CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Cum sa cumperi LTC

Cum sa cumperi LTC – Litecoin

Litecoin este un puternic instrument politic si economic pe care il poate folosi oricine, oriunde, fara a avea nevoie de permisiunea cuiva pentru a fi tranzactionat si fara sa aiba vreo implicatie in economia globala. Este a patra criptomoneda bine-cunoscuta si este o varianta imbunatatita a lui Bitcoin, care functioneaza in sistem peer-to-peer.

LTC este o criptomoneda de luat in considerare pentru cei care vor sa faca achizitii generale, pentru fiecare zi, deoarece tranzactiile cu LTC pot fi realizate mult mai repede. 

Din acest articol vei afla:

1.Despre LTC

2.Prognoza LTC

3.Evolutia LTC

4.Cum sa cumperi LTC

5.Cum sa vinzi LTC

6.Potential de risc, potential de profit cu LTC 

1.Despre LTC

LTC a aparut pe piata criptomonedelor in anul 2011. Creatorul LTC este Charlie Lee, care a pastrat multe caracteristici ale Bitcoin, dar datorita unor algoritmi complet schimbati aceasta moneda nu este in competitie cu BTC, ci este doar o versiune mai simpla. LTC are o rata de rezolvare a blocurilor de 84.000.000, de 4 ori mai mare decat BTC. 

Datorita echipei din spate, care lucreaza constant la imbunatatirea LTC, aceasta moneda are deseori actualizari care nu fac decat sa simplifice si mai mult anumite procese de tranzactionare. Este o metoda de plata a oamenilor, oriunde in lume, fara a fi nevoie de intermediar care sa proceseze tranzactia. 

2.Prognoza LTC

Spre deosebire de monedele traditionale, LTC are o oferta fixa, de 48 milioane. Nu vor exista in circulatie mai multi LTC de atat. La fiecare 2,5 minute, reteaua Litecoin genereaza un nou bloc – o intrare in registru a tranzactiilor recente Litecoin din intreaga lume.

La 17 aprilie 2021, valoarea Litecoin a fost de 310,73 dolari. Anterior, moneda era de 237,57 dolari, la care se ajunsese în decembrie 2017. Se preconizeaza ca LTC este o moneda potrivita pentru investitii pe termen lung. In iulie 2021 pretul LTC este de 106.180 dolari. 

Avand in vedere ca tendinta este de crestere, pentru o investitie de 100 dolari astazi in LTC, va ajunge la suma de 441.308 dolari in 2026, conform prognosticului. Deci o crestere de +315.62%. 

3.Evolutia LTC

In 2011 cand a aparut pretul monedei LTC era de 0,30 dolari. De cand a aparut si pana in 2013 a crescut destul de mult, ajungand la valoarea de 4 dolari sau chiar mai mult. Dupa jumatatea lunii noiembrie a crescut cu 1000%, deci un BTC era echivalentul a 50 de dolari. 

La fel ca la majoritatea celorlalte monede a avut o scadere brusca si a ajuns la 10 dolari sau chiar mai putin. S-a mentinut astfel pana in 2017 cand a inceput cresterea din nou si a ajuns la 100 dolari in decembrie. Cresterea nu s-a oprit aici si a ajuns in mai putin de doua saptamani dupa o prima crestere, la valoarea de +240 dolari, deci LTC era echivalent a 340 dolari.

Dupa o noua scadere urmata de o alta crestere in 2019, LTC a ajuns in 2020 la valoarea de 55 dolari, iar mai apoi la valoarea de 240 dolari in 2021. LTC este totusi in top 10 ca monede preferate de investitori, care a avut capitalizarea de piata in 2017 de 18,5 miliarde USD. In toate aceste perioade de scadere LTC nu a cazut complet, ci a revenit pe piata cu o noua putere si noi cresteri constante, deoarece a fost imbunatatita scalabilitatea, alaturi de alte modificari si update-uri benefice. 

4.Cum sa cumperi LTC

Cei interesati sa cumpere monede LTC pot accesa www.etoro.com. Este o platforma usor de utilizat.

Pentru inceput trebuie sa creezi un cont, unde adaugi cateva informatii personale. Adresa de e-mail trebuie confirmata mai apoi.  

In aceasta lista cauti moneda LTC, in care vrei sa investesti. 

Adaugi mai apoi suma in cont. 

Este necesara confirmare identitatii in cazul in care depozitezi mai mult de 2000 dolari in cont. In caz contrar poti da skip acestui pas.

Acum ca ai si banii in cont, poti gasi moneda dorita, dupa care poti apasa trade. Acolo selectezi cantitatea. 

Ultimul pas este cumpararea efectiva a criptomonedei. Aici tranzactia este completa!

5.Cum sa vinzi LTC

Vinzi LTC la fel de usor, cu ajutorul aceleiasi platforme eToro. Trebuie la fel sa selectezi moneda dorita si mai apoi sa finalizezi tranzactia. Simplu si rapid. Dupa confirmare poti vedea banii direct in cont.

6.Potential de risc, potential de profit cu LTC 

Litecoin a generat mult interes de cand a inceput sa fie acceptat de PayPal. Dupa cum s-a si vazut, a atins nivelul maxim de pana acum si este cu siguranta posibil sa creasca si mai mult, ajungand la 500 $ la un moment dat. 

Cu toate acestea, precautia este importanta. In timp ce LTC a egalat sau chiar a depasit Bitcoin în ultimul an, faptul ca a crescut atat de mult – mai mult de 200% de la inceputul anului 2021 – inseamna ca este posibil ca acesta sa revina la normal. Intrebarea aici este insa daca va cobori la nivelul la care a fost anul trecut, acum sase luni, acum o luna sau acum o saptamana. In timp ce scaderile s-au incadrat in parametrii normali ai criptomonedelor, iar piata se afla inca intr-o pozitie generala care se mentine la un nivel optim, merita deci sa fii precaut. Adevarul este ca ar putea creste, dar nu la fel de mult ca in ultimele luni.

Concluzie

Predictiile cu privire la LTC pentru acest an au fost cat de cat corecte. Este o moneda care mentine un nivel crescut, cu tendinte de crestere. Poate fi o optiune buna de investitie, dar pe termen lung. Cresteri exponentiale sunt posibile, dar nu in viitorul apropiat.  

Sursa foto: https://www.cmcmarkets.com/en/learn-cryptocurrencies/what-is-litecoin

CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.