat si schimbat in timp ce isi pastreaza valoarea. Depozitul digital de valoare pentru cripto include puterea sa de cumparare care poate fi transformata rapid in numerar sau utilizata pentru a cumpara un alt activ, similar cu banii.

Ethereum Classic este o investitie buna pentru entuziastii blockchain care considera ca blockchain-urile nu ar trebui modificate si investitorii care doresc sa isi diversifice portofoliile, in special in perioadele de criza economica. Ethereum Classic este probabil de cumparat chiar acum, deoarece ne-a dovedit ca poate izbucni in noi maxime istorice.

In plus, chiar daca Ethereum Classic se scufunda, are potentialul de a ramane mai mare decat era înainte. Acest lucru sugereaza ca se poate acumula mult mai mult pe termen lung.

Concluzie

Ethereum Classic este cu siguranta demn de luat in considerare in 2021. Retine ca Ethereum Classic se afla in prezent pe locul 20, conform Coap Market Cap. Pentru cei care cred in principiul Code is Law, Ethereum Classic este o investitie excelenta.

In ultimul an, Ethereum Classic a devenit o investitie mai sigura dupa ce IOHK a relansat Mantis. Deci, se pare ca, dupa un inceput putin ghinionist, lucrurile se pot doar imbunatati pentru Ethereum Classic. In cele din urma, nu exista investitii 100% sigure, asa ca investitorii ar trebui sa isi exercite diligenta si sa investeasca doar cat sunt dispusi sa supuna riscului. 

Sursa foto: https://ro.blogtienao.com/Ce-este-ethereum-clasic-etc/

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.