CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

cum sa cumperi ethereum

Cum sa cumperi ETH – Ethereum

Ethereum, a doua criptomoneda a lumii ca popularitate, are la baza inovatia Bitcoin. Aceasta moneda virtuala se diferentiaza de Bitcoin prin faptul ca poate fi folosita nu doar ca moneda, ci si ca forma de contract in general. Timpii de tranzactionare sunt mai mici si recompensele miniere mai bune. 

Denumita si urmatorul Bitcoin pretul pentru ETH creste si face ca investitia in aceasta moneda sa fie una care merita. 

Din acest articol vei afla:

  1. Despre ETH
  2. Prognoza ETH
  3. Evolutia ETH
  4. Cum sa cumperi ETH
  5. Cum sa vinzi ETH
  6. Potential de risc, potential de profit cu ETH 

 1. Despre ETH

ETH a aparut pe piata criptomonedelor la finalul anului 2013. Vitalik Buterin, un programator implicat in crearea bine-cunoscutei criptomonede Bitcoin propunea la vremea respectiva o platforma cu un limbaj de scripting mai general.

ETH nu este doar o moneda digitala, este o platforma ce se bazeaza pe tehnologia blockchain. Moneda este descentralizata fapt pentru care o face greu de fraudat. In plus, este mai accesibila fata de Bitcoin si asta o face mai accesibila pentru publicul interesat de achizitii. 

2. Prognoza ETH

Asteptarile sunt mari. Desi Bitcoin este de doua ori mai puternic decat ETH, decalajul se reduce incet incet. In timp ce Bitcoin a avut cadere libera, ETH nu a inregistrat pierderi atat de mari. 


Se preconizeaza ca ETH va creste in continuare, in  mod special datorita popularitatii acestei criptomonede, a serviciilor financiare bazate pe blockchain, a obiectivelor digitale de colectie si pentru ca in mod constant aceasta retea este imbunatatita. 

Mai mult decat atat, serviciul de prognoza ce tine cont de algoritmul WalletInvestor anunta ca ETH  va avea un pret estimat crescut, in etape, iar pana la finele anului va inregistra pret crescut de la $3,017 la $3,820 la sfarsitul lui decembrie 2021, $5,230 la sfarsitul lui 2022, $9,440 in 2025.

3. Evolutia ETH

ETH a crescut cu 900% in ultimul an. Ca o comparatie, Bitcoin a avut crestere de doar 275%. 

In luna februarie a acestui an ETH ajunsese la $2,000. Un alt record l-a inregistrat in luna mai a.c., cu $3,598. Dinamica acestor schimbari face destul de grea o estimare a analistilor. Cert este ca a fost numita moneda cu potential pe termen lung. Este o prima alegere pentru dezvoltatorii ce lanseaza aplicatii de finante descentralizate, DeFi si a vanzatorilor de token-uri nefungibile, NFT. 

4. Cum sa cumperi ETH

  1. Acceseaza pagina www.etoro.com.

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Platforma este una intuitiva, usor de utilizat. Creeaza un cont aici si confirma adresa de email. 

  1. Alegi moneda in care doresti sa investesti, adaugi depozit in cont. 
  1. Platforma va cere o confirmare de identitate, un pas obligatoriu, daca vei depozita mai mult de $2000 dolari in cont.
  2. Imediat dupa ce ai ales criptomoneda, in acest caz ETH, apasa butonul ”Trade”, pentru a selecta cantitatea. 

Ai cumparat cu succes ETH!

5. Cum sa vinzi ETH

La fel de simplu este sa vinzi ETH, din aceeasi platforma. Iata cat de simplu este: alegi moneda dorita, finalizezi vanzarea si imediat ce primesti confirmarea banii sunt in portofelul tau virtual. 

6. Potential de risc, potential de profit cu ETH 

Potential de risc in acest moment este reprezentat de Bitcoin, nedetronata criptomoneda. Potential masiv, cu sanse de crestere, acestea sunt atuurile lui ETH. In plus, trebuie avut in vedere si ca acest proiect este masiv revizuit, este scalabil si va atrage in mod probabil chiar si pe cei care l-au folosit in trecut, dar au renuntat din cauza probabila a retelei lente si a taxelor ridicate. Acum nu mai este cazul de invocat astfel de motive. 

Riscul este ca si alte criptomonede sa inregistreze urcari masive si sa detroneze ETH, cum la fel de bine acesta va rivaliza cu BItcoin si va mentine statutul sau asigurat, de criptomoneda buna de investit. 

Pretul ETH creste si scade cu o dinamica ce face mai greu de prezis ce viitor va avea. Insa, avand in vedere ca acesta creste si scade cu aceasta frecventa, este un activ bun pentru acei traderi care pot profita de pe urma oscilatiilor de genul, cu o pozitie long sau short. 

Concluzie 

ETH are scop diferit, un drum diferit de Bitcoin, deci nu se pune problema ca rivalizeaza cu Bitcoin si din aceasta cauza nu va creste foarte mult. Are un motiv si spatiu de crestere. 

Un cont pe etoro te ajuta sa tranzactionezi criptomonede. Acceseaza platforma si faci asta in siguranta. 

Sursa foto: 

https://forkast.news/wp-content/uploads/2021/05/ETHEREUM-ALL-TIME-HIGH-scaled.jpg

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.