CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Cum sa cumperi MATIC

Cum sa cumperi MATIC

Polygon a fost creat ca o solutie pentru problema Ethereum. Polygon combina Ethereum și blockchain-urile suverane intr-un sistem complet, cu mai multe lanturi. Polygon este un protocol si un cadru pentru construirea si conectarea retelelor blockchain compatibile cu Ethereum.

Acesta ajuta la implementarea cu un singur clic a retelelor blockchain presetate. Are un set de module in crestere pentru dezvoltarea retelelor personalizate si dispune de un protocol de interoperabilitate pentru schimbul de mesaje arbitrare cu Ethereum si alte retele blockchain. Modulele de adaptor permit interoperabilitatea retelelor blockchain existente.

Afla cum poti cumpara MATIC – Polygon in continuarea articolului precum si alte informatii relevante despre moneda.

Din acest articol vei afla:

1.Despre MATIC

2.Prognoza MATIC

3.Evolutia MATIC

4.Cum sa cumperi MATIC

5.Cum sa vinzi MATIC

6.Potential de risc, potential de profit cu MATIC

1.Despre MATIC

Polygon (cunoscut anterior ca MATIC) este o platforma indiana de scalabilitate a blockchain-ului numita „Internetul blockchain-urilor Ethereum”, care isi propune sa creeze un ecosistem cu mai multe lanturi de blockchains compatibili cu ethereum. Initial, proiectul a inceput ca reteaua MATIC. Mai tarziu, a fost redenumit Polygon, cand domeniul sau de aplicare s-a extins.

Acesta este deci raspunsul la unele dintre provocarile cu care se confrunta astazi Ethereum – cum ar fi taxele mari, experienta slaba a utilizatorului si tranzactiile reduse pe secunda (TPS). Isi propune sa creeze un ecosistem cu mai multe lanturi de blockchains compatibili cu Ethereum.

Acesta isi propune sa furnizeze blockchain-uri distincte care să poata schimba in mod liber valoare si informatii. Polygon este implicat in unele dintre cele mai fierbinti domenii din criptomonede, cum ar fi DeFi (Decentralized Finance), DApp (Decentralized Application), DAO (Organizatii Autonome Descentralizate) si NFT (Non-Fungible Tokens).

Polygon aceasta retea de origine indiana a fost construita de patru ingineri software – Jaynti Kanani, Sandeep Nailwal, Anurag Arjun si Mihailo Bjelic. Startup-ul are sediul in Mumbai.

Desi a cucerit deja un loc printre primele 15 criptomonede, fondatorii sai au planuri ambitioase de a-l transforma in al treilea cel mai mare proiect de criptare dupa Bitcoin și Ethereum.

2.Prognoza MATIC

In iunie 2021, pretul acestei criptomonede era de 143 Rs. Moneda a crescut cu peste 10.000% in ultimul an si peste 125% intr-o luna. Exista mai multe motive care stau la baza cresterii substantiale a monedei Polygon (MATIC). Include hype-ul in crestere in jurul Polygon, anuntul Google BigQuery si investitia lui Mark Cuban.

In 2021 pretul MATIC a scazut. Parteneriatele si aliantele vor creste scalabilitatea retelei la 1.00.000 de tranzactii pe secunda. Pe masura ce progresele continua, putem observa ca pretul MATIC poate creste la 3 USD. Ecosistemul Polygon este foarte popular in multe proiecte.

Comertul din 2022 ar putea incepe sa creasca daca pretul va atinge maximele pozitive pana la sfarsitul anului. Daca da, pretul initial al anului ar putea fi aproape de 2,9 dolari. Pe de alta parte, daca MATIC va inchide anul acesta la suma de 2,9, anul urmator ar putea incepe sa fie liniar oarecum. Astfel, pana in 2022, tranzactiile pot reporni la 2.548 USD.

Pana in 2023, pretul poate ajunge la 4 dolari si poate incepe anul 2024 cu o explozie. Se asteapta ca pretul asteptat sa depaseasca valoarea de 7 USD pana in 2024.

Cu toate acestea, moneda se poate prabusi daca piata bear continua sa forteze preturile sa scada din cauza unei potentiale prabusiri sau a unei controverse externe. Ca urmare, pretul ar putea scadea la 5,9 dolari. Cu scalabilitatea sporita si succesul de lunga durata la sfarsitul celor 5 ani, MATIC va putea fi tranzactionat la 7 USD.

3.Evolutia MATIC

A aparut pe piata in octombrie 2017, fiind nesemnificativa pe atunci. La 0,004 USD pe 29 aprilie 2019, reteaua MATIC si-a inceput aventura in zona criptografica. Jetonul a inceput sa urce din nou si din nou. Pretul a atins suma de 0,03 dolari pana la sfarsitul lunii mai, cu unele fluctuatii si a scazut in continuare pana la inceputul lunii iunie la 0,01 dolari. Jetonul a ramas constant pana la sfarsitul lunii iulie la pretul de 0,02 USD.

A fost interesant de observat ca la inceputul lunii august, jetonul a scazut la 0,01 dolari si a ramas la acelasi nivel de pret cu mici ajustari pana in noiembrie. Pana la inceputul lunii decembrie, MATIC a ajuns efectiv la 0,04 USD, castigand dobanda investitionala. Pana la jumatatea lunii decembrie, simbolul a scazut semnificativ la 0,01 USD. MATIC s-a tranzactionat la 0,014 USD la sfarsitul anului 2019.

Pe scurt, in primele ore ale lunii ianuarie 2020, MATIC a continuat sa tranzactioneze la 0,014 USD. Pretul ulterior a inceput sa varieze si pana in februarie a ajuns la 0,02 USD. Moneda a scazut dramatic pana la jumatatea lunii martie la 0,006 dolari, din cauza epidemiei Covid-19, in timp ce piata criptografica a scazut. Mai mult, spre sfarsitul lunii mai, pretul a inceput sa revina si sa reziste la 0,025 USD. In plus, la mijlocul lunii august, jetonul a ajuns la 0,031 USD si s-a stabilit în jur de 0,012 USD la inceputul lunii noiembrie. MATIC a fost tranzactionat la 0,017 USD la sfarsitul lunii decembrie 2020.

Pretul MATIC a spulberat o noua moneda în 2021, variind de la 0,94 USD la 2,1 USD si ajungand la cea mai mare rata de recuperare a tuturor criptelor, inclusiv a lui Bitcoin sau Ethereum. Se anticipeaza ca in doar 24 de ore, majoritatea monedelor au navigat doar in urma scaderii mari a preturilor in ultima perioada. MATIC a rezistat si isi mentine tendinta, iar multi comercianti considera că Polygon are un viitor puternic. 

4.Cum sa cumperi MATIC

Afla in continuare cum sa cumperi MATIC. 

Pentru inceput trebuie sa accesezi platforma www.etoro.com.

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

In continuare trebuie sa creezi un cont, adaugand minime informatii personale. 

Aceasta este etapa in care trebuie sa cauti si sa selectezi moneda MATIC. 

Adaugi suma pe care vrei sa o investesti.

Daca nu adaugi mai mult de 2000$ poti depasi acest pas de adaugarea a mai multe informatii pe profil. 

Selectezi moneda MATIC.

Actionarea butonului open trade reprezinta si faptul ca ai cumparat monede MATIC. 

5.Cum sa vinzi MATIC

Daca vrei sa afli cum sa cum sa vinzi MATIC, trebuie sa accesezi aceeasi platforma. 

Selectezi moneda, cantitatea si apoi apesi close trade.  Astfel ai vandut monede MATIC. 

6.Potential de risc, potential de profit cu MATIC

Tendinta de crestere poate stagna la un moment dat, dar asta nu inseamna ca este un risc, ci ca este nevoie de mai multa rabdare. Este deci o buna investitie pe care sa o faci pentru mai mult timp. Potentialul de profit pare a fi destul de mare, dar trebuie sa te astepti si la anumite riscuri, chiar daca nu par a fi exponentiale. 

Concluzii

MATIC – Polygon este deci o investitie buna din perspectiva expertilor in domeniu, deoarece preturile au o tendinta de crestere. 

Sursa foto: 

https://crypto-economy.com/polygon-matic-skyrockets-by-160-but-data-might-be-exaggerated/

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.