CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Cum sa cumperi LINK

Cum sa cumperi LINK

Chainlink este o moneda descentralizata si una dintre primele retele care permite integrarea datelor off-chain in contracte inteligente, deoarece este o retea de noduri. Aceste noduri pot fi considerate oracole care asigura utilizatorilor informatiile de care au nevoie. 

Din acest articol vei afla:

1.Despre LINK

2.Prognoza LINK

3.Evolutia LINK

4.Cum sa cumperi LINK

5.Cum sa vinzi LINK

6.Potential de risc, potential de profit cu LINK 

1.Despre LINK

Fondat in 2017, Chainlink este un strat de abstractizare blockchain care permite realizarea de contracte inteligente universale, conectate. Prin intermediul unei retele oracle descentralizate, Chainlink permite blockchain-urilor sa interactioneze in siguranta cu fluxuri de date externe, evenimente si metode de plata, oferind informatiile critice off-chain necesare contractelor inteligente complexe pentru a deveni forma dominanta a acordului digital.

Reteaua Chainlink este condusa de o mare comunitate open-source de furnizori de date, operatori de noduri, dezvoltatori de contracte inteligente, cercetatori, auditori de securitate si multe altele. Compania se concentreaza pe asigurarea faptului ca participarea descentralizata este garantata pentru toti operatorii de noduri si utilizatorii care doresc sa contribuie la retea.

Chainlink este una dintre primele retele care permite integrarea datelor off-chain in contracte inteligente. Cu multi parteneri de incredere, Chainlink este unul dintre principalii jucatori din domeniul procesarii datelor. Datorita integrarii datelor off-chain, Chainlink a atras atentia a numerosi furnizori de date de incredere, inclusiv Brave New Coin, Alpha Vantage si Huobi. Furnizorii de date pot vinde accesul la date direct catre Chainlink, monetizand astfel informatiile pe care le au.

Ca retea descentralizata, Chainlink le permite utilizatorilor sa devina operatori de noduri si sa castige venituri prin administrarea infrastructurii de date critice necesare pentru succesul blockchain-urilor. Chainlink foloseste o colectie larga de operatori de noduri pentru a alimenta in mod colectiv o gama larga de retele descentralizate de feed-uri oraculare direct in productie, care asigura in prezent miliarde de valori pentru aplicatii DeFi de top precum Synthetix, Aave, yEarn si multe altele.

2.Prognoza LINK

Pentru a ajunge la valoarea de 100 $ Chainlink ar trebui sa isi tripleze valoarea, dar unii cred ca daca acest spatiu criptografic si-ar pastra ritmul nu va fi departe acest moment si va ajunge la acea valoare. 

Parerile sunt impartite cu privire la viitorul Chainlink si la schimbarea de pret. Unii considera ca daca va ajunge la 27,50 USD va avea mai multi vanzatori, iar altii cred ca daca va depasi 27,50 USD va ajunge rapid la 35 USD.

Prognosticul pentru 2022 dat de Digital Coin Price este ca LINK va ajunge la suma de 60.45 $. In cinci ani, se estimeaza ca Chainlink va depasi valoarea de 100 USD.

Este cam curajos de spus ca va atinge pragul de 100 $ pana la finalul anului. Fiind doar predictii, rezultatele reale ar putea fi oricare altele, dar aceste informatii sunt totusi o idee de ce ar putea fi. 

3.Evolutia LINK

In timpul ofertei initiale de monede (ICO) pentru LINK, Chainlink a anuntat o aprovizionare totala si maxima de 1.000.000.000 de jetoane LINK. Oferta actuala este de aproximativ 419.009.556 jetoane LINK sau aproximativ 42% din oferta totala.

Conform documentatiei ICO, 35% din oferta totala de jetoane se va indrepta catre operatorii de noduri si pentru stimularea ecosistemului. Alte 35% din jetoanele LINK au fost distribuite in timpul vanzarilor publice. In cele din urma, restul de 30% din oferta totala de jetoane a fost directionata catre o companie pentru dezvoltarea continua a ecosistemului si retelei Chainlink.

In anul 2017 LINK  a reusit sa stranga 32 milioane USD, cand un jeton s-a vandut cu 0,11 USD. 

In anul 2018 moneda s-a dublat de la 0,15 la 0,43 dolari la inceputul anului, iar la finalul lui 2018 a ajuns chiar la 1 $.

In 2019 cresterile au continuat si odata cu mediatizarile cu privire la moneda a trecut de la 1.19 $ la 1.93 $, pana ce a ajuns chiar la  2.24 dolari. LINK valora 4.45 USD cand a ajuns la bursa, dar aceasta crestere a fost urmata de o scadere, ajungand din nou la 1.61 USD. 

Anul 2020 a fost prin de suisuri si coborasuri. In ianuarie a ajuns de la 1.74 USD la 4.60 USD, dar in martie a scazut la 1.74 USD. Charturile au aratat in aprilie iar o crestere pana la 3 USD. Cresterea a continuat, ajungand chiar la castiguri de 15% pe zi. In septembrie era tranzactionat cu 16.08 USD. Daca in martie 2020 LINK a suferit o scadere purernica, iata ca de atunci si pana in prezent a urcat din nou cu 180%.

In august 2021, Chainlink se tranzactiona la 27,26 dolari, iar pretul s-a dublat de la 20 iulie. 

4.Cum sa cumperi LINK

Pentru inceput trebuie sa accesezi platforma www.etoro.com.


Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Poti utiliza platforma doar daca iti creezi un cont, dar nu este nimic dificil in acest proces. Trebuie sa introduci doar cateva informatii de baza, exact cele mentionate in poza de mai jos.

Acesta este pasul in care alegi moneda. In acest caz vorbim de moneda LINK pe care trebuie sa o selectezi. 

Urmeaza mai apoi sa depui banii si este foarte simplu sa selectezi suma exacta in aceste casute pe care le completezi chiar tu. 

Peste urmatorul pas poti trece fara probleme, deoarece este necesar dora in cazul in care depui mai mult de 2000 de dolari. Daca te afli in aceasta situatie va trebui doar sa completezi cu alte cateva informatii cu caracter personal. 

Acum cauti iarasi moneda LINK si in continuare urmeaza sa o cumperi.

Odata ce apesi butonul open trade inseamna ca ai cumparat LINK. 

5.Cum sa vinzi LINK

Pentru a vinde moneda LINK poti folosi aceeasi platforma, etoro. Este un proces la fel de simplu. Trebuie sa selectezi moneda si sa selectezi suma, dupa care apesi pe close trade. In acest moment tocmai ai vandut monede LINK. 

Vei primi in scurt timp banii in portofelul virtual. Atat de simplu este!

6.Potential de risc, potential de profit cu LINK 

In 2022 LINK ar putea avea un pret de tranzactionare de 60 USD, iar mai apoi sa creasca semnificativ pana la 100 USD. Preconizarile arata ca LINK va avea parte de cresteri in continuare si ca in 2025 ar putea ajunge chiar la suma de 500 $. Deci, este o investitie buna daca intentionezi sa investesti pentru mult timp.  

Potentialul de risc ar fi ca moneda sa isi mentina valoarea sau sa scada mai mult, dar poate aceste scaderi vor fi urmate ca si pana acum de cresteri. Prognoza nu arata astfel de schimbari, dar trebuie luate in calcul si aceste aspecte. 

Concluzii

Chainlink este deci o buna investitie pentru cei care au rabdare si care asteapta ca moneda sa ajunga la potentialul sau, in decursul a cativa ani. 

Sursa foto: https://cryptonita.ro/chainlink-link-liderul-retelelor-de-tip-oracles/.

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.