CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Cum sa cumperi MIOTA (IOTA)

Cum sa cumperi MIOTA (IOTA) – Internet of Things

Ce este IOTA?

IOTA (MIOTA) este un registru distribuit conceput pentru a inregistra si executa tranzactii intre masinarii si dispozitive din ecosistemul Internet of Things (IoT). Registrul foloseste o criptomoneda numita MIOTA pentru a contabiliza tranzactiile din reteaua sa. Inovatia cheie a IOTA este Tangle, un sistem de noduri utilizat pentru confirmarea tranzactiilor. IOTA sustine ca Tangle este mai rapid si mai eficient decat blockchain-urile tipice utilizate in criptomonede.

Fundatia IOTA, fundatia nonprofit responsabila de registru, a incheiat acorduri cu companii importante, precum Bosch si Volkswagen, pentru a extinde utilitatea platformei intre dispozitivele conectate.

Daca si tu iti doresti sa investesti in IOTA, mai jos ai un ghid complet despre cum sa cumperi, cum sa vinzi, inclusiv informatii utile despre criptomoneda MIOTA.

  1.  Despre MIOTA (IOTA)
  2.  Prognoza MIOTA
  3.  Evolutia MIOTA
  4.  Cum sa cumpar MIOTA
  5.  Cum sa vand MIOTA 
  6. Potential de risc, potential de profit cu MIOTA

1. Despre MIOTA (IOTA)

Miliardele de dispozitive au fost conectate la Internet pana in 2020. In cadrul acestui ecosistem Internet of Things (IoT), dispozitivele pot face schimb de date si informatii de plata cu mai multe alte dispozitive in tranzactiile efectuate pe tot parcursul zilei.

IOTA intentioneaza sa devina modul standard de efectuare a tranzactiilor pe dispozitive. Fondatorii sai au descris registrul drept „o coloana vertebrala fara permisiuni publice pentru Internetul obiectelor, care permite interoperabilitatea intre mai multe dispozitive.”  In termeni simpli, aceasta inseamna ca va permite tranzactiile intre dispozitivele conectate si oricine va putea sa-l acceseze.

Fondatorii IOTA sustin ca rezolva multiple probleme care afecteaza criptomonedele dezvoltate pe blockchain-uri standard. Aceste probleme includ centralizarea mineritului la un anumit grup, viteze reduse ale retelei si scalabilitate. Pentru criptomonede, scalabilitatea se refera la problema cresterii numarului de tranzactii procesate de un blockchain fara a afecta alte valori.

Aceste probleme sunt cauzate in principal din cauza unei restante de tranzactii pe blockchain-ul Bitcoin. Restanta in sine se datoreaza dintr-o varietate de motive, de la dimensiuni mici de blocuri pana la dificultatea puzzle-urilor pe care minerii trebuie sa le rezolve pentru a castiga criptomonede ca recompensa. IOTA rezolva aceste probleme prin reconfigurarea arhitecturii blockchain in Tangle, un nou mod de organizare a datelor si confirmare a tranzactiilor.

2. Prognoza MIOTA 

Pret IOTA egal cu 0,90048 USD la 2021-08-02. Daca cumparati IOTA cu 100 de dolari astazi, veti primi un total de 111.051 MIOTA. Pe baza previziunilor noastre, este de asteptat o crestere pe termen lung, prognosticul pretului pentru 2026-08-01 este de 4.154 dolari SUA. Cu o investitie pe 5 ani, veniturile se asteapta sa fie de + 361,31%.

Ne asteptam ca pretul IOTA sa ajunga la 2,53390 USD pana la sfarsitul anului, dupa cresterea valorii de la o luna la alta pentru 2021.

Conform impulsului actual al preturilor, IOTA va marca o crestere extraordinara pana in 2022. In functie de previziuni, IOTA va ajunge usor mai mare, pana la sfarsitul anului 2024, poate depasi 2,48 USD.

3. Evolutia MIOTA

Desi capitalizarea de piata a IOTA era inca in scadere substantiala fata de maximele din 2017, averile acestei criptomonede au dat semne de imbunatatire pana la sfarsitul anului 2020. A inceput 2020 cu o capitalizare de piata de 446 milioane dolari si a fost peste 900 milioane dolari incepand cu 19 decembrie 2020. Aceasta este un castig de peste 100%, dar a fost un drum stancos. Parteneriatul continuu al IOTA cu marile corporatii si concentrarea asupra cresterii Internet of Things (IoT) contribuie, de asemenea, la diferentierea acesteia de alte criptomonede.

Numarul total de MIOTA planificat sa existe este de 27 de cvadrilioane. Potrivit fondatorilor IOTA, numarul total de MIOTA se potriveste „frumos” cu valoarea maxima a numarului intreg permis in JavaScript, un limbaj de programare. In termen de trei luni de la debutul pe pietele de criptomonede, MIOTA a atins o valoare maxima de 14,5 miliarde de dolari in cursul pietei bull 2016-2017. Cu toate acestea, valoarea sa s-a prabusit ulterior impreuna cu majoritatea celorlalte criptomonede.

4. Cum sa cumpar MIOTA

Ca sa cumperi criptomoneda MIOTA trebuie sa urmezi urmatorii pasi:

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

  • Trebuie sa iti creezi un cont. Introduci datele tale personale si confirmi adresa de email. 
  • Cauti criptomoneda MIOTA. Apoi depui suma dorita in cont. Daca nu depui mai mult de 2000 $ nu mai este necesar sa iti confirmi identitatea. 
  • Dupa ce ai gasit moneda, selectezi cat vrei sa investesti si apesi Trade. 
  • Felicitari, ai cumparat MIOTA!

5. Cum sa vand MIOTA

Chiar mai simplu. Alegi moneda MIOTA, alegi cat vrei sa vinzi, si finalizezi vanzarea apasand Close Trade. Dupa ce primesti confirmarea, banii tai se vor afla in portofelul virtual. 

6. Potential de risc, potential de profit cu MIOTA

Criticile aduse IOTA s-au concentrat in principal asupra defectelor sale tehnice. La fel ca in majoritatea criptomonedelor, sistemul IOTA este nascut si nedovedit. Un atac de phishing asupra retelei sale a dus la furtul MIOTA in valoare de 3,94 milioane de dolari. Ca raspuns la atac, echipa de dezvoltare IOTA a scris o postare pe blog care descrie pasi pentru a genera o samanta puternica pentru utilizarea criptomonedei sale.

Se presupune ca dezvoltatorii IOTA si-au „lansat” cripta. Cu alte cuvinte, si-au creat metoda de criptare de la zero, renuntand la functia de hash SHA-256 folosita pe scara larga in Bitcoin. Echipa de la Digital Currency Initiative a MIT a descoperit vulnerabilitati grave cu functia hash IOTA, care se numeste Curl. Functia a produs aceeasi iesire atunci cand i s-au dat doua intrari diferite. Aceasta proprietate este cunoscuta sub numele de coliziune si denota o functie hash rupta. In analiza vulnerabilitatii, echipa MIT a declarat ca un actor rau ar fi putut sa distruga sau sa fure fondurile utilizatorilor din Tangle cu tehnica lor. Echipa IOTA a corectat vulnerabilitatea.

Exista potentiale probleme cu afirmatiile IOTA de a elimina problemele de scalabilitate pentru blockchain-uri prin utilizarea DAG-urilor. Vitalik Buterin, cofondatorul Ethereum, a pus la indoiala capacitatea hashgraphurilor (structurile de date care stau la baza DAG) de a rezolva problemele de scalabilitate. Dupa cum explica el, versiunile actuale ale hashgraph-urilor nu rezolva dependenta unui blockchain de memoria computerului si de puterea de procesare. Scalabilitatea unui sistem care utilizeaza hashgraphs depinde in continuare de capacitatea si viteza computerelor individuale din reteaua sa.

Este demn de remarcat faptul ca pretul criptomonedei MIOTA depinde direct de succesul tehnologiei IOTA. Pe masura ce IOTA inregistreaza mai multe cazuri de utilizare, MIOTA va fi folosit mai des pentru a efectua tranzactii si a-si trimite valoarea prin acoperis. Acest lucru inseamna mai multe castiguri pentru investitorii care cumpara MIOTA in timp ce pretul este inca scazut.

Deci, daca credeti ca tehnologia IOTA poate fi usor asimilata dispozitivelor zilnice ale oamenilor, atunci acesta ar fi un moment excelent pentru a incepe sa investiti.

Faptul ca reteaua IOTA are utilizari din viata reala care merg dincolo de tranzactionare sau de a servi ca „magazin de valoare” face acest proiect deosebit de interesant. Capitalizarea de piata actuala a ecosistemului nu pare ridicata atunci cand ne gandim la potentialul sau. IOTA are cu adevarat potentialul de a revolutiona intregul sector IoT cu initiativele sale inovatoare. Deci, cumpararea IOTA (MIOTA) poate fi o investitie excelenta. Dar, in acelasi timp, trebuie sa tineti cont de volatilitatea activului.

Nu veti pierde sume de bani in taxe de tranzactie in timp ce cumparati si vindeti MIOTA. Acesta este, de asemenea, un punct de vanzare excelent pentru utilizatorii de dispozitive IoT care doresc sa elimine taxele de tranzactie. IOTA, fara indoiala, ofera multe motive pentru care este o investitie buna.

Sursa foto: https://trading-education.com/iota-price-prediction-2025-2030

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.