CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

cum sa cumperi MKR

Cum sa cumperi MKR (MAKER)

Maker este un jeton Ethereum care se descrie ca „un jeton de utilitate, un jeton de guvernare si o resursa de recapitalizare a sistemului Maker”. Scopul sistemului Maker este de a genera un alt token Ethereum, numit Dai, care cauta sa tranzactioneze la bursa la o valoare de exact 1,00 USD.

Maker este o organizatie autonoma descentralizata (DAO) bazata pe Ethereum, care permite oricui sa ofere si sa imprumute criptomonede fara verificari de credit. Reteaua combina contracte inteligente avansate cu un stablecoin unic legat pentru a indeplini aceasta sarcina.

Daca si tu iti doresti sa investesti si sa ai in portofoliul tau criptomoneda MKR, mai jos ai un ghid complet de vanzare/cumparare si inclusiv mai multe informatii despre aceasta criptomoneda.

  1. Despre MKR (MAKER)
  2. Prognoza MKR
  3. Evolutia MKR
  4. Cum sa cumpar MKR
  5. Cum sa vand MKR
  6. Potential de risc, potential de profit cu MKR

1. Despre MKR (MAKER)

Maker a fost, de asemenea, primul DAO ce a aparut. DAO-urile preiau functionalitatile corporatiilor si convertesc toate aspectele in contracte inteligente. Aceste sisteme permit unei comunitati sa guverneze o organizatie intr-un mod transparent. Acestea sunt obisnuite pe piata astazi, partial din cauza succesului Maker.

Maker incearca sa remedieze mai multe probleme intampinate in sectorul financiar traditional. Platforma combina o selectie unica de tehnologii proprietare pentru a indeplini aceasta sarcina. Astazi, Maker functioneaza ca o parte critica a comunitatii DeFi. DeFi se refera la sectorul in continua crestere al institutiilor financiare descentralizate. Scopul DeFi este de a oferi solutii viabile la serviciile financiare centralizate actuale disponibile publicului.

MakerDAO functioneaza printr-un proces numit „supracolateralizare”, in care activele furnizate de utilizatori sunt blocate in contracte inteligente ca garantie in schimbul unor jetoane DAI nou create. DAI este un simbol ERC-20, ceea ce inseamna ca ruleaza pe blockchain-ul Ethereum. Este un conceput pentru a mentine o valoare stabila de un dolar SUA.

Utilizatorii creeaza DAI prin depunerea unor criptomonede intr-un contract inteligent pe platforma. Odata ce DAI este creat, acesta functioneaza ca un jeton pe blockchain-ul Ethereum care poate fi transferat intre portofele pentru a facilita transferul de valoare ca orice alta criptomoneda. DAI este util ca mijloc pentru transferuri, deoarece fiecare jeton isi propune intotdeauna sa fie in valoare de un dolar SUA – ceea ce inseamna ca valoarea nu va oscila in mod salbatic pe durata tranzactiei. Acest tip de criptomoneda stabila este cunoscut sub numele de stablecoin.

Fondurile depuse pentru a crea DAI pot fi re-achizitionate instantaneu prin achitarea imprumutului DAI plus taxe.

2. Prognoza MKR

MKR poate fi o optiune de investitii profitabila. Pretul pentru MKR este egal cu 3577.370 USD la 26.08.2021. Pe baza previziunilor noastre, este de asteptat o crestere pe termen lung, prognosticul pretului pentru 22.08.2026 este 2015,40 dolari SUA. Cu o investitie pe 5 ani, veniturile se asteapta sa fie de aproximativ + 440,25%. Investitia dvs. actuala de 100 USD poate ajunge pana la 540,25 USD in 2026.

3. Evolutia MKR

MKR se afla la momentul actual pe locul 41 in lista criptomonedelor cu o plafon de piata live de 3,522,275,773 USD. Are o sursa circulanta de 991,328 monede MKR si o valoare maxima de aprovizionare cu monede 1,005,577 MKR. Conceput initial in 2015 si lansat complet in decembrie 2017, Maker este un proiect a carui sarcina este sa opereze DAI, o criptomoneda descentralizata gestionata de comunitate, cu o valoare stabila legata de dolarul SUA.

Spre deosebire de majoritatea criptomonedelor, MKR este creat sau distrus doar ca raspuns la fluctuatiile preturilor DAI. Sistemul foloseste mecanisme de piata externa si stimulente economice pentru a ajuta valoarea DAI sa ramana strans legata de 1 USD. Interesant este ca DAI nu este de obicei niciodata exact de 1 USD. In majoritatea cazurilor, valoarea jetonului este cuprinsa intre 0,98 USD si 1,02 USD. In special, cand se incheie executarea unui contract inteligent de creditare, tokenul MKR este distrus.

4. Cum sa cumpar MKR

Ca sa investesti in aceasta criptomoneda trebuie sa urmezi acesti pasi simpli:

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

  • Iti creezi un cont introducand datele tale personale dupa care confirmi adresa ta de e-mail.
  • Depui suma dorita in contul tau. Nu trebuie sa iti confirmi identitatea daca nu depui mai mult de 2000 dolari.
  • Dupa ce ai gasit criptomoneda MKR alegi cat vrei sa investesti in ea si apesi Trade.
  • Felicitari, criptomoneda MKR este parte din portofoliul tau!

5. Cum sa vand MKR

Este chiar mai simplu acum. Alegi MKR, selectezi cat vrei sa vinzi, iar apoi finalizezi vanzarea apasand Close Trade. Dupa confirmare, primesti banii in portofelul virtual. 

6. Potential de risc, potential de profit cu MKR

Functia de baza a MKR este de a se asigura ca DAI ramane legat de dolar. Aceasta strategie de criptare dubla ajuta la prevenirea volatilitatii si ofera utilizatorilor mai multa securitate in ceea ce priveste rezilienta proiectului.

Maker continua sa vada o popularitate in crestere, in principal deoarece aduce multe beneficii pe piata. Acest simbol unic are mai multe scopuri in cadrul ecosistemului Maker. Aceste functionalitati se adauga utilizabilitatii generale a acestui token.

Titularii MKR pot participa la guvernarea ecosistemului. Guvernarea comunitara ofera utilizatorilor mai mult control asupra viitorului retelei. In ecosistemul Maker, mecanismul de guvernare descentralizata se bazeaza pe contracte inteligente cu propuneri active. Aceste contracte sunt structurate pentru a oferi utilizatorilor control asupra sistemului si pentru a asigura un grad mai mare de transparenta pe intreaga platforma.

Reteaua utilizeaza contracte inteligente pentru a elimina necesitatea de a avea incredere in orice parte. In prezent, monedele stabile importante, cum ar fi Tether USD, va impun sa va incredeti in rezervele retelei. In majoritatea cazurilor, sunteti lasati sa va bazati pe auditori terti pentru a verifica detinerile companiei.

Maker elimina aceasta nevoie de a avea incredere in organizatiile centralizate. Nu trebuie sa asteptati auditurile externe sau declaratiile companiei. Intreaga retea este urmarita prin blockchain. Maker face un pas mai departe. De exemplu, personalul companiei publica inregistrari de la fiecare intalnire pe o pagina SoundCloud a companiei, pentru ca toti utilizatorii sa le poata examina.

In prezent, datele de piata de la DeFi Pulse arata ca este absolut cea mai buna criptomoneda din toata aceasta nisa. Utilizatorii blocheaza mai multe active pe Maker comparativ cu orice alta platforma, inclusiv WBTC, Compound, Uniswap si chiar Aave! Pentru multi, succesul Maker vine din concentrarea pe descentralizare.

Colapsul istoric al pretului Ether din martie 2020 si congestia ulterioara a retelei s-au dovedit a fi un risc sistemic de lunga durata pentru Maker la acea vreme. In esenta, sistemul nu a functionat conform intentiei si a permis unor utilizatori sa isi piarda toate garantiile. Emiterea de noi MKR dupa caderea din martie 2020 a anulat anul de acumulare a valorii MKR si a ilustrat, de asemenea, posibilitatea unei viitoare dilutii a titularului MKR in viitor.

Claritatea reglementarii in jurul simbolului MKR este inexistenta, dar se poate face un caz puternic pentru ca acesta sa fie considerat o garantie in cadrul testului Howey din SUA.

Intr-o masura de a reduce dependenta exclusiv de Ether, Maker accepta acum mai multe active ca garantie, inclusiv active stabile si centralizate. Introducerea unei garantii centralizate poate reduce volatilitatea preturilor, dar deschide noi vectori de cenzura.

Deoarece stabilitatea DAI este bazata pe mecanisme de supra-colaterizare si de stimulare in cadrul sistemului Maker, aceasta prezinta mai multa volatilitate decat omologii bazati pe fiat in mod automat si rareori tranzactioneaza cu exact 1 USD.

Concluzie 

MKR pare sa aiba un potential bun, insa riscuri sunt cu orice criptomoneda, deci evaluati mereu inainte de a investi si nu investiti prea mult.

Sursa foto: https://atozmarkets.com/news/top-20-cryptocurrencies-to-invest-in-2021/

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.